Edilul Kievului, Vitali Klitschko: „Ne aflăm la granița unei catastrofe umanitare”

Edilul Kievului, Vitali Klitschko: „Ne aflăm la granița unei catastrofe umanitare”
Publicat: 27/02/2022, 21:01

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, descrie capitala Ucrainei ca fiind „încercuită”. „Ne aflăm la granița unei catastrofe umanitare”, avertizează acesta.

Evacuarea civililor din Kiev nu va fi posibilă, a declarat Vitali Klitschko, potrivit Mediafax.

Primarul Kievului și fost campion mondial de box la categoria grea a descris capitala Ucrainei ca fiind „încercuită” și a declarat că o evacuare a civililor nu va fi posibilă, în condițiile în care „toate căile sunt blocate”.

„Ne aflăm la granița unei catastrofe umanitare”, a avertizat Klitschko, duminică, într-o intervenție pentru AP.

În oraș continuă starea de asediu, care, potrivit lui, permitea autorităților să vâneze „sabotori” pe străzile Kievului.

Primarul a mai spus că, pentru moment, Kievul are curent electric, apă și încălzire în casele oamenilor, dar infrastructura este distrusă pentru a livra alimente și medicamente.

„De aceea, mesajul pentru toată lumea este: Susţineţi Ucraina împreună … Suntem puternici”, a spus edilul Kievului. „Fiecare ucrainean este mândru că este independent, mândru că este ucrainean şi suntem mândri că avem propria noastră ţară”.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult