Emil Boc, război total cu Ludovic Orban: “Ne-a sfidat! Răsucești cuțitul în rană și mai pui și sare”

Emil Boc, război total cu Ludovic Orban: “Ne-a sfidat! Răsucești cuțitul în rană și mai pui și sare”
Emil Boc, război total cu Ludovic Orban: “Ne-a sfidat! Răsucești cuțitul în rană și mai pui și sare”
Publicat: 04/03/2021, 16:44
Actualizat: 04/03/2021, 16:45

Emil Boc, primarul municipiului Cluj Napoca, îl atacă pe Ludovic Orban, nemulțumit de faptul că PNL a acceptat să ofere celor de la UDMR funcția de prefect în județ.

Emil Boc consideră gestul făcut de PNL ca fiind unul de sfidare fără precedent față de organizația liberală din Cluj. De la noul prefect, edilul așteaptă respectarea legii, ar și a simbolurilor naționale ale României. La Cluj, prefectul liberal va fi înlocuit de Tasnadi Istvan Szilard, de la UDMR.

Răsucești cuțitul în rană și mai pui și sare. E fără cuvinte. E un gest de sfidare fără precedent a conducerii PNL față de organizația PNL Cluj. Am fost președinte la acest partid vreo șapte ani de zile, dar niciodată Clujul nu a fost așa umilit. Cum nici nu am umilit în calitate de președinte alte organizații. Că le place unora, că nu le place, organizația a adus cele mai multe voturi.

E o palmă dată tuturor colegilor din PNL. Conducerea centrală ne-a sfidat! Asta doare, dar așa este în politică. Evident că mă interesează respectarea legii de către noul prefect, inclusiv a simbolurillor naționale. Nu am de gând să tolerez niciun derapaj.

Cu partidul nostru este o problemă, dar orașul trebuie să rămână de referință. Nu-l cunosc pe noul prefect și nu am nimic cu persoana sa. Am două pretenții: să respecte legile și simbolurile statului român”, a spus Emil Boc la postul Napoca FM.

Emil Boc: “S-au trecut niște linii roșii în relația dintre conducerea centrală și PNL Cluj”

Emil Boc a mai precizat că relațiile dintre PNL Cluj și conducerea centrală s-au răcit după ultima decizie luată.

S-au trecut niște linii roșii la Cluj în relația dintre conducerea centrală și PNL Cluj. Asta este vocea unanimă a tuturor colegilor. Nemulțumirea este generală față de performanțele politice ale PNL.

Pe mine mă interesează acum respectarea legii de către noul prefect și respectarea simbolurilor naționale. Nu am de gând să permit nici cel mai mic derapaj”, a mai spus Emil Boc.

Ce așteptări are primarul din Cluj-Napoca de la noul prefect

În final, Emil Boc a transmis că nu are nicio problemă cu noul prefect, transmițându-i ce așteptări are de la el.

Eu nu am nimic cu persoana domnului prefect. Am pretenția să respecte legile și simbolurile naționale. Nu-l cunosc pe dl prefect. Vom colabora și ne facem datoria ca cetățeni români, pentru că toți suntem cetățeni ai statului român. De aici pornim. Eu vreau să clădim și nu să dărâmăm, dar voi fi atent la această nuanță care pune probleme la o primă vedere”, a încheiat primarul Emil Boc.