EXCLUSIV | Viceprimarul Sectorului 1 avertizează că pasivitatea Clotildei Armand poate cauza o TRAGEDIE: ”Sala de sport a liceului «Nicolae Iorga» stă să cadă. Primarul este indiferent la nevoile părinților și ale profesorilor!”

EXCLUSIV | Viceprimarul Sectorului 1 avertizează că pasivitatea Clotildei Armand poate cauza o TRAGEDIE: ”Sala de sport a liceului «Nicolae Iorga» stă să cadă. Primarul este indiferent la nevoile părinților și ale profesorilor!”
Publicat: 23/02/2023, 15:07
Actualizat: 23/02/2023, 15:45

Ministerul Educației a publicat lista cu 21 de școli care au ”Risc de Seism 1”, iar în București se află în această situație nedorită sala de sport a Liceului ”Nicolae Iorga”. În contextul cutremurelor care au zguduit Turcia și Siria, dar al celor care au înspăimântat și înspăimântă locuitorii din Oltenia și din întreaga țară, autoritățile discută despre măsuri care, luate cu celeritate, ar trebui să ducă la consolidarea clădirilor care se află într-o stare de degradare accentuată.

În București, o singură clădire se află într-o astfel de situație alarmantă, care poate cauza o tragedie – respectiv sala de sport a Liceului Teoretic ”Nicolae Iorga” din Sectorul 1 -, numai că apare din nou în scenariu ”pasivitatea” primarului Clotilde Armand.

Edilul nu a reacționat, încă, după ce zeci de părinți i-au transmis adrese edilului Sectorului 1, iar degradarea accentuată a acestei săli de sport este dezbătută – de nu mai puțin de 2 ani – în ședințele Consiliului Local al Sectorului 1.

”Suntem sub presiune”

Contactată de Gândul, Ramona Porumb – viceprimarul Sectorului 1 – a declarat, în exclusivitate, că ”situația de la Liceul Teoretic «Nicolae Iorga» trebuie remediată rapid, având în vedere pericolul iminent pe care îl reprezintă sala de sport pentru elevi și profesori”, cu atât mai mult cu cât nu este o ”noutate” pentru primarul Clotilde Armand, ”după doi ani în care n-a mișcat un pai”.

În același timp, Ramona Porumb mai spune că acesta nu este decât un alt exemplu în ceea ce privește ”inactivitatea” pe care a demonstrat-o Clotilde Armand din momentul în care a preluat mandatul de primar, iar viceprimarul Sectorului 1 reamintește că a fost înregistrat un excedent bugetar de 746 milioane de lei.

”Suntem sub presiune. Primarul Clotilde Armand este indiferent la nevoile părinților și ale profesorilor, deși are în sertar zeci de sesizări de la începutul mandatului.

Excedentul bugetar de 746 milioane este, de altfel, dovada clară a inactivității demonstrate de primarul Sectorului 1 al Capitalei”, a precizat viceprimarul Sectorului 1.

”Situația degradantă a sălii de sport este cunoscută și dezbătută aproape la fiecare ședință a Consiliului Local”

Ramona Porumb a atras atenția asupra acestei probleme foarte grave și în mediul online, după ce Ministerul Educației a publicat lista cu 21 de școli care au ”Risc de Seism 1”.

”Marți, Ministerul Educației a publicat lista celor 21 de școli care au RISC DE SEISM I. O singura clădire din București se află pe listă, sala de sport a Liceului Teoretic ”Nicolae Iorga” din Sectorul 1, conform declarațiilor Ministrului Educației.

Situația degradantă a sălii de sport, plină de fisuri în structură, este cunoscută și dezbătută aproape la fiecare ședință a Consiliului Local al Sectorului 1 de 2 ani de zile”, avertizează Ramona Porumb.

”Zeci de părinți au făcut nenumărate adrese în care și-au exprimat nemulțumirile legate de lipsa unei săli de sport în care elevii să poată desfășura activități sportive și, în același timp, de pasivitatea primarului Armand”

Ramona Porumb, viceprimarul Sectorului 1

”Nu s-a demarat nicio lucrare, nicio lopată nu a fost întoarsă”

Nu a fost demarată nicio lucrare, atrage atenția viceprimarul Sectorului 1, cu toate că – în 2022 –  au fost trecute în buget lucrări de reabilitare și modernizare a sălii de sport, fiind prevăzută și construcția unei săli de sport ”tip balon”.

În proiectul de buget pentru anul 2023 sunt prevăzute 7 milioane de lei pentru consolidarea sălii de sport a Liceului ”Nicolae Iorga”, dar pericolul persistă încă, iar această problemă gravă va fi din nou discutată, vineri, în ședința de Consiliu Local.

Deși anul trecut au fost bugetate «Lucrări de reabilitare, modernizare a sălii de sport și construirea unui corp nou», precum și «Construcția unei săli de sport tip balon», nu s-a demarat nicio lucrare, nicio lopată nu a fost întoarsă, probabil această problemă gravă nu a fost «repertoriată» de primar.

Pentru anul 2023 avem alocat în proiectul de buget aproximativ 7 milioane de lei pentru a începe cât mai urgent fie consolidarea sălii de sport a Liceului Teoretic «Nicolae Iorga», fie demolarea acesteia și construirea unui corp nou.

Împreună cu colegii mei, consilierii PNL Sector 1 – Dinu Gheorghe, Daniel Ciungu, Adrian Oianu, Raluca Haliț și Dan Podaru – tragem din nou un semnal de alarmă și vom relua subiectul și în cadrul ședinței de mâine a Consiliului Local, fiind necesară o acțiune imediată pentru a evita o posibilă tragedie”, a avertizat viceprimarul Sectorului 1 și în mediul online.

Palatul Victoria, prima reuniune a Comitetului interministerial pentru analiza de risc seismic

Prima reuniune a Comitetului interministerial pentru analiza de risc seismic a avut loc la Palatul Victoria, fiind coordonată de premierul Nicolae Ciucă.

În urma acestei reuniuni, s-a luat decizia ca până vineri – 24 februarie 2023 – Ministerul Educației să sprijine autoritățile locale să identifice soluții pentru relocarea în spații sigure a copiilor care își desfășoară în prezent activitatea în clădiri încadrate în categoria de risc seismic I, ca urmare a expertizărilor, clasificărilor și verificărilor.

”Urmare a actualizării în Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România, de către unitățile de învățământ, a situației clădirilor aflate în risc seismic 1, a rezultat faptul că 39 de clădiri aparținând unităților de învățământ sunt încadrate în categoria de risc seismic I. Dintre acestea, 21 sunt clădiri în care se desfășoară, în prezent, activități școlare, 15 având destinația săli de clasă sau laboratoare, restul având alte destinații (cămin, sală de sport, alte destinații).

Școlile și instituțiile de învățământ care prezintă risc crescut în caz de cutremur, potrivit expertizărilor realizate, vor intra cu prioritate într-un proces de consolidare și reabilitare printr-un program guvernamental ce va fi aprobat de Guvern”, s-a transmis prin intermediul unui comunicat de presă.


Citește și:

Viceprimarul Sectorului 1: ”Clotilde Armand TOACĂ BANII cetățenilor pe hârtii care vor rămâne, probabil, printr-un sertar. Se bate pasul pe loc” / Aproape 10 milioane de euro alocate pentru studii de fezabilitate

Dinu Gheorghe, consilier local: ”Mandatul lui Clotilde Armand se rezumă, în realitate, la o LUPTĂ IMAGINARĂ cu conspirațiile. Nu mai merge cu păcălelile!”

EXCLUSIV | Urbanistul Alexandru Pânișoară prezintă 15 ”realizări” ale primarului Clotilde Armand: ”E ca o CRUCE pe care trebuie să o ducem, are alte preocupări, nicidecum bunăstarea cetățenilor”

EXCLUSIV | Clotilde Armand pierde încă un proces. Avocat: ”A invocat că prețul ofertat este prea mic, o absurditate rară. Profesionalism zero, orgoliu imens!”

EXCLUSIV | Clotilde Armand, înfrângere usturătoare în procesul cu ROMPREST. Curtea de Apel respinge, ca ”nefondat”, apelul primarului Sectorului 1: ”Anulează acțiunea acestui reclamant”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”