Europarlamentarul Dragoș Benea, critici dure la adresa premierului: ”Onoarea n-a început cu Cîțu, dar sigur se va încheia cu el”

Europarlamentarul Dragoș Benea, critici dure la adresa premierului: ”Onoarea n-a început cu Cîțu, dar sigur se va încheia cu el”
Europarlamentarul Dragoș Benea, critici dure la adresa premierului

Europarlamentarul PSD Dragoș Benea lansează critici dure, în mediul online, la adresa premierului Florin Cîțu, în contextul explicațiilor pe care acesta le-a oferit, sâmbătă, în legătură cu incidentul în care a fost implicat cu 20 de ani în urmă.

Social-democratul aduce în discuție și episodul de la Spitalul Foișor, atunci când premierul cerea demisia de onoare a celor vinovați de evacuarea forțată a unor pacienți de la unitatea medicală.

Din punctul de vedere al lui Dragoș Benea, situația – ținând cont de explicațiile lui Cîțu – este ”funny”, existând ”onoare și oroare”.

”Onoare şi Oroare. E duminică, dar tot duminică a fost şi în 11 aprilie 2021 când – în urma evacuării forțate a pacienților de la Spitalul Foişor – premierul Cîțu lăsa de înțeles că aşteaptă demisii din Guvern, făcând recurs – pe un ton de o solemnitate aproape liturgică – la onoare. Da, ați citit bine – ONOARE: «Să vedem dacă mai există onoare în România», se întreba retoric prim-ministrul. Funny, nu-i aşa? Ei bine, săptămâna ce tocmai se încheie a elucidat, cu brio, spinoasa speță: poate că onoarea (guvernamentală) n-a început cu Cîțu, dar e aproape sigur că se va încheia cu el”, a scris, pe pagina sa de socializare, europarlamentarul Dragoș Benea.

Dragoș Benea: ”Cîțu s-a ascuns sâmbătă după cireşul rectificării bugetare”

Dragoș Benea scrie în postarea sa despre ipocrizie, dublă măsură și sfidare, acuzându-l pe Florin Cîțu că s-a ascuns după ”cireșul rectificării bugetare” și că operează ”cu o ipocrită dublă măsură”.

”Altminteri, de ce ai pretinde altora să aibă onoare, când tu însuți operezi cu o ipocrită dublă măsură ce înmoaie, ca pe o plastilină, responsabilitățile & exigențele atunci când eşti pe cale să devii subiectul asumării lor? Într-un gest sfidător, de un halucinant miserupism, Cîțu s-a ascuns sâmbătă după cireşul rectificării bugetare, poluând deliberat scandalul arestului său din SUA cu o problemă guvernamentală devenită, prin concursul circumstanțelor, secundară, total eclipsată ca importanță de peripețiile bahice ale studentului Cîțu în State”, a mai scris Dragoș Benea în mesajul postat pe Facebook.

Mult mai potrivitul titlu România Re-Educată”

Europarlamentarul PSD consideră că Florin Cîțu nu a învățat nimic din incidentul din SUA, de acum 20 de ani, și îl ironizează pe prim-ministru.

Acesta pare a fi, potrivit social-democratului, ”ros de resentimente și de urgența revanșei”, căutând să-i pedepsească pe cei care au declanșat acest scandal de proporții. Iar proiectul România Educată ar trebui ”reșapat” și rebotezat ”România Re-Educată”.

”Prim-ministrul, de a cărui iresponsabilitate s-a cam lămurit o țară întreagă, pare ros de resentimente şi de urgența revanşei: cei care se fac vinovați de izbucnirea scandalului vor plăti pentru „nesăbuința” lor obraznică. Sigur că între coperțile României Educate e loc pentru toată lumea – mai ales pentru un ins de teapa lui Cîțu, căruia i-ar putea fi dedicat un capitol întreg. Dar, după ieşirea precipitată de sâmbătă a premierului, cred că se impune redenumirea prăfuitului proiect prezidențial, în sensul reşapării acestuia sub mult mai potrivitul titlu România Re-Educată: acea Românie Normală în care, zi de zi, ce e obligatoriu sau opozabil restulului cetățenilor, e facultativ pentru Cîțu”, a precizat Dragoș Benea.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
"Nu pot să-l privesc în ochi!" Tatăl lui Mirel Dragomir, tânărul care a ucis-o pe...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Marea Britanie a intrat într-o recesiune „superficială”