Paul Stănescu cere alegeri anticipate după ”scandalul Cîțu”: ”Un premier șantajabil nu poate guverna în interesul românilor”

Paul Stănescu cere alegeri anticipate după ”scandalul Cîțu”: ”Un premier șantajabil nu poate guverna în interesul românilor”
Sursa foto: Mediafax

Paul Stănescu – secretar general PSD – cere alegeri anticipate după ce în spațiul public a apărut informația potrivit căreia premierul Florin Cîțu, cu 20 de ani în urmă, a fost prins conducând sub influența alcoolului în SUA.

Social-democratul a transmis că pe umerii președintelui Klaus Iohannis apasă o responsabilitate uriașă, în astfel condiții, având datoria constituțională, dar și ”legală și morală”, să scoată România dintr-o ”situație penibilă în care se află întreg Guvernul”.

Menținerea lui Florin Cîțu în funcția de premier – deși este ”șantajabil” – nu reprezintă, de fapt, decât un atac la ”credibilitatea României”, a mai spus Paul Stănescu.

”Să renunțe la dubla măsură! (n.red. – Klaus Iohannis) Executivul nu mai poate fi condus de un politician condamnat penal. Menținerea lui Cîțu în funcție este un atac la credibilitatea României. Demiterea sau demisia! Nu sunt alte soluții. Un premier șantajabil nu poate guverna în interesul românilor”, conchide secretarul general al PSD, potrivit Mediafax.

”Acum 20 de ani, a fost vorba de DUI, este vorba de conducere sub influenţa alcoolului. Am plătit amenda respectivă, o amendă foarte mare. Este contravenţie, am făcut o greşeală acum 20 de ani. Este interesant că în patru tururi de scrutin cu PSD nu a apărut această informaţie, apare acum în competiţia internă din PNL”

Florin Cîţu

Paul Stănescu: ”Penalul lui Iohannis este mai presus de lege?”

Secretarul general PSD s-a întrebat, nu doar retoric, dacă ”penalul lui Iohannis” (cu referire directă la premierul Florin Cîțu) este mai presus de lege, considerând că reprezentanții USR ”au băgat capul în pământ”.

Există un ”istoric penal” al premierului, a mai spus Paul Stănescu, iar în astfel de condiții România are un prim-ministru ”marionetă”. Mai mult, social-democratul lansează și un avertisment, considerând că, de acum încolo, deciziile la nivelul Coaliției de Dreapta vor fi luate ”pe bază de șantaj, prin forță, nu pe bază de negociere politică transparentă”.

”Penalul lui Iohannis este mai presus de lege? Politicienii PNL au voie să fie condamnați penal, să facă închisoare și să ocupe funcții publice? Unde au ascuns useriștii campania «Fără Penali în funcții publice?» De ce și-au băgat capul în pământ? De ce nu sunt în piață să protesteze? Odată cu dezvăluirea istoricului penal, premierul Cîțu a devenit doar o marionetă. Haosul din coaliție a escaladat. Deciziile se vor lua de acum încolo doar pe bază de șantaj, prin forță, nu pe bază de negociere politică transparentă. Ca România să mai aibă șanse să nu se scufunde și mai rău, guvernarea trebuie să iasă urgent din această stare de ipocrizie și de dublă măsură. Trebuie resetată de urgență”, a mai spus Stănescu, potrivit sursei citate mai sus.

”Cea mai corectă soluție, demiterea sau demisia lui Cîțu și alegeri anticipate. După un astfel de episod doar românii mai pot decide cine are dreptul moral să guverneze”

Paul Stănescu, secretar general PSD

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Resturile unei rachete abandonate în spațiul cosmic de 15 ani au trecut pe lângă un...