Elena Udrea își petrece onomastica în închisoare. Mesajul transmis de iubitul său, Adrian Alexandrov, alături de o fotografie emoționantă

Elena Udrea își petrece onomastica în închisoare. Mesajul transmis de iubitul său, Adrian Alexandrov, alături de o fotografie emoționantă
Elena Udrea (d) / FOTO - captură video: Antena 3
Publicat: 21/05/2022, 16:53
Actualizat: 22/05/2022, 15:52

Elena Udrea își aniversează onomastica în închisoarea din Bulgaria, unde se află în acest moment, iar iubitul său – Adrian Alexansrov – i-a transmis pe Facebook o urare de sf. Constantin și Elena, alături de o fotografie cu el și fetița lor.

„La Mulți Ani tuturor celor care poartă numele sfinților Constantin și Elena. La Mulți Ani și ție, mami. Știm că te gândești la noi și te așteptăm acasă”, a scris Alexandrov, alături de o fotografie în care apare alături de fiica pe care o are cu Elena Udrea.

Elena Udrea a părăsit România, la începutul lunii aprilie, înainte ca Înalta Curte de Casație și Justiție să pronunțe condamnarea sa la 6 ani de închisoare, în dosarul „Gala Bute”. La scurtă vreme după ce a plecat din țară, însă, a fost oprită de la granița dintre Bulgaria și Grecia.

Statul român a cerut autorităților bulgare extrădarea ei, însă procedurile judiciare din țara vecină încă nu s-au încheiat. Pe 18 mai, judecătorii Curții de Apel de la Sofia au amânat decizia extrădării pentru data de 8 iunie, la ora 15.00.

Potrivit Antena 3, avocații Elenei Udrea au făcut mai multe cereri în instanță, dar strategia principală se bazează pe recursul în casație formulat la ÎCCJ.

„Da, mă bazez pe acel recurs în casație. Să se aplice legea și în cazul meu! E absurd ca legea să nu se respecte doar în cazul meu. Nu e posibil să nu fie respectată nici decizia Curții Constituționale, nici cea a Curții Europene de Justiție. Aproape nicio țară din Europa nu mai trimite un inculpat înapoi din cauza condițiilor din arest. Sunt arestată ilegal de 40 de zile. Instanța a considerat că nu mai e nevoie să fie audiat un expert pentru că probele existente sunt suficiente”, a declarat Elena Udrea la ieșirea din sala de judecată.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult