EURO 2020. Gică Hagi și Gică Popescu nu acceptă invitația FRF și nu merg la al doilea meci disputat pe Arena Națională

EURO 2020. Gică Hagi și Gică Popescu nu acceptă invitația FRF și nu merg la al doilea meci disputat pe Arena Națională
Dorinel Munteanu, Gică Popescu și Gică Hagi. Foto: Prosport.ro
Publicat: 17/06/2021, 16:09
Actualizat: 10/11/2021, 15:03

Gică Hagi (56 de ani) și Gică Popescu (53)  au anunțat că nu vor fi prezenți pe Arena Națională la a doua partidă găzduită de România în cadrul EURO 2020, Ucraina vs. Macedonia de Nord. Meciul se desfășoară joi de la ora 16.

Primul meci, găzduit de România pe Arena Națională, a stârnit nemulțumiri în spațiul public din cauza ocupării lojei oficiale de către FRF și de lideri politici, în timp ce fotbaliștii din Generația de Aur au urmărit meciul de  la tribuna a II-a pe locurile cumpărate de aceștia.

GSP a dezvăluit luni că foștii mari internaționali ai României au primit bilete din partea Federației la tribuna a II-a, la meciul Austria – Macedonia de Nord 3-1, în vreme ce tribuna oficială a fost ocupată de angajați ai FRF, în frunte cu politicieni de rang înalt.

UEFA a transmis că încearcă să repare „gafa” la al doilea meci de pe Arena Națională.

Potrivit Gazeta Sporturilor, UEFA a anunţat că va interveni pentru ca legendele fotbalului românesc să primească bilete la oficială.

După intervenția UEFA, FRF a anunțat că numărul de locuri alocate la loja oficială pentru reprezentanții României a fost mărit. Însă, Gică Hagi și Gică Popescu nu vor participa la meciul care se desfășoară joi.

Mai mult, Gică Popescu a subliniat că, chiar dacă va primi un bilet cu altă ocazie, va alege să urmărească meciul din aceeași tribună, alături de suporteri, unde „se simte minunat”.

„Nu merg astăzi la meci. Iar când voi merge, voi merge la tribuna a II-a pe locurile cumpărate de mine. Acolo mă simt minunat, printre suporteri. Când voi mai avea eu ocazia să mă bucur alături de ei la un asemenea eveniment?”, a transmis Gică Popescu pentru GSP.

Dorinel Munteanu, ambasador al competiției, a fost la rândul său invitat să urmărească următorul meci de pe Arena Națională tot de la loja oficială, dar a declarat că nu știe sigur dacă va participa.

„Sunt în drum spre București. Nu am decis dacă merg la meci, voi decide după ce vorbesc cu Hagi și Popescu. Momentan nu sunt hotărât”, a declarat Dorinel Munteanu.

Partida Macedonia de Nord- Ucraina

Joi are loc al doilea meci din cadrul EURO2020 găzduit de România. Ucraina joacă împotriva Macedoniei de Nord în grupa C. Partida, găzuită de Arena Națională începe la ora 16.00 în fața a aproape 9.000 de spectatori, 25% din capacitatea stadionului, așa cum prevăd regulile UEFA.

Duelul dintre Ucraina și Macedonia de Nord începe la ora 16:00 și este Live Video Online pe prosport.ro. La meci sunt așteptați peste 10.000 de spectatori.

Prezența la turneul final din acest an este o veritabilă sărbătoare pentru Macedonia de Nord, care s-a calificat în premieră la un turneu final.

Macedonia de Nord a jucat tot pe Arena Națională și în fața Austriei, însă n-a reușit să ia nici măcar un punct, fiind învinsă cu 1-3.

Pe Arena Națională au acces suporterii vaccinați, cu test negativ pentru COVID-19, cei care au trecut prin boală sau cei care se vaccinează anticovid la punctul de imunizare deschis la stadion. Portul măștii este obligatoriu pe toată durata partidei.

Citește și: Cum arată noul stadion Rapid Arena. Noctura a fost testată – VIDEO