Administratorul special al Eco Igienizare a demisionat, după banii primiți pentru deratizare și dezinsecție. Octavian Barbu: ”A fost o decizie personală, independentă de o eventuală nemulțumire”

Administratorul special al Eco Igienizare a demisionat, după banii primiți pentru deratizare și dezinsecție. Octavian Barbu: ”A fost o decizie personală, independentă de o eventuală nemulțumire”
Publicat: 20/05/2021, 13:58
Actualizat: 20/05/2021, 22:00

Administratorul special al Companiei Municipale Eco Igienizare și-a dat demisia, fiind nemulțumit de banii pe care Primăria condusă de Nicușor Dan i-a alocat pentru Deratizare și Dezinsecție (DDD) în anul 2021, au pus surse din administrație, pentru Gândul.

Demisia administratorului special Octavian Barbu, numit de Adunarea Generală a Acționarilor companiei Eco Igienizare, la propunerea USR-PNL, vine după alocarea a 16,7 milioane de lei pentru dezinsecție și deratizare în anul 2021.

Administratorul special consideră că această sumă este prea mică pentru a desfășura acțiunile DDD în acest an, mai ales că Eco Iginizare este plină de datorii.

În prezent, acțiunile de deratizare și dezinsecție sunt în pericol.

Sursele Gândul spun că administratorul special al companiei municipale a avut zilele trecute o întâlnire cu directorii de utilități din cadrul Primăriei Capitalei, în care a comunicat faptul că „Eco Igienizare” are nevoie de bani și pentru plata datoriilor foarte mari, nu doar de sumele pentru DDD.

„El consideră că PUA (Planul Unitar de Acțiune – n.r.) aprobat ieri nu oferă finanțare confortabilă pentru dezinsecția din București”, spun sursele citate.

Octavian Barbu spune că renunțarea sa la funcție a fost „unilaterală”

„Nu au fost purtate discuții contradictorii referitoare la sumele alocate activităților DDD pentru anul 2021, fiind evident faptul că Planul Unitar de Acțiune ce urma a fi aprobat în luna a 5-a nu ar fi putut genera un buget echivalent cu cel al unui an întreg.

Astfel, decizia de a renunța la poziția de administrator special a fost o decizie unilaterală, personală și independentă de o eventuală nemulțumire cu privire la alocarea bugetară sau Planul Unitar de Acțiune 2021 propuse de domnul Nicușor Dan”, precizează Octavian  Barbu într-o adresă trimisă redacției Gândul.

Acesta mai spune că a înaintat către acționari adresa de renunțare la funcție în dimineața zilei de 20.05.2021, înștiințând totodată reprezentanții administratorului judiciar și Tribunalul București.

Deratizarea și dezinsecția, cu 16,7 milioane de lei

CGMB a votat miercuri proiectul de hotărâre care prevede finanțarea serviciilor de dezinsecție și deratizare în Capitală, pentru anul 2021.

Potrivit amendamentului la proiect, propus de Nicușor Dan și votat cu 51 de voturi „pentru”, Muncipalitatea va plăti 16,7 milioane de lei în 2021 pentru aceste servicii, care ar trebui să înceapă în iunie și să fie realizate de către Compania Municipală Eco Igienizare, aflată în prezent în insolvență.

Aprobarea acestui proiect s-a făcut foarte târziu, după o tergiversare de mai multe luni. Potrivit specialiștilor consultați de Gândul, prima dezinsecție, respectiv larvicidarea, ar fi trebuit făcută în luna martie.

În prezent, Capitala se confruntă cu invazia căpușelor, iar la spitalele din oraș s-au înregistrat sute de cazuri de mușcături ale acestor insecte, mai ales la copii.

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
Elena Udrea a comis-o RAU la plajă! S-a lăsat pe vine şi s-a văzut…
FOTO. Inna, imagini interzise cardiacilor! A ieșit așa în costum de baie
Alimente diuretice care combat retenția de apă și te ajută să slăbești
Răzvan Simion, ATAC la adresa Lidiei Buble?! Ce a putut spune în direct: „De un...
Își va continua cariera în Ceruri! Dănuț Radu, fotbalistul din cale afară de cuminte care...
Anunţ pentru cei afectaţi de inundaţii! Românii primesc MULŢI BANI de la stat
Iranienii au ieşit vineri la vot pentru alegerea preşedintelui ţării
BANCUL ZILEI – Darul iubitei și bikinii buclucași
Țara care se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultimii 100 de ani. „Industria...
Elena Udrea a comis-o RAU la plajă! S-a lăsat pe vine şi s-a văzut…
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Prima mutare a lui Gică Hagi la Farul a fost făcută. Pe cine a transferat,...
Heidi Klum și-a arătat susținerea pentru Germania în „cel mai mic bikini”. Puține femei ar...
Se spală de Rusalii 2021? Ce spun preoții. Este sărbătoare mare în calendarul ortodox
GERMANIA trimite o undă de ȘOC în Europa! Nimeni nu s-ar fi așteptat la așa...
Mormane de bani pe jos! Ce s-a întâmplat în ziua de Rusalii la mormântul lui...
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Povestea tânărului din România care şi-a deschis prima afacere căutând-o pe Google. Acum face milioane...