Eugen Tomac: ”Republica Moldova a privit întotdeauna România ca un scut” / ”Comuniștii de la Chișinău sunt expresia idioțeniei în politică, deformează realitatea”

Eugen Tomac: ”Republica Moldova a privit întotdeauna România ca un scut” / ”Comuniștii de la Chișinău sunt expresia idioțeniei în politică, deformează realitatea”
Eugen Tomac / Foto - Facebook
Publicat: 07/06/2022, 12:26
Actualizat: 07/06/2022, 12:27

Eugen Tomac – liderul Partidului Mișcarea Populară (PMP) – a fost invitat la Știrile B1 TV și a comentat pe marginea declarației făcute de șeful social-democraților, Marcel Ciolacu, în timpul vizitei efectuate la Chișinău, dar lși referitor la reacția pe care au avut-o reprezentanții Partidului Comunist din Republica Moldova.

Eugen Tomac s-a declarat de acord cu cele afirmate de Marcel Ciolacu și a spus că România, pentru Republica Moldova, a reprezentat, întotdeauna, un scut. Există relații bilaterale foarte bune, iar comuniștii, evident, doresc cu totul altceva.

Liderul PMP nu s-a ferit să puncteze că reprezentații Partidului Comuniștilor din Moldova sunt ”expresia idioțeniei în politică”, făcându-se că nu observă trei decenii în care Rusia menține, ilegal, trupe pe teritoriul Moldovei, în schimb interpretează așa cum doresc orice declarație a vreunui oficial de la București.

 ”Cred că președintele Ciolacu are dreptate. Republica Moldova a privit întotdeauna România ca un scut. Orice guvern responsabil de la Chișinău, atunci când întâmpină dificultăți, întâi sună la București, asta este realitatea pe care am trăit-o în ultimele trei decenii. Evident că comuniștii de la Chișinău, care sunt expresia idioțeniei în politică, nu văd că de 30 de ani de zile au prezență militară ilegală pe teritoriul Republicii Moldova – în schimb, încearcă orice declarație a unui oficial român să o interpreteze în sensul celor pe care le invocă acum”, a declarat liderul PMP la B1 TV.

”Această încercare disperată a bolșevicilor de la Chișinău este una de prost gust”

Eugen Tomac i-a etichetat pe comuniștii din Republica Moldova drept ”bolșevici”, spunând că aceștia ”deformează realitatea” și, mai mult, încearcă să implice România în ”dezbaterea internă”, totul pe fondul tensiunii din regiune.

Dar este vorba doar despre o ”încercare disperată”, a mai precizat liderul PMP în intervenția sa.

”Cred că declarația transmisă este una corectă, pentru că România a avut întotdeauna o politică extrem de echilibrată, chiar aș spune uneori exagerat de prudentă, în relația cu Republica Moldova, în condițiile în care avem un 1.500.000 de cetățeni români în Republica Moldova, deci avem toată legitimitatea în a ne exprima și prezenta poziții cu privire la realitățile din Republica Moldova, însă noi am tratat-o ca pe un stat cu care avem o relație unică”, a mai spus Eugen Tomac.

”Această încercare disperată a bolșevicilor de la Chișinău în a implica România în dezbaterea internă pe fondul tensiunilor create în regiune este una de prost gust, neinspirată și fac ceea ce știu mai bine, deformează realitatea și încearcă să creeze teme noi de discuție, fără a avea succes însă”

Europarlamentarul Eugen Tomac, liderul PMP


Citește și: 

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult