Două restaurante din Sibiu, date în judecată de compania Harley-Davidson. Acestea trebuie să își schimbe numele, deși unul s-a închis

Două restaurante din Sibiu, date în judecată de compania Harley-Davidson. Acestea trebuie să își schimbe numele, deși unul s-a închis
Restaurant „Hurley Burger Bar” / FOTO: Turnul Sfatului
Publicat: 06/12/2021, 19:13
Actualizat: 06/12/2021, 19:28

Harley-Davidson Motor Company Ltd USA a dat în judecată două firme din Sibiu, care operau două restaurante cu numele „Harley Burger Bar”. Compania le-a cerut să-și schimbe numele, pentru a nu fi asociat cu producătorul american, scrie Turnul Sfatului.

Un local, aflat în centrul Sibiului, s-a închis, iar un altul, aflat în Pădurea Bradului de lângă Sibiu încă funcționează.

Tribunalul București a decis ca firmele din Sibiu „să înceteze utilizarea oricărui act de folosință în activitatea comercială, publicitate, marketing, vânzare, producție, distribuție, oferire de servicii ori produse sub semnul comercial „Harley Burger Bar” sau alte semne identice sau similare”.

În plus, firmele din Sibiu trebuie să plătească companiei americane daune morale de 50.000 de lei și cheltuieli de judecată de 12.000 de lei.

Contactați de publicația Turnul Sfatului, reprezentanții firmelor sibiene au explicat faptul că este vorba despre comercializarea unor produse total diferite și că „Harley” este un nume comun, des întâlnit în țările anglofone. Mai mult, hotărârea Curții de Apel nu este definitivă și poate fi atacată mai departe.

„Avem clienți smart care fac ușor diferența dintre Harley-Davidson Motor Company Ltd USA, care este un producător american de motociclete, cu sediul în Milwaukee, Wisconsin, și Harley Burger Bar din Pădurea Bradului de lângă Sibiu care produce burgeri home made. Produsele comercializate sunt total diferite. Harley este un nume comun des întâlnit în țările anglofone”, a declarat Ghiță Lenuța, managerul complexului Fântânița Haiducului.

Procesul durează de peste trei ani, iar reprezentanții firmelor sibiene spun că, cel mai probabil, a deranjat faptul că exista o motocicletă parcată în incinta barului.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult