„Escrocul de pe Tinder” din Ilfov, PRINS de poliție după ce a făcut o greșeală. Nicolae Mola își păcălea victimele cu promisiuni de căsătorie

„Escrocul de pe Tinder” din Ilfov, PRINS de poliție după ce a făcut o greșeală. Nicolae Mola își păcălea victimele cu promisiuni de căsătorie
FOTO - Caracter ilustrativ: Pixabay
Publicat: 10/05/2023, 21:03

Un bărbat care se dădea drept om de afaceri plin de bani a reușit să păcălească 13 femei și doi bărbați. Fiecare femeie era dusă în locuri luxoase, primea cadouri scumpe și promisiuni de iubire și căsătorie. În realitate, bărbatul nu avea nimic și își seducea fiecare iubită pe banii celorlalte.

Un bărbat din Ilfov a înșelat 15 femei, care i-au dat sume uriașe de bani

Nicolae Mola are 42 de ani și 3 condamnări de 22 de ani. Ca și mult mai cunoscutul escroc Simon Leviev, a cărui poveste este cunoscută în urma unui film documentar pe Netfix, Mola își racola victimele de pe Tinder.

A iubit 13 femei și le stors de bani. A fost prins de poliție după o greșeală
Nicolae Mola (42 de ani) are un trecut infracțional bogat. A fost condamnat pentru înșelăciuni și trafic de influență. Acum a găsit o altă metodă de a face bani.

În mai puțin de un an de zile, în perioada pandemiei de Covid-19, Mola a reușit să păcălească nu mai puțin de 13 femei și 2 bărbați.

Femeilor le câștiga încrederea, le făcea să se îndrăgostească de el, apoi le storcea de bani.

„Poveștile” cu care reușea să ademenească victimele

”Polițiștii Serviciului de Ordine Publică, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov, au documentat activitatea infracțională a unui bărbat, de 42 de ani, bănuit de săvârșirea mai multor infracțiuni de înșelăciune (42 de acte materiale), în urma sesizărilor formulate la data de 4 mai 2020, de către două femei.

În fapt, în perioada septembrie 2019 – 5 mai 2020, bărbatul bănuit ar fi indus în eroare 15 persoane vătămate, respectiv 13 femei și 2 bărbați, prin anumite manopere dolosive, în scopul obținerii pentru sine a unor foloase patrimoniale injuste.

Femeile, cu vârste între 36 și 45 de ani, ar fi fost abordate prin intermediul unor rețele de socializare, dar și în mod direct, bărbatul câștigându-le încrederea și simpatia, prin prezentarea unei situații financiare și sociale apreciabile, reușind, astfel, să le determine să îi ofere sume importante de bani și bunuri de valoare.

Prejudiciul este estimat la aproximativ 170.000 de euro”, a anunțat IPJ Ilfov, potrivit Newsweek.

Cum a fost prins bărbatul de polițiști

Pe 6 mai 2020, polițiștii de ordine publică l-au depistat și identificat într-un imobil din orașul Sinaia, pe bărbatul bănuit, în timp ce acesta se afla cu una dintre persoanele vătămate.

”Bărbatul a fost încarcerat în penitenciar, întrucât, anterior săvârșirii acestor fapte, instanțele din județul Constanța au emis pe numele său un mandat de executare a pedepsei închisorii și un mandat european de arestare, acesta fiind condamnat la 10 ani de închisoare pentru infracțiuni de înșelăciune”, a mai anunțat Poliția.

Acela a fost momentul în care adevărul a ieșit la iveală. Bărbatul reușise să păcălească o mulțime de femei.

Le ducea în hoteluri de lux și le ”lua ochii” cu daruri scumpe. Le fermeca din vorbe. Banii veneau de fapt de la fostele iubite pe care le păcălea fie că îi ieste mama bolnavă sau că le ajută să cumpere ceva foarte ieftin, cel mai probabil pentru folosință comună.

Femeile păcălite erau din județele Constanța, Ilfov, Brașov, Prahova, Dolj, Teleorman, Călărași, Botoșani, Vrancea, Maramureș și București.

”Pentru documentarea activității infracționale, polițiștii au efectuat, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, o percheziție informatică, iar la data de 1 iulie 2020 au efectuat 4 percheziții domiciliare (în Constanța și Brașov), în cauză fiind descoperiți și indisponibilizați 10.000 de lei, telefoane mobile, laptopuri și un autoturism.

De asemenea, au fost dispuse măsuri asigurătorii, până la concurența a 40.000 de euro și 10.000 de lei.

La finalizarea cercetărilor, Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea și-a însușit propunerea polițiștilor de trimitere în judecată, fiind sesizată instanța competentă, prin rechizitoriu.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română și de sprijinul polițiștilor orașului Sinaia”, a transmis IPJ Ilfov.

ită de a lua țeapă de Mola. Aceasta își construia o casă în Italia. Bărbatul a încercat să o convingă că îi cumpără materiale de construcție la preț foarte mic.

Soțul femeii a refuzat din start iar bărbatul a fost nevoit să renunțe la idee.

Câteva dintre femeile păcălite s-au întâlnit pentru prima dată la sediul IPJ Ilfov. Au aflat de fapt cum le păcălea bărbatul.

Potrivit surselor Newsweek, bărbatul a petrecut Revelionul cu trei femei în aceeași noapte, în aceeași localitate. A stat cu fiecare câteva ore în localuri diferite. Când pleca le spunea că trebuie să se vadă cu parteneri de afaceri.

Constănțeanu Nicolae Mola a fost arestat în trecut și pentru alte fapte asemănătoare. În aprilie 2013 Nicolae Mola a fost condamnat în lipsă: cinci ani de închisoare pentru trafic de influenţă.

Acesta este acuzat că a determinat mai multe persoane din judeţul Constanţa să îi dea bani pentru a le ajuta să obţină locuinţe ANL.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Cu 10 lei poți să trăiești cu ochii tăi o călătorie splendidă în trecut. Istoria...
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Minunea din grădina unui sătmarean. Fructele sale ajung să cântărească şi 140 de grame şi...
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
A MURIT MARELE ACTOR român. Durere imensă pe scena teatrului românesc: Timpul are şi el...
Cutremur semnificativ în România. Magnitudinea a fost peste cea obișnuită
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Satelitul care a orbitat Pământul nedetectat timp de 25 de ani