EXCLUSIV | Anchetă în cazul violenței de la Liceul Ita Wegman. Poliția a aflat de caz și s-a sesizat după ce Gândul a scris despre eleva bătută crunt de o colegă – VIDEO

EXCLUSIV | Anchetă în cazul violenței de la Liceul Ita Wegman. Poliția a aflat de caz și s-a sesizat după ce Gândul a scris despre eleva bătută crunt de o colegă - VIDEO
Publicat: 20/10/2022, 17:43
Actualizat: 20/10/2022, 18:34

O elevă de la Liceul Ita Wegman din București este lovită cu pumnii și cu picioarele de o colegă, incidentul fiind filmat de un alt coleg. Cazul a ajuns în atenția Inspectoratului Școlar, dar Poliția nu a fost sesizată de școală și a aflat despre incident după ce Gândul a întrebat dacă se fac cercetări.

Inspectoratul Școlar al Municipiului București a aflat că o elevă a fost bătută de o colegă, dar susține că incidentul s-a produs în afara Liceului Ita Wegman, situație în care școala are atribuții limitate, cazul fiind de competența departamentului de siguranță școlară.

“În momentul acesta, suntem în discuții inclusiv cu departamentul de la siguranța școlară, pentru că în situația în care incidentul se produce în afara unității școlare, atribuțiile școlii sunt limitate. Școala poate să intervină în situații care se întâmplă în incinta unității. Pentru ce se întâmplă în exteriorul unității, școala este limitată în ceea ce privește intervenția.  Până nu avem o situație clară, nu pot să vă dau informații oficiale”, a spus, pentru Gândul, Larisa Gojnete, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

Jurnaliștii Gândul au încercat să afle de la directoarea Liceului Ita Wegman, Manuela Wyneken, dacă acest caz de violență va fi analizat în consiliul școlii, însă aceasta a transmis că, pentru audiențe, avem nevoie de programare. Directoarea liceului nu a fost de găsit nici la telefon pentru explicații în cazul elevei bătute de o colegă, aceasta transmițând doar un mesaj că nu poate vorbi la acel moment. Deși a precizat că va reveni ”în cel mai scurt timp”, până la ora publicării acestui articol, directoarea nu a mai răspuns la telefon.

Poliția a început o anchetă după ce a văzut imaginile publicate de Gândul

Deși incidentul ar fi avut loc în afara școlii, conducerea liceului a aflat ce s-a întâmplat, însă nu a sesizat și polițiștii.

Poliția Siguranță Școlară ar trebui să se ocupe de cazurile de violență între elevi, de situații de bullying care au loc în apropierea unităților de învățământ. De cazul de la Liceul Ita Wegman ar fi trebuit astfel să fie anunțați polițiștii bucureșteni. Numai că joi, când jurnaliștii Gândul au întrebat ce măsuri s-au luat, aceștia nu știau despre caz.

După ce au văzut imaginile publicate de Gândul, polițiștii s-au sesizat din oficiu și au început verificările.

„Polițiștii Secției 6 și ai Serviciului Siguranță Școlară s-au sesizat din oficiu și efectuează verificări pentru identificarea persoanelor implicate și stabilirea condițiilor în care s-a produs evenimentul”, a declarat, pentru Gândul, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, Bogdan Ghebaur.

Incidentul a avut loc în fața Liceului Teoretic Bilingv Ita Wegman, din Sectorul 2, fiind filmat de un coleg al celor două eleve. Din filmare se vede cum eleva îi arată telefonul agresoarei, după ce aceasta i-ar fi reproșat că ar fi vorbit cu un băiat.

După câteva secunde, agresoarea o ia de păr pe fata cu care vorbea și o lovește cu pumnii, o trântește la pământ, apoi continuă să dea în ea cu picioarele.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A găsit o cameră ascunsă în casa străbunicii. Ireal ce a descoperit înăuntru
FOTO. Imaginile momentului cu Mădălina Ghenea! Ce a făcut în loja iubitului bulgar, alături de...
Imensul baraj de lângă Herson a fost aruncat în aer. Apa inundă și câmpul de...
Persoanele cele mai fascinante au această grupă de sânge. Ce spune despre tine grupa de...
Un şofer a încercat să fenteze coloana la graniţa cu Bulgaria. "Ia-o înapoi! Crezi că...
Manchester City s-a calificat în finala Champions League. Finala va avea loc pe 10 iunie,...
Noul VOLKSWAGEN s-a dat ca PÂINEA CALDĂ. Sold out în 8 minute
„Este ca un vierme de care nu scapi niciodată” Boala cu care Adrian Despot se...
BANCUL ZILEI. Vine Bulă acasă, iar Bubulina îl cercetează atent. Culmea, niciun fir de păr...
Baraj imens pe râul Nipro, lângă Herson, aruncat în aer. Rusia şi Ucraina se acuză...
Primele declarații ale lui Șerban Copoț și ale magicianului Robert Tudor, după bătaia de la...
Supa MINUNE care PREVINE DIABETUL! INGREDIENTUL vedetă este chiar...
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
DOLIU URIAȘ în televiziune: Horia BRENCIU...
Motivul eliminării emisiunii lui Ionuț Cristache de la TVR. Șeful Radioului face dezvăluiri din interior
Medicii au rămas ȘOCAȚI! Ce au găsit în corpul lui Luis Lazarus, după ce i-au...
Ce se întâmplă cu familia Vulpiței și a lui Viorel Stegaru. Zvonurile care circulă prin...