Drumurile către mare și munte sunt aglomerate în weekendul Floriilor. Se circulă în coloană pe Autostrada Soarelui

Drumurile către mare și munte sunt aglomerate în weekendul Floriilor. Se circulă în coloană pe Autostrada Soarelui
Foto: caracter ilustrativ
Publicat: 24/04/2021, 15:28

Românii au pornit spre mare și munte, așa că drumurile s-au aglomerat. Polițiștii le recomandă șoferilor să circule cu prudență. Mai ales că sunt multe zone în care au fost impuse restricții.

Românii s-au decis să profite de temperaturile ridicate și să plece la mare sau la munte, măcar pentru o zi. Doar că aceste plecări din oraș pot fi descurajante pentru unii șoferi, din cauza drumurilor transformate în șantier. Un bun exemplu este Autostrada Soarelui. Până pe 27 mai, circulația este restricționată pentru lucrări de reabilitare.

Centrul Infotrafic anunță că sâmbătă dimineața se înregistrează valori crescute de trafic pe sensul către litoral al Autostrăzii Soarelui, iar în unele zone s-au format coloane de mașini.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, pe sensul către litoral, valorile de trafic sunt intense, iar pe tronsoanele kilometrice 11-12+500 și 28-29+500 se circulă în coloană.

De asemenea, și la intrarea pe autostradă din DNCB, se circulă în coloană.

Recomandările Poliției

Polițiștii reamitesc că, până la finalul lunii mai, pe autostrada București – Constanța, pe tronsoanele kilometrice 11-17 și 27-33, se circulă deviat de pe sensul către București (calea 2) pe sensul către litoral (calea 1), traficul desfăşurându-se pe câte o bandă pentru fiecare direcție. Măsura este impusă în vederea efectuării de lucrări de reabilitare a părții carosabile.

De asemenea, Centrul Infotrafic anunță că a fost închis și nodul rutier de acces în localitățile Cernica şi Bălăceanca, județul Ilfov, fiind restricționată circulația pe breteaua de intrare/ieșire din autostradă și DNCB, pe sensul Constanța – București.

Șoferii care încheie coloane de mașini ce încetinesc sau opresc brusc sunt sfătuiți să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe şoferii din spate să reducă din timp viteza.

La munte este aglomerație

Alți români au plecat spre munte, iar pârtiile din Sinaia sunt pline. Sunt amenajate şi deschise pârtiile Lăptici 1 şi 2, Valea Soarelui 1 şi 2, Valea Dorului 1, Varianta şi Varianta Furnica.

De asemenea, pârtia Drum de vară este practicabilă până la Cota 1500, anunţă administratorii domeniului schiabil. Mijloacele de transport pe cablu funcţionează normal.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase