Decizie în cazul dublei crime de la Iași. Ce urmează pentru Ahmed Sami el-Bourkadi, studentul marocan bănuit că și-ar fi ucis compatriotul și pe iubita acestuia

Decizie în cazul dublei crime de la Iași. Ce urmează pentru Ahmed Sami el-Bourkadi, studentul marocan bănuit că și-ar fi ucis compatriotul și pe iubita acestuia
Publicat: 07/05/2022, 16:39
Actualizat: 07/05/2022, 16:45

Studentul marocan bănuit că şi-ar fi ucis un compatriot şi pe iubita româncă a acestuia a fost trimis în judecată. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunal au înaintat instanţei rechizitoriul prin care Ahmed Sami el-Bourkadi este acuzat de omor calificat, dar şi de furt calificat sau acces ilegal la un sistem informatic, potrivit presei locale. Dubla crimă de la Iași a avut loc în luna decembrie a anului 2021, în cartierul ieșean Moara de Vânt.

Probele strânse de procurori urmează să fie analizate de judecătorul de cameră preliminară, care poate decide începerea judecăţii sau, dimpotrivă, înapoierea dosarului la Parchet, pentru refacere şi completare.

Ce s-a întâmplat în noaptea de 10 spre 11 decembrie 2021

Cadavrele celor doi au fost găsite în noaptea de 10 spre 11 decembrie într-o vilă dintr-un cartier rezidenţial. Trupurile aveau urme de violenţă. Femeia a fost înjunghiată de 33 de ori, bărbatul de 17, iar în imobil s-au identificat urme de ardere. Loviturile care au cauzat moartea celor doi au fost aplicate în zona organelor vitale, unele dintre ele au ajuns la coloana cervicală. Medicii legişti nu au descoperit în corpurile acestora indicii că ar fi consumat droguri sau băuturi alcoolice.

În urma descoperirii cadavrelor, mai multe persoane au fost aduse la audieri, dar au fost lăsate să plece acasă după câteva ore. Ahmed Sami El Bourkardi, coleg de facultate cu una dintre victime, nu a fost de găsit. El era plecat din ţară. Din acest motiv el a fost dat în urmărire naţională şi internaţională, procurorii semnând un mandat de arestare în lipsă pe numele său.

Ahmed Sami El Bourkardi avea cumpărat bilet de avion, de o lună, spre Italia. El a părăsit ţara de pe Aeroportul Internaţional Iaşi împreună cu prietena sa, pentru un city break. Suspectul a fost prins în Roma, iar miercuri a fost adus în România.

În timpul anchetei s-a constatat că, pe 9 decembrie, la UPU de la Spitalul Sf. Spiridon principalul suspect în cazul dublei crime s-a prezentat pentru a primi îngrijiri medicale pentru o plagă tăiată la mâna dreaptă. El a fost tratat în urgenţă şi la clinica de Chirurgie Plastică, iar medicii i-au recomandat să revină la spital după cinci zile.

Anchetatorii au fost la locuinţa acestuia din Iaşi, de unde au ridicat mai multe obiecte şi probe pe care le-au dus la expertiză, deoarece ar putea fi purtătoare de urme de la locul comiterii dublului asasinat.Judecătorii Tribunalului Iaşi au admis, pe 13 decembrie, cererea procurorilor privind eliberarea unui mandat de arestare în lipsă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
”Fratele meu s-a stins din viață la 34 de ani, din cauza depresiei” Drama care...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Astronomii au detectat un semnal ciudat de la o galaxie din apropiere