EXCLUSIV. Angajata Transelectrica specializată în dansuri orientale și make-up, acuzată că fura curent electric

EXCLUSIV. Angajata Transelectrica specializată în dansuri orientale și make-up, acuzată că fura curent electric
Raluca Paraschiv. Sursă foto: Facebook
Publicat: 02/08/2021, 14:30

Raluca Paraschiv, o dansatoare specializată în dansuri orientale și fondatoare a unei școli de make-up, a fost angajată în cadrul companiei SMART SA, filiala de mentenanță a transportatorului național de energie Transelectrică. Tânăra care a susținut examenul pe 2 iulie la compania de stat a fost acuzată, în 2020, de E-Distribuție Muntenia, parte a grupului Enel, că fură energie electrică în locuința sa, arată un document obținut de Gândul.

Operatorul de energie electrică a formulat pe numele Ralucăi Paraschiv o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu, în care o acuză de furt, respectiv sustragere de energie electrică, dar și pentru „deteriorarea, modificarea fără drept și blocarea funcționării echipamentului de măsurare a energiei electrice virale”.

Totodată, operatorul de energie electrică a formulat o plângere penală in rem „și împotriva persoanelor neidentificate, care au participat în calitate de autori, instigatori și/sau complici la săvârșirea faptelor”.

Nicio persoană nu a fost pusă sub acuzare după opt luni

Furtul de energie electrică a fost constatat de specialiștii societății, care au făcut un control în 12 octombrie 2020. Plângerea a fost făcută în aceeași lună, iar Poliția orașului Popești-Leordeni și Parchetul Judecătoriei Cornetu au început urmărirea penală in rem pe 3 decembrie 2020. În cele opt luni care au trecut de la începerea anchetei, polițiștii și procurorii nu au pus sub acuzare nicio persoană.

Într-un răspuns pentru Gândul, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu a precizat că dosarul este deschis și procurorii efectuează în continuare cercetări in rem.

Totodată, aceștia au precizat că nu s-a dispus efectuarea în continuare a urmării penale față de vreo persoană.

Cum a fost angajată Raluca Paraschiv la Transelectrica

Postul scos la concurs de societatea ”Smart” a fost cel de ”consilier în cadrul entității organizatorice consilieri din executivul societății”, însă nu este clar pe ce funcție a fost angajată Raluca Paraschiv.

Pe 24 iunie, Societatea pentru Servicii de Mentenanță a Rețelei Electrice de Transport ”Smart” – SA, Transelectrica anunța scoaterea la concusr a unui post de „consilier cu studii superioare finalizate cu diplomă de licență în domeniul juridic și vechime în muncă 5 ani”.

Raluca Paraschiv a scris în CV că a absolvit în 2011 Facultatea de Drept și Administrație Publică Spiru Haret. Între 2009 și 2016, aceasta a fost purtătoare de cuvânt la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București. Anterior, tânăra a lucrat ca agent principal tot în cadrul aceleiași instituții, la serviciul de supraveghere trafic.

Între timp, tânăra a înființat și o școală de make-up, numită Academia de Make-up Raluca Paraschiv.

Ea a practicat dansuri orientale și dintr-o serie de anunțuri rezultă că își vindea serviciile pe sume ce porneau de la 100 de euro. Anunțurile sunt încă online, numele ei de scenă fiind „Ayana”.

Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării obținut în urma studiilor urmate la FJSC și Université Lumière Lyon 2. A lucrat în trustul citeste mai mult