VIDEO | Două persoane au fost rănite după ce un pacient al Spitalului Aleșd, din județul Bihor, a provocat intenționat un incendiu

Publicat: 18/06/2022, 08:16
Actualizat: 18/06/2022, 12:02

Doi pacienți au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce un incendiu a izbucnit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la un salon al Secţiei de Pneumologie al Spitalului Orăşenesc Aleşd. Din primele informații, incendiul ar fi fost provocat intenționat de un pacient.

Conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Bihor, incendiul a fost sesizat puţin după miezul nopţii.

La ora 00.06, ISU Bihor a fost sesizat cu privire la producerea unui incendiu la un salon al Secției de pneumologie a Spitalului Orășenesc Alesd. La fața locului au fost mobilizate de urgență, trei echipaje de pompieri militari din cadrul Stației Aleșd cu o ambulanță SMURD de tip B2 și două autospeciale de stingere, pompierii Detașamentului 2 Oradea, cu o autospecială de transport victime multiple și echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea. Echipajele de pompieri au localizat și lichidat incendiul în aproximativ 15 minute”, a transmis ISU Bihor.

Din salonul afectat de incendiu, personalul spitalului a evacuat doi pacienți, alte cinci persoane au ieșit singure în momentul producerii evenimentului.

Un pacient a suferit arsuri și altul s-a intoxicat cu monoxid de carbon

Doi pacienţi au avut nevoie de îngrijiri medicale: unul suferind arsuri, iar celălalt fiind intoxicat cu monoxid de carbon.

„Pompierii militari paramedici și echipajul de terapie intensivă al SMURD Oradea au acordat îngrijirile necesare celor doi pacienți evacuați, din care unul a suferit arsuri la nivelul gambei, iar celălalt s-a intoxicat cu fum, transportându-i ulterior la UPU Oradea. Pagubele materiale înregistrate în urma producerii evenimentului au constat într-un pat și o saltea. Cauza și împrejurările determinante ale incendiului sunt în curs de cercetare”, conform ISU Bihor.

Managerul Spitalului din Aleşd, Florin Creţ, a declarat pentru presa locală, că incendiul a fost provocat de un pacient în mod intenţionat. Focul a fost observat de angajaţii spitalului, care au sunat imediat la 112 şi au început evacuarea pacienţilor. Sunt mai multe pagube materiale, salonul era renovat recent, iar instalaţia electrică fusese verificată şi există detectoare de oxigen. Spitalul are autorizaţie pentru securitate la incendii.

Citește și:

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult