Evaluarea Națională 2021. Elevii de clasa a II-a susțin miercuri probele de citire din cadrul Evaluării Naționale

Evaluarea Națională 2021. Elevii de clasa a II-a susțin miercuri probele de citire din cadrul Evaluării Naționale
Evaluarea Națională 2021. Elevii de clasa a II-a susțin miercuri probele de citire din cadrul Evaluării Naționale / Foto: Pixabay.com
Publicat: 26/05/2021, 07:24

Evaluarea Națională 2021. Probele de citire la Limba română și Limba maternă (pentru elevii din rândul minorităților naționale) din cadrul evaluării pentru clasa a II-a sunt programate miercuri.

Proba de Matematică este programată joi, în timp ce proba de Limba română (scris și citit) pentru elevii din rândul minorităților naționale se va desfășura vineri.

Toate probele sunt cu prezență fizică, indiferent de scenariile în care se află școlile respective

„Toate probele se susţin cu prezenţă fizică, indiferent de scenariile în care se află unităţile de învăţământ. Sălile în care se susţin aceste evaluări sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Acestea sunt adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care i-ar putea influenţa pe elevi”, precizează Ministerul Educaţiei.

Evaluarea Națională 2021. Testele sunt elaborate de CNPEE (Centrul Național pentru Politici și Evaluare în Educație), au un format similar cu cel al evaluărilor internaționale și trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate.

Evaluarea Națională 2021. Cât timp au la dispoziție elevii pentru a rezolva testele la Evaluarea Națională

Durata alocată rezolvării acestora este de 30 de minute pentru fiecare test la Evaluarea Națională 2021 pentru clasa a II-a, respectiv de 60 de minute pentu fiecare test la Evaluarea Națională 2021 pentru clasa a IV-a și clasa a VI-a.

Testele sunt evaluate în cadrul școlii, de către învățători, în termen de cel mult șapte zile de la data suținerii ultimului test.

Rezultatele nu se trec în catalogul clasei

„Rezultatele individuale obţinute la aceste evaluări nu se afişează/nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei. Rezultatele vor fi valorificate strict la nivelul unităţii de învăţământ prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor şi a părinţilor/reprezentanţilor legali asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate”, mai precizează Ministerul Educației.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase