S-au închis deja câteva magazine la metrou! Înștiințare cu greșeli gramaticale, de la firma sindicaliștilor! „Sa invederat următoarele” / IMAGINI EXCLUSIVE

Publicat: 02/04/2021, 14:56
Actualizat: 02/04/2021, 15:25

La stația Piața Unirii, unde este „Raiul” comercianților de la metrou, mai multe spații comerciale s-au închis deja, cum sunt cele de tip „convenience”, sau în regim de franciză! Altele se ambiționează să funcționeze în continuare, și au afișat în geam o înștiințare de la firma sindicaliștilor, prin care se anunță, cu greșeli gramaticale, că nu se respectă notificarea Metrorex de eliberare a spațiilor!

Potrivit unei notificări a celor de la Metrorex, spațiile comerciale de la metrou mai pot funcționa până vineri, 2 aprilie.

În consecință, unii patroni s-au conformat, se pare, și au închis deja „tarabele” de la Piața Unirii. Printre magazinele care au tras obloanele sunt cele „de firmă”, în regim de franciză, dar și câteva buticuri obișnuite de la Unirii 1.

Majoritatea comercianților se ambiționează însă și spun că nu vor închide afacerile!

„Păi cum să închidem?! Murim de foame noi, sau murim cu ei de gât”

„Păi cum să închidem?! Murim de foame noi, sau murim cu ei de gât. Cu ce încurcă magazinele noastre?”, se agită unul dintre administratorii unui magazin cu „de toate”, unde este în permanență coadă de călători…

Lângă, o doamnă mai liniștită, care vinde căciuli și mănuși în plină primăvară, ne arată câteva afișe lipite pe geamul „barăcii”, prin care sunt anunțate deciziile celor de la Sindomet – firma sindicaliștilor care administrează spațiile comerciale de la metrou!

„Uitați aici, ne-au anunțat că nu ne vom închide!”, ne arată vânzătoare, plină de încredere!

„Sa invederat următoarele”…

Practic, pe afișele lipite pe geamul magazinului se anunță din partea liderilor de la Sindomet, și implicit de la sindicat, că nu se ține cont de notificarea celor de la Metrorex.

Mai mult, sindicaliștii prezintă cu o greșeală gramaticală ce au decis, eroare pusă chiar în titlu : „Sa invederat următoarele”…

„Nu putem da curs notificării Metrorex având în vedere că până în prezent, asociatul METROREX SA nu a promovat o acțiune de soluționare amiabilă a litigiului născut din interpretarea și executarea contractului, încălcându-se astfel dispozițiile contractuale (…)

Nu și-au îndeplinit propriile obligații contractuale (…) partenerul Metrorex nu a desemnat persoane care să facă parte dintr-o comisie de lichidare a asocierii, nu s-a ajuns la un acord între asociați cu privire la cuantumul despăgubirilor pentru spațiile comerciale construite”, se arată în înștiințarea celor Sindomet.

„Eu am doamne care vin și cumpără în fiecare zi de la mine, ar intra în depresie dacă ne-am închide”

La Unirii 2 se vând în continuare pateuri, iar „celebrul” chioșc cu ojă și rujuri a rămas „în picioare”: „Noi nu ne vom închide, ar fi un dezastru. Eu am doamne care vin și cumpără în fiecare zi de la mine, ar intra în depresie dacă ne-am închide”, ne spune vânzătoarea de la magazinul destinat sexului frumos…

Între sindicaliștii de la metrou și Ministerul Transporturilor este, de ceva vreme , un adevărat război, mărul discordiei fiind administrarea spațiilor comerciale din subteran!

În urmă cu o săptămână, sindicaliștii au decis chiar să blocheze metroul, după ce conducerea ministerului i-a somat să elibereze spațiile comerciale – afaceri care sunt administrate chiar de către liderii de sindicat!

GÂNDUL.RO a dezvăluit, joi, faptul că liderul sindicaliștilor, Ion Rădoi, este afectat direct de închiderea acestor spații!

Practic, sindicalistul șef Ion Rădoi a oprit metroul pentru că iubita lui secretă rămâne fără spații comerciale!

Detaliile senzaționale ale acestor dezvăluiri, dar și imagini cu Rădoi și iubita lui, pot fi văzute AICI.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult