Europarlamentarul Victor Negrescu: ”Răspunsul nostru față de actul de BARBARISM comis de Federația Rusă trebuie să fie unul fără echivoc, nu ne permitem să facem niciun pas înapoi”

Europarlamentarul Victor Negrescu: ”Răspunsul nostru față de actul de BARBARISM comis de Federația Rusă trebuie să fie unul fără echivoc, nu ne permitem să facem niciun pas înapoi”
Europarlamentarul Victor Negrescu

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu punctează împlinirea unui an de conflict în Ucraina, considerând că a fost și este vorba despre o agresiune care a pus sub un mare semn de întrebare ”pacea și stabilitatea” pe întreg continentul european.

Așa-zisa ”operațiunea militară specială” – sintagmă agreată de Vladimir Putin – a demonstrat, însă, că lumea democratică a fost solidară.

Ucraina nu poate fi abandonată, repetă Victor Negrescu, așa cum a spus, de multe ori, și în Parlamentul European, iar ”tirania” trebuie să primească ”un răspuns comun, coerent și puternic”.

A trecut un an de la declanșarea războiului de către Federația Rusă împotriva Ucrainei, care a afectat grav independența și suveranitatea acestei țări. Un atac care a pus sub semnul întrebării valorile și regulile care asigurau pacea și stabilitatea pe continentul nostru. Răspunsul dat de lumea democratică și solidaritatea arătată de Uniunea Europeană și de cetățenii săi au fost extraordinare și au demonstrat că împotriva tiraniei putem să oferim un răspuns comun, coerent și puternic.

Așa cum am susținut public în diferite situații, inclusiv în plenul Parlamentului European, nu putem abandona Ucraina. Suntem aici pentru a ajuta. Am făcut acest lucru chiar în primele zile ale războiului pentru copiii veniți din statul vecin și ulterior prin amendamentele mele la bugetul european”, notează europarlamentarul Victor Negrescu pe pagina sa de Facebook.

”Sprijinul nostru pentru ambele state este necondiționat”

În ultimă instanță, lupta Ucrainei nu este dusă doar pentru propria independență, ci și una care apără principiile democratice. În același timp, Republica Moldova se află sub amenințarea Federației Ruse, în ultimul timp apărând din ce în ce mai multe informații și ipoteze alarmante.

Niciun pas înapoi nu poate fi făcut, în astfel de condiții, avertizează Victor Negrescu în mesajul său, iar România sprijină, necondiționat, atât Ucraina, cât și Republica Moldova.

Ucraina nu luptă doar pentru ea însăși, luptă pentru valorile și principiile noastre democratice. La fel o fac și frații noștri din Republica Moldova. Sprijinul nostru pentru ambele state este necondiționat. Obținerea statutului de țări candidate la UE permite acestor două state să treacă prin reforme majore care să asigure dezvoltarea democrațiilor și economiilor lor la nivelul standardelor și cerințelor europene.

Răspunsul nostru față de actul de barbarism comis de Federația Rusă trebuie să fie unul fără echivoc. Nu ne permitem să facem niciun pas înapoi pentru că singura cale spre pace poate fi găsită doar atunci când regimul de la Moscova va înțelege că nu mai poate obține nimic în plus”, mai scrie europarlamentarul Victor Negrescu.

”Parlamentul European, familia social-democrată europeană și România au fost, sunt și vor fi în continuare alături de cetățenii din Ucraina pentru că aceasta este calea corectă, umană și democratică”

Europarlamentarul Victor Negrescu

Citește și:

CCR, lovitură pentru Nicușor Dan, USR și ONG-urile care pun ”frână” urbanismului în Capitală: ”A respins, ca NEÎNTEMEIATĂ, obiecția de neconstituționalitate formulată”

EXCLUSIV | Viceprimarul Sectorului 1 avertizează că pasivitatea Clotildei Armand poate cauza o TRAGEDIE: ”Sala de sport a liceului «Nicolae Iorga» stă să cadă. Primarul este indiferent la nevoile părinților și ale profesorilor!”

EXCLUSIV | Controverse după inițierea proiectului de OUG privind Departamentul pentru Relații Interetnice. Reprezentanții minorităților reacționează: ”Să nu fim în situația în care mai binele este moartea binelui”

Alexei Navalnîi, după un an de război în Ucraina: ”Adevăratele cauze ale conflictului sunt dorința lui PUTIN de a păstra puterea cu orice preț și obsesia pentru moștenirea sa istorică”

Criticul de artă Pavel Șușară: ”În contextul de acum, BRÂNCUȘI ar fi socotit un retardat medieval, trebuie să renunțăm la festivism, să-i punem în valoare opera”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
Anunț-îngrijorător despre Kate Middleton, după ce a spus public că are cancer! Starea ei de...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
S-A DECIS PLATA a 3.000 de lei de persoană. Banii intră direct PE CARD înainte...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Cum vrea să scape ucigașul Mirelei de închisoare? Ireal la ce metodă ar putea să...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Motivul pentru care doi tineri au ales să se căsătorească în avion
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Heinrich Rudolf Hertz, inventatorul undelor radio. „Nu cred că undele fără fir pe care le-am...