EXCLUSIV | Avocat Radu Dinulescu: „Contribuția lui Nicușor Dan la litigiul cu Ministerul Fondurilor Europene este zero. Nu are cu ce să se laude”

EXCLUSIV | Avocat Radu Dinulescu: „Contribuția lui Nicușor Dan la litigiul cu Ministerul Fondurilor Europene este zero. Nu are cu ce să se laude”
Publicat: 19/04/2023, 08:00

Avocatul Radu Dinulescu este de părere că Nicușor Dan nu ar trebui să se laude pentru procesul câștigat, pe fond, de Municipiul București, împotriva Ministerului Proiectelor Europene, prin care s-a anulat o penalitate de aproximativ 20 de milioane de euro, în cazul contractului pentru cele 100 de tramvaie noi. Potrivit lui Radu Dinulescu, reușita juridică le aparține avocaților, care „reprezintă de ani de zile Municipalitatea”.

Radu Dinulescu, fost șef al Departamentului Juridic din Primăria Capitalei, susține că Nicușor Dan nu are vreo contribuție la victoria anunțată marți de edil cu privire la procesul cu Ministerul Proiectelor Europene.

„Lucrurile sunt destul de clare aici. Echipa tehnică a  Gabrielei Firea a negociat mai multe tipuri de fonduri europene, printre care, în Programul Operațional Regional, a obținut 200 de milioane de euro pentru achiziția a 100 de tramvaie. Să nu uităm că aceste 200 de milioane de euro, fonduri europene, au fost menționate de Nicușor Dan în raportul privind realizările lui. Adică el a introdus în cantitatea de fonduri europene pe care el ar fi atras-o și pe cele obținute de Gabriela Firea în perioada 2016 – 2020”, a spus Radu Dinulescu, pentru Gândul.

Radu Dinulescu: „Nu a întărit Nicușor Dan cu nimic forța juridică a Primăriei”

Avocatul, fost șef al Departamentului Juridic din Primăria Capitalei, a explicat cum s-a ajuns la litigiul dintre Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (în trecut Ministerul Fondurilor Europene) și Municipalitate.

Totodată, Radu Dinulescu a precizat că nu Nicușor Dan a întărit actualul Departament Juridic al Primăriei, așa cum edilul a afirmat în postarea de pe Facebook.

„Ministerul Fondurilor, într-o cercetare pe care a făcut-o, a considerat că o parte din proiect nu trebuie finanțat și a dat o penalitate de 10% din valoarea contractului, adică aproape 20 de milioane de euro. Încă de atunci s-a spus clar că Ministerul Fondurilor nu are dreptate. Municipiul București a făcut ceea ce trebuia să facă. Într-adevăr, și Departamentul Juridic al Primăriei Capitalei, dar și avocații care reprezintă Municipiul București sunt niște profesioniști, dar sunt acolo de ani de zile, nu sunt aduși de Nicușor Dan, nu a întărit el cu nimic forța juridică, așa cum se laudă”, susține Radu Dinulescu.

Avocatul mai precizează că Nicușor Dan nu are cu ce se lăuda.

„Juriștii Municipalității au câștigat în primă instanță, dovedind că ceea ce s-a întâmplat din punct de vedere al acestui proiect, în timpul mandatului Gabrielei Firea, a fost o chestiune întreagă, și nu trebuia penalizat Municipiul București cu 10%. Nu înțeleg pentru ce se apucă Nicușor Dan să laude un litigiu câștigat în fond, să spună: «Bravo mie, am câștigat pe fond un litigiu». În primul rând că, la acest litigiu, contribuția lui Nicușor Dan este zero”, explică Radu Dinulescu.

„În mod cert vor face recurs cei de la Ministerul Fondurilor”

Avocatul mai spune că Ministerul Proiectelor Europene va face recurs în această speță.

„Nicușor Dan ar trebui lăudat dacă ar da apă caldă, dacă ar pune asfalt pe stradă, dacă rezolvă situația parcurilor, dacă se reia urbanismul bucureștean, sau măcar pentru un proiect pe care l-a început el de la zero. Ce a câștigat este supus recursului, iar ministerul are cale de atac. În mod cert vor face recurs cei de la Ministerul Fondurilor”, a conchis Radu Dinulescu.

Nicușor Dan: „Am câștigat procesul cu Ministerul Fondurilor Europene, Curtea de Apel București anulând penalitatea de 84 milioane de lei”

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat, marţi, că a câştigat procesul cu Ministerul Fondurilor Europene, în cazul contractului pentru cele 100 de tramvaie Imperio finanţate prin Programul Operaţional Regional.

 „Am câștigat procesul cu Ministerul Fondurilor Europene, Curtea de Apel București anulând penalitatea de 84 milioane lei pe care acesta ne-o aplicase. Cele 100 de tramvaie Imperio sunt finanțate prin Programul Operațional Regional, iar Ministerul aplicase o penalitate de 10% din valoarea contractului, susținând că au existat abateri în procedura de atribuire din 2019.

Întărirea forței juridice a Primăriei a fost una dintre prioritățile mele și se dovedește încă o dată că am procedat corect”, a anunțat, marți, Nicușor Dan.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trei turiști s-au pozat goi pe una dintre cele mai importante atracții din Namibia