Europarlamentarul Victor Negrescu: ”Răspunsul nostru față de actul de BARBARISM comis de Federația Rusă trebuie să fie unul fără echivoc, nu ne permitem să facem niciun pas înapoi”

Europarlamentarul Victor Negrescu: ”Răspunsul nostru față de actul de BARBARISM comis de Federația Rusă trebuie să fie unul fără echivoc, nu ne permitem să facem niciun pas înapoi”
Europarlamentarul Victor Negrescu

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu punctează împlinirea unui an de conflict în Ucraina, considerând că a fost și este vorba despre o agresiune care a pus sub un mare semn de întrebare ”pacea și stabilitatea” pe întreg continentul european.

Așa-zisa ”operațiunea militară specială” – sintagmă agreată de Vladimir Putin – a demonstrat, însă, că lumea democratică a fost solidară.

Ucraina nu poate fi abandonată, repetă Victor Negrescu, așa cum a spus, de multe ori, și în Parlamentul European, iar ”tirania” trebuie să primească ”un răspuns comun, coerent și puternic”.

A trecut un an de la declanșarea războiului de către Federația Rusă împotriva Ucrainei, care a afectat grav independența și suveranitatea acestei țări. Un atac care a pus sub semnul întrebării valorile și regulile care asigurau pacea și stabilitatea pe continentul nostru. Răspunsul dat de lumea democratică și solidaritatea arătată de Uniunea Europeană și de cetățenii săi au fost extraordinare și au demonstrat că împotriva tiraniei putem să oferim un răspuns comun, coerent și puternic.

Așa cum am susținut public în diferite situații, inclusiv în plenul Parlamentului European, nu putem abandona Ucraina. Suntem aici pentru a ajuta. Am făcut acest lucru chiar în primele zile ale războiului pentru copiii veniți din statul vecin și ulterior prin amendamentele mele la bugetul european”, notează europarlamentarul Victor Negrescu pe pagina sa de Facebook.

”Sprijinul nostru pentru ambele state este necondiționat”

În ultimă instanță, lupta Ucrainei nu este dusă doar pentru propria independență, ci și una care apără principiile democratice. În același timp, Republica Moldova se află sub amenințarea Federației Ruse, în ultimul timp apărând din ce în ce mai multe informații și ipoteze alarmante.

Niciun pas înapoi nu poate fi făcut, în astfel de condiții, avertizează Victor Negrescu în mesajul său, iar România sprijină, necondiționat, atât Ucraina, cât și Republica Moldova.

Ucraina nu luptă doar pentru ea însăși, luptă pentru valorile și principiile noastre democratice. La fel o fac și frații noștri din Republica Moldova. Sprijinul nostru pentru ambele state este necondiționat. Obținerea statutului de țări candidate la UE permite acestor două state să treacă prin reforme majore care să asigure dezvoltarea democrațiilor și economiilor lor la nivelul standardelor și cerințelor europene.

Răspunsul nostru față de actul de barbarism comis de Federația Rusă trebuie să fie unul fără echivoc. Nu ne permitem să facem niciun pas înapoi pentru că singura cale spre pace poate fi găsită doar atunci când regimul de la Moscova va înțelege că nu mai poate obține nimic în plus”, mai scrie europarlamentarul Victor Negrescu.

”Parlamentul European, familia social-democrată europeană și România au fost, sunt și vor fi în continuare alături de cetățenii din Ucraina pentru că aceasta este calea corectă, umană și democratică”

Europarlamentarul Victor Negrescu

Citește și:

CCR, lovitură pentru Nicușor Dan, USR și ONG-urile care pun ”frână” urbanismului în Capitală: ”A respins, ca NEÎNTEMEIATĂ, obiecția de neconstituționalitate formulată”

EXCLUSIV | Viceprimarul Sectorului 1 avertizează că pasivitatea Clotildei Armand poate cauza o TRAGEDIE: ”Sala de sport a liceului «Nicolae Iorga» stă să cadă. Primarul este indiferent la nevoile părinților și ale profesorilor!”

EXCLUSIV | Controverse după inițierea proiectului de OUG privind Departamentul pentru Relații Interetnice. Reprezentanții minorităților reacționează: ”Să nu fim în situația în care mai binele este moartea binelui”

Alexei Navalnîi, după un an de război în Ucraina: ”Adevăratele cauze ale conflictului sunt dorința lui PUTIN de a păstra puterea cu orice preț și obsesia pentru moștenirea sa istorică”

Criticul de artă Pavel Șușară: ”În contextul de acum, BRÂNCUȘI ar fi socotit un retardat medieval, trebuie să renunțăm la festivism, să-i punem în valoare opera”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat...
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe...
Gestul unei femei din Neamţ, care a găsit pe stradă 4.100 de lei. Ai cui...
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a...
Reacția lui Teo Trandafir când a auzit mărturiile surorii Mirelei Biftoi, femeia al cărei cadavru...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Traian Băsescu a așteptat ani de zile acest moment. DECIZIE DEFINITIVĂ: Nu e nimic la...
Gina Pistol, schimbare în carieră. Vedeta TV a pregătit totul în mare secret
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13...
Cine este tânărul de 23 de ani care a încetat din viață într-un cumplit accident...
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
NASA bate în retragere! Aducerea mostrelor de pe Marte costă prea mult