EXCLUSIV | Bărbatul misterios care îl droga pe Vlad Pascu, în copilărie. Ce a pățit ucigașul de la 2 Mai când era doar un băiețel nevinovat

EXCLUSIV | Bărbatul misterios care îl droga pe Vlad Pascu, în copilărie. Ce a pățit ucigașul de la 2 Mai când era doar un băiețel nevinovat
Publicat: 21/09/2023, 07:00

Vlad Pascu, tânărul în vârstă de 19 ani care –  în dimineața zilei de 19 august a ucis la 2 Mai doi tineri nevinovați, după ce a condus drogat – ar fi suferit, în copilărie, mai multe traume. La vârsta de 13 ani, acesta ar fi fost dat pe mâna unui bărbat, care, pe ascuns, ar fi început să-l drogheze. În acest sens, Pascu ar fi oferit anchetatorilor unele amănunte șocante.

După accidentul teribil pe care l-a provocat la 2 Mai, Vlad Pascu a ajuns să fie cercetat și într-un dosar instrumentat de DIICOT, care privește infracțiuni de trafic de stupefiante.

Anchetatorii au verificat trecutul infracțional al lui Pascu și au descoperit că acesta avea 13 ani când pe numele său a fost deschis primul dosar penal. Băiatul fusese prins de jandarmi, în 2017, pe o stradă din Capitală, în timp ce avea la el o punguță în care se aflau 0,39 grame de cannabis.

Doi ani mai târziu, DIICOT a clasat dosarul, mai ales că, la momentul comiterii faptei, Vlad Pascu nu avea 14 ani împliniți și, pe cale de consecință, nu avea răspundere penală.

Surse judiciare au declarat, pentru Gândul, că Pascu s-ar fi destăinuit și ar fi povestit că, înainte să împlinească vârsta de 13 ani, instructorul său sportiv, care era un bărbat în toată firea, ar fi început să-l drogheze constant cu cannabis, până când a devenit dependent de acest drog.

Părinții lui Vlad Pascu erau potoliți de Poliție

După ce a fost prins de jandarmi, acesta s-ar fi speriat și ar fi renunțat complet la droguri timp de un an, dar a reînceput din cauza anturajului în care ajunsese să se învârtă.

În acest sens, tânărul de 19 ani a explicat că, încă din timpul copilăriei, între părinții să apăruseră tensiuni grave, care, de multe ori, duceau la scandaluri violente. Aceștia se băteau cu brutalitate și nu o dată a fost nevoie de intervenția Poliției.

Ulterior, a urmat divorțul și procesul pentru custodia lui și a fratelui său. Vlad Pascu a povestit că era luat de la școală de câte unul dintre părinți, fiecare încercnd să-l convingă să-l aleagă atunci când va fi întrebat cu cine dorește să locuiască.

În cele din urmă, băiatul l-a ales pe tatăl său, deoarece, spune el, cei doi erau legați de pasiunea pentru automobilism. Totodată, fratele lui a fost încredințat mamei.

Stabilit în casa tatălui său, adolescentul avea să rămână, de curând, singur acasă, după ce bărbatul și-a refăcut viața. Acesta obișnuia să plece din țară pentru perioade de timp relativ lungi, iar Pascu a arătat că, atunci când îl lăsa singur, îi dădea, de cheltuială, sume mari de bani care ajungeau și la 20.000 de euro.

Pentru că era o fire introvertită, cu puțini prieteni, Vlad Pascu a explicat că ar fi folosit banii primiți de la tată ca să-și facă un anturaj, însă s-a înconjurat de gașcă de narcomani drept pentru care, în scurt timp, consumul de stupefiante a devenit, pentru el, un mod de viață.

Vlad Pascu a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile, de magistrații Judecătoriei Mangalia pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, fugă de la locul accidentului și conducere sub influența drogurilor.

În dimineața zilei de 19 august acesta a intrat cu mașina într-un grup de tineri care se deplasa pe șosea, într-o zonă fără trotuare din din stațiunea 2 Mai. Potrivit Poliției Constanța, accidentul s-a produs în jurul orei 05.25, pe DN 39, în apropierea localității Vama Veche.

În urma accidentului rutier, au decedat la fața locului o tânără de 20 de ani și un tânăr de 21 de ani. De asemenea, au mai fost răniți doi băieți, de 19 ani, respectiv 20 de ani și o tânără, de 20 de ani.

Citește și:

Ce a povestit la DIICOT ucigașul de la 2 Mai, ca să-și salveze pielea. Procurorii au extins cercetările pe numele lui Vlad Pascu

EXCLUSIV | Dealerii care îi aprovizionau cu droguri pe Vlad Pascu și grupul lui de narcomani aveau legături strânse cu temutul clan al Sportivilor

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
A început deszăpezirea pe Transfăgărășan! Când ar putea fi permisă circulația?