DOSARUL Epstein. Fizicianul Stephen Hawking, pe lista participanților la o orgie cu minori organizată de milionarul american

DOSARUL Epstein. Fizicianul Stephen Hawking, pe lista participanților la o orgie cu minori organizată de milionarul american
Sursa FOTO: flickr.com
Publicat: 04/01/2024, 20:37

Fizicianul teoretician și cosmologul britanic Stephen Hawking, unul dintre cei mai cunoscuți și popularizați oameni de știință din istorie, a fost citat în documente judiciare publicate recent în legătură cu dosarul Jeffrey Epstein. Documentele publicate miercuri, 4 ianuarie, conțin în total peste 70 de nume, dintre care patru sunt redactate, inclusiv Hawking, notează The Independent.

Omul de afaceri, care a fost acuzat că a profitat de fete minore, a murit aparent prin sinucidere în închisoare în 2019, înainte de a putea fi judecat în Manhattan pentru acuzații de trafic sexual. (informații detaliate AICI) Documentele publicate miercuri sunt legate de un proces în care este implicată asociata de lungă durată a lui Epstein, Ghislaine Maxwell, care a fost găsită vinovată în 2021 de complicitate cu infractorul sexual și a fost condamnată la 20 de ani de închisoare.

Documentele judiciare includ nume care au fost redactate anterior, dar pe care un judecător din New York a ordonat în decembrie să fie desecretizate începând cu 1 ianuarie. Acestea nu conțin nicio dovadă sau acuzație de infracțiuni legate de aceste persoane, care sunt pur și simplu considerate că s-au asociat cu Epstein.

Bill Clinton, Michael Jackson, David Copperfield, printre numele „grele” menționate în documentele judiciare

Miercuri, 4 ianuarie 2024, o judecătoare din New York a început să facă publice numele contactelor, cunoştinţelor, rudelor, presupuselor victime sau complici ai finanţatorului american Jeffrey Epstein, acuzat de infracţiuni sexuale.

Acest act judiciar, a notat AFP, este rezultatul unei proceduri de defăimare împotriva fostei amante şi complici a lui Jeffrey Epstein, Ghislaine Maxwell – care execută din 2022 o pedeapsă de 20 de ani de închisoare -, intentată de o reclamantă americană împotriva cuplului, Virginia Giuffre.

În luna decembrie a anului trecut, judecătoarea Preska enumerase 180 de persoane – sub numere şi sub pseudonimul „Doe” – şi ceruse ca identitatea lor să fie dezvăluită „pe deplin” cel târziu „14 zile” după 18 şi 19 decembrie, respectiv 2 sau 3 ianuarie.

Printre cele aproximativ 150 – 180 de „identităţi” (aflate în peste 1.000 de pagini de documente judiciare făcute publice de către justiţia federală din Manhattan ) se numără fostul preşedinte democrat Bill Clinton (1993-2001), dar şi fostul preşedinte republican Donald Trump (2017-2021) . Totuși, în legătură cu aceștia nu există nicio mențiune legată de vreun comportament ilegal sau reprobabil.

Savantul Hawking, la petrecerile lui Epstein

Milionarul căzut în dizgrație era cunoscut ca având un cerc larg de prieteni printre celebrități, politicieni și alte personalități de profil. Documentele publicate miercuri conțin în total peste 70 de nume, dintre care patru sunt redactate, inclusiv Hawking.

Hawking, care a fost diagnosticat cu scleroză laterală amiotrofică (ALS) la vârsta de 20 de ani și căruia i s-a spus că nu va supraviețui mai mult de doi ani cu această boală, a murit în 2018 la vârsta de 76 de ani, după ce a publicat studii revoluționare care explorau misterele cosmologiei și ale găurilor negre. Boala sa, incurabilă, l-a lăsat încet-încet aproape complet paralizat.

Apariția sa în documentele judiciare desecretizate este legată de eforturile lui Epstein de a discredita acuzațiile potrivit cărora Hawking ar fi luat parte la o „orgie cu minori”.

Zeci de oameni de știință, la o conferință despre gravitație finanțată de Epstein

Într-un e-mail scris în 2015, Epstein se referă la afirmațiile făcute de Virginia Giuffre, o presupusă victimă a traficului de persoane, care îl implică pe Hawking și pe fostul președinte Bill Clinton. Potrivit documentelor publicate miercuri, Epstein i-a spus lui Maxwell că ar putea să le ofere bani prietenilor lui Giuffre pentru a „ajuta la dovedirea” că acuzația împotriva savantului este falsă.

„Puteți emite o recompensă pentru oricare dintre prietenii, cunoștințele, familia Virginiei care se prezintă și ajută să dovedească faptul că acuzațiile ei sunt false. Cea mai puternică este cina Clinton și noua versiune din Insulele Virgine conform căreia Stephen Hawking a participat la o orgie cu minore”, se arată în e-mail.

Hawking a fost fotografiat o dată în mai multe fotografii în timpul unei vizite în Caraibe private a lui Epstein, la începutul anului 2006, înainte ca finanțatorul să fie acuzat pentru prima dată nu după mult timp, în același an. În fotografii, care au ieșit la iveală în 2015, omul de știință poate fi văzut la un grătar pe Little St James, făcând o croazieră cu barca și un tur cu submarinul pe fundul insulei.

Hawking s-a aflat printre cei 21 de oameni de știință de profil care au participat la o conferință despre gravitație finanțată de Epstein la hotelul Ritz-Carlton de pe insula vecină St Thomas în martie 2006. Alți oameni de știință prezenți la conferință au acceptat oferta lui Epstein de a vizita insula devenită celebră, unde se știe că Epstein a luat fete minore pentru a face sex.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care...
Tragedie în România! A MURIT
Irinuca Columbeanu se întoarce în România! Ce spune Irinel Columbeanu despre vizita fiicei sale: „Nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Halep, aproape de MARELE VIS. Tatăl său a dat personal vestea fabuloasă
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto