Soția lui Navalnîi, înaintea unui nou proces ”mizerabil” intentat disidentului: ”Oamenilor de la Kremlin le este atât de frică de el, îl țin în închisoare pentru că nu se teme de această putere”

Soția lui Navalnîi, înaintea unui nou proces ”mizerabil” intentat disidentului: ”Oamenilor de la Kremlin le este atât de frică de el, îl țin în închisoare pentru că nu se teme de această putere”
Publicat: 14/02/2022, 13:56
Actualizat: 14/02/2022, 14:05

Disidentul rus Alexei Navalnîi, aflat în închisoare, acolo unde ispășește o pedeapsă de trei ani și șase luni în urma condamnării într-un dosar etichetat drept ”politic”, va apărea din nou în fața unei instanțe de judecată. Criticul vehement al lui Vladimir Putin va trebui să facă față unor alte acuzații – fraudă și sfidare a instanței.

Dacă Alexei Navalnîi va fi găsit vinovat, acesta riscă o suplimentare cu până la 10 ani a condamnării sale. Soția disidentului rus, Yuliya Navalnaya, în vârstă de 45 de ani, a postat un test critic la adresa autorităților de la Kremlin, transmițând – pe Instagram – că acestora le este frică de soțul său, iar Alexei Navalnîi va deveni, în urma acestui nou proces, prima persoană din Rusia judecată chiar în închisoare.

În aceeași postare, Navalnaya mai scrie că Alexei Navalnîi ”va zdrobi acuzarea în instanță” și va râde din nou de detractorii săi, așa cum a mai făcută și cu alte ocazii.

”Mâine începe procesul lui Alexei. Oamenilor de la Kremlin le este atât de frică de el, încât va deveni prima persoană din Rusia judecată chiar în închisoare. Vor să îl ascundă de toți oamenii, de susținători, de jurnaliști. Chiar vor să ascundă de toată lumea acest nou dosar penal, născocit pe genunchi. Este atât de mizerabil (n.red. – dosarul penal) încât le este frică să țină procesul la Moscova. La urma urmei, toată lumea înțelege perfect cum Alexei va zdrobi acuzarea în instanță și știu că va râde de acest proces”, a scris soția lui Alexei Navalnîi.

Acesta este un proces ilegal și fără scrupule, iar modul în care este organizat dovedește cel mai bine că soțul meu este un bărbat cinstit. Și îl țin în închisoare pentru că nu se teme de această putere

Yuliya Navalnaya

Yuliya Navalnaya: ”Acesta este un proces ilegal și fără scrupule, iar modul în care este organizat dovedește cel mai bine că soțul meu este un bărbat cinstit” | Foto – Yuliya Navalnaya Instangram

”Ascultați, lași și ticăloși!”

Soția lui Alexei Navalnîi transmite acuzatorilor soțului său că sunt ”lași și ticăloși”, având dreptul de a fi prezentă în instanță, pentru a asista la proces, ceea ce – momentan – i se interzice.

Totul se rezumă la o luptă ”măruntă”, mai scrie Yuliya Navalnaya pe pagina sa de Instagram, iar ”ticăloșia” iese încă o dată în evidență prin faptul că procesul a fost programat chiar în ziua în care Alexei Navalnîi avea dreptul la una dintre cele patru vizite conjugale anuale.

Ascultați, lași și ticăloși! Cer să fiu admisă la procesul soțului meu. Acesta este dreptul meu complet legal. Oricât de lipsiți de scrupule sunteți, nu mă puteți împiedica să fiu prezentă la judecată. Tribunalul este deschis, sunt soția lui Alexei, avem doi copii, suntem împreună de mai bine de 20 de ani. Am toate motivele să fiu prezent în sală și să înfrunt această «curte» a ta (n.red. – a Kremlinului). Aș dori să le mulțumesc tuturor pentru sprijinul acordat.

Și în sfârșit, un mic detaliu ca să înțelegeți ce fel de ticăloși mărunți sunt la putere. Această fotografie (n.red. – fotografia de mai sus) a fost făcută în timpul unei întâlniri lungi, care ar trebui să aibă loc de numai 4 ori pe an. Și acestea sunt cele mai importante zile pentru o persoană în închisoare, pentru orice deținut. Următoarea vizită trebuia să aibă loc pe 16 februarie. Alexei s-a înscris la coadă timp de două luni și a fost inclus în program. Și au făcut-o intenționat. Ți-ar plăcea să mergi la o întâlnire cu rudele? Rămâi în schimb într-o instanță de caricatură chiar în închisoare. Și nu uita – nu există nici măcar o aparență de lege pentru tine, vom face ce vrem și nu vei pleca niciodată de aici”, încheie soția disidentului rus.

”Va ieși și veți regreta în continuare trucurile josnice. Fiecare soție și mamă din Rusia să se imagineze în locul meu. Continuu să cer libertate pentru soțul meu. Dar cât timp nu există, îmi cer dreptul de a măcar să-l vădea în instanță!

Yuliya Navalnaya, soția lui Alexei Navalnîi


Citește și: 

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii