Dumitru Jeanu, primarul din Costinești, unde voturile s-au numărat de CINCI ori: „Trei procese verbale cu cifre diferite și un rezultat diferit”

Publicat: 13/06/2024, 00:29
Actualizat: 13/06/2024, 17:28

Actualul primar în funcție din Costinești, Dumitru Jeanu de la PSD, a vorbit despre haosul alegerilor locale, unde voturile au fost numărate de cinci ori. Inițial, social-democratul a fost desemnat câștigător, la o diferență de un singur vot de adversarul său, de la PNL. Ulterior, însă, situația s-a schimbat.

Dumitru Jeanu de la PSD, actualul primar în funcție de la Costinești, a fost declarat, în primă fază, câștigător al unui nou mandat, la o diferenţă de un singur vot de contracandidatul său, Gheorghe Mechenici, de la PNL. După renumărarea buletinelor, situația s-a schimbat, liberalul fiind desemnat cel cu mai multe voturi.

Rezultatul a fost din nou contestat de adversarul său politic. De asemenea, o altă numărătoare a voturilor a arătat că este egalitate între cei doi candidaţi. Până la urmă buletinele de vot au fost numărate de cinci ori.

Invitat la Sinteza Zilei, Dumitru Jeanu, candidatul PSD, a povestit cum s-a ajuns la această situație.

„La Costinești avem două două secții de votare. Inițial, la prima numărare s-a stabilit că rezultatul final în favoarea mea, ulterior a fost declarat balotaj, ca apoi să mă să nu mai înțelegem nimic, să fie declarat celălalt competitor. La nivelul ambelor secții au fost întocmite câte trei procese verbale pentru scrutinul alegerii primarului. Toate cele trei procese verbale având cifre diferite și un rezultat diferit. În preziua alegerilor am preluat de la prefectură buletinele de vot. În procesele verbale, spre exemplu, la Costinești au fost menționate trei valori de buletine de vot, respectiv 1077 șapte, apoi 1082, ca în final să apar 1610. Nici eu nu înțeleg nimic din ce s-a întâmplat.”, a precizat Jeanu.

Primarul în funcție a spus și ce nereguli a descoperit în ceea ce privește procesul de votare și numărarea buletinelor. Dumitru Jeanu a spus că printre cei care au votat, s-au aflat și doi ucraineni și nu se știe dacă aceștia au cetățenie română.

„Au fost validate opt buletine de vot, care nu aveau ștampila de control a secției de votare, respectiv trei pentru primar și cel cinci pentru consiliul local. Această validare a avut loc printr-o hotărâre a biroului de circumscripție, contrar dispozițiilor legale în vigoare. Locțiitorul biroului de circumscripție a ridicat o problemă referitoare la votul unor cetățeni ucraineni despre care nu se știe dacă au cetăți cetățenie română sau a altui stat membru U.E. Acest aspect încă nu au fost clarificat. S-au identificat buletine de voturi rupte, două dintre acestea fiind anulate și votul îmi aparținea mie, iar cel de-al treilea a fost validat contracandidatului. Procesul verbal centralizator întocmit la nivelul circumscripției are date eronate. Astfel, au atribuit 774 de voturi contracandidatului și 772 mie, iar în partea finală apare o mențiune că acesta a fost declarat câștigătorul cu 771 păi atunci eu cu 772 de ce nu sunt câștigător.”

Ruxandra Radulescu
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, și-a început cariera în funcția de redactor la MEDIAFAX și Antena 3. A evoluat mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO. Se vinde o fostă vilă a lui Ceaușescu. Cât cere statul pe clădire, după...
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri...
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Detaliul care a dus la prinderea criminalului din Brăila. Ce a început să facă după...
S-a transformat total în câteva luni: acuzată că a luat OZEMPIC pentru a slăbi! Vedeta...
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe poziţia 71....
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
Când și unde va avea loc înmormântarea lui Andrei Versace. Sicriul cu trupul neînsuflețit al...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Războiul din Ucraina, ziua 881. Kievul primeşte în august 1,4 miliarde de euro din profiturile...
Obiceiul CIUDAT al lui Darwin! L-a ajutat să trăiască mai mult?
Adio, maestre! Marele actor s-a dus în ceruri. Era iubit și adorat de toți
Marele anunț pentru pensionari. Când vor primi bani în plus
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce i s-a întâmplat Getuței Sterp în timp ce mergea la oi? Tânăra și soțul...
Fratele lui Andrei Versace rupe tăcerea după moartea lui: ”Nu a fost ucis, nu avea...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Cum a plecat un medic român la război: Tată-meu mi-a dat sabia şi revolverul lui,...