Eugen Tomac, despre o nouă campanie de dezinformare orchestrată de Rusia: ”Dacă se vaccinează, oamenii se pot transforma în cimpanzei”

Eugen Tomac, despre o nouă campanie de dezinformare orchestrată de Rusia: ”Dacă se vaccinează, oamenii se pot transforma în cimpanzei”
Eugen Tomac, despre o nouă campanie de dezinformare a Rusiei
Publicat: 14/08/2021, 10:50
Actualizat: 14/08/2021, 10:53

Pandemia de coronavirus a scos în evidență nu numai pericolul medical permanent reprezentat de COVID-19 și mutațiile amenințătoare care au survenit cu rapiditate, dar și teorii ale conspirației care au ca punct de plecare o dezinformare pe scară largă.

Europarlamentarul Eugen Tomac notează, pe pagina sa de socializare, că a fost dezvăluită o nouă campanie de dezinformare a Rusiei, fiind orchestrată discreditarea vaccinurilor AstraZeneca şi Pfizer/BioNTech. În spațiul public a fost lansat un avertisment ”absurd”, transmițându-se că oamenii care se vaccinează ”se pot transforma în cimpanzei”.

O companie din Marea Britanie angaja influenceri în domeniul medical, iar informațiile eronate erau distribuite în schimbul unor consistente sume de bani.

”O nouă campanie de dezinformarea a Rusiei a fost demascată Dezinformarea omoară oameni și acest aspect îl putem constata cel mai bine acum, în pandemie. Compania Facebook tocmai a demonstrat cum Rusia a orchestrat o amplă campanie de dezinformare, prin discreditarea vaccinurilor AstraZeneca şi Pfizer/BioNTech, mergând până la absurditatea de a susține că dacă se vaccinează, oamenii “se pot transforma în cimpanzei”.

Totul funcționa ca o spălătorie, iar compania Fazze din Marea Britanie avea misiunea de a angaja influenceri în domeniul medical pentru a distribui anumite știri contra unor sume de bani. Rețeaua a fost demascată după ce mai mulți oameni de știință și voci credibile din domeniul sănătății din Franța și Germania au fost contactate pentru a discredita vaccinul Pfizer contra unor sume de bani”, scrie europarlamentarul Eugen Tomac în mediul online.

Eugen Tomac: ”Laboratoarele cinice ale propagandei ruse”

În acest context, o amplă campanie anti-vaccinare a fost pusă la punct, până în cele mai mici amănunte, iar ”scenariul” a funcționat până în momentul în care reacțiile argumentate ale unor oameni de știință și medici au demontat întreaga ”construcție” conspiraționistă.

Angajații companiei ”Fazze” din Marea Britanie – în realitate un salon de înfrumusețare cu laser din Londra – au dispărut, într-o singură dimineață, imediat după ce au început verificările. Astfel de campanii de dezinformare reprezintă un pericol iminent pentru sănătatea oamenilor și, din nefericire, ”laboratoarele propagandei ruse” lucrează.

”La o verificare mai aprofundată s-a constatat că compania Fazze din Marea Britanie, care organiza campanii anti-vaccinare prin petiții și disemina pe scară largă articole destinate să ducă în eroare opinia publică, era de fapt un salon de înfrumusețare cu laser din Londra și că angajații erau din Rusia. De îndată ce au sesizat că sunt verificați, într-o dimineața toți angajații acestui salon au dispărut.

Este regretabil că în România avem personal medical, jurnaliști și persoane cu expunere publică puternică care, fără să le ceară Rusia sau altcineva, diseminează informații eronate despre pandemie și vaccinuri. Pur și simplu este incredibilă aceasta campanie plină de neadevăruri, care poate avea un final fatal pentru unii cetățeni loviți de virusul COVID”, mai scrie Eugen Tomac.

”Dezinformarea omoară oameni și mai grav este că în spatele ei sunt actori statali cu resurse uriașe, iar lor li se raliază grupuri de cetățeni care devin agenți ai dezinformării și promovează conținut creat exact de laboratoarele cinice ale propagandei ruse”

Eugen Tomac

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult
BOMBĂ! Reacţia lui Reghe după ce a auzit despre Anamaria şi Dan Alexa
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
FOTO. Prezentatoarea de la Puterea Dragostei, în costum de baie! Cum arată trupul Cristinei Dorobanțu
„Bărbații se tem de mine pentru că sunt prea frumoasă”. Cum arată una dintre cele...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
Europa ar putea renunţa la gazul rusesc. Negocieri avansate cu alt stat în caz de...
Cea mai ieftină TESLA care poate fi cumpărată AZI, în România. Modelul american arată FABULOS
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
CDC: Imunitatea naturală, mai puternică împotriva COVID decât vaccinurile
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Au BUBUIT CAZURILE de COVID la CONSTANȚA: INCIDENȚA a DEPĂȘIT PRAGUL de 10 la mie
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Răsturnare șocantă de situație: Cine i-a omorât, de fapt, pe cei doi studenți de la...
E vorba despre Alexandru Arșinel! Tragedia zilei. Ce se întâmplă cu marele actor
Alertă de gradul zero la granița cu România! S-a depistat un focar uriaș. Se pregătesc...
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Unde se află regiunea denumită "OAZA TINEREŢII", unde oamenii nu se îmbolnăvesc niciodată şi arată...