EXCLUSIV | Bătăușii din Costinești au mai atacat o dată jandarmii, după ce și-au terorizat vecinii. „Ne e foarte frică. Când beau, devin sălbatici!”

EXCLUSIV | Bătăușii din Costinești au mai atacat o dată jandarmii, după ce și-au terorizat vecinii. „Ne e foarte frică. Când beau, devin sălbatici!”
Bătăușii de pe plaja din Costinești sunt acuzați că își terorizau vecinii din Colonia Reconstrucția
Publicat: 19/08/2023, 08:00

Cei șase bărbați implicați în scandalul care a avut loc, marți, pe o plajă din Costinești, sunt acuzați de vecini că îi țin sub teroare pe majoritatea localnicilor din satul brașovean Colonia Reconstrucția. În acest context, nu demult, același persoane care s-au bătut pe litoral, au mai avut un conflict, tot cu jandarmii, după ce, într-o noapte, vecinii disperați au cerut ajutor la numărul de urgență 112.

După ce patru dintre cei șase bărbați implicați în conflictul de la Costinești au fost reținuți și apoi puși sub control judiciar, oamenii din satul brașovean Colonia Reconstrucția au decis să rupă tăcerea, sub protecția anonimatului.

Surse din rândul localnicilor au povestit, pentru Gândul, că așa cum s-au comportat pe plajă, se manifestă și în satul natal, unde, după ce se îmbată, obișnuiesc să declanșeze scandaluri, care, nu de puține ori, ajung să degenereze.

Oamenii din Colonia Reconstrucția spun că, înainte de 1989, lângă Feldioara s-a construit o fabrică de cărămidă. Ca urmare, au fost aduse familii întregi de muncitori, din toată țara, care au fost colonizate în apropierea întreprinderii. Așa a apărut pe harta României satul Colonia Reconstrucția. În localitatea respectivă au venit atunci, din Botoșani, doi soți tineri care purtau numele de Grigoraș.

Aceștia au avut împreună un fiu, însă pe când băiatul era încă mic, femeia a suferit un accident de muncă și a murit. Bărbatul nu a mai plecat niciodată din localitate și ales să-și crească singur fiul. După ce s-a făcut mare, acesta s-a însurat cu o fată din Feldioara și au avut doi fii. Este vorba despre frații Raul și Sebastian Grigoraș, cei care, ulterior, aveau să terorizeze întreaga localitate.

Au pus pe picioare o grupare violentă

Conform surselor citate, cei doi frați au pus pe picioare o adevărată grupare violentă, cu toate că toți membrii au locuri de muncă. Majoritatea, în frunte cu Sebastian Grigoraș, ar fi angajații unui magazin de materiale de construcție situat lângă Brașov, în timp ce fratele lui, Raul, ar fi șofer de tir la firma la care lucrează tatăl lor.

Vecinii spun că frații Grigoraș obișnuiau să organizeze petreceri foarte zgomotoase, în curtea casei mamei lor. Exasperați, vecinii ar fi sunat în repetate rânduri la numărul de urgență 112, iar ultima dată, în urmă cu aproximativ două luni, la adresa menționată ar fi ajuns un echipaj de jandarmi.

Și atunci, frații Grigoraș și prietenii lor ar fi devenit agresivi. Sursele citate spun că jandarmii ar fi acționat cu fermitate și le-ar fi spart sticlele cu bătură. În acest context, martorii au relatat că ar fi avut loc și o scurtă luptă, în urma căreia scandalagiii ar fi fost puși la pământ, încătușați și urcați în dubă.

Totodată, oamenii vorbesc despre violențe care îi au în prin plan pe aceiași frați Grigoraș.

„Și-au făcut o gașcă de prieteni, între care și Andrei Fichiduță și Mihai Ujică, adică cei doi care au fost reținuți împreună cu ei pentru bătaia de la Constanța. Când sunt băuți, acești oameni devin foarte periculoși și sar la bătaie din orice. De aceea, ne este foarte frică de ei. Când beau, devin sălbatici!”, a spus unul dintre consătenii acestora.

Au snopit în bătaie un bărbat

Oamenii au dezvăluit și faptul că, în urmă cu aproximativ un an și jumătate, frații Grigoraș au lovit cu bestialitate un bărbat din Sighișoara, pe care l-ar fi dat ca exemplu. Victima era iubitul unei femei din sat, prietenă cu mama celor doi.

La un moment dat, femeia ar fi împrumutat de la mama fraților Grigoraș suma de 300 de euro, bani pe care nu i-ar mai fi returnat. Ca să se răzbune, băieții femeii l-ar fi snopit în bătaie pe iubitul acesteia, pentru a-i da o lecție.

Sătenii speră ca, după incidentele de la Costinești, aceștia să-și schimbe atitudinea.

„Am auzit că au control judiciar acum. Poate se liniștesc și încep să-și vadă de treaba lor, pentru că până acum s-au purtat fără să țină, vreodată, cont de lege sau măcar de bunul simț”, au mai spus, pentru Gândul, sursele citate.

Bătuți pe plajă de un singur jandarm

Polițiștii și jandarmii au intervenit, marți, pe plaja din Costinești, pentru a despărți două grupuri de turiști care s-au încăierat. În loc să se potolească, unii dintre scandalagii, printre care și oamenii din Colonia Reconstrucția, s-au repezit la polițiști și jandarmi. Așa cum reiese din imaginile care au ajuns în spațiul public, un bărbat l-a atacat pe la spate pe unul dintre jandarmi. Ulterior, din alte imagini, se vede cum un bărbat îl înjură și îl amenință pe același jandarm.

Subofițerul i-a tras o palmă, fapt care i-a înfuriat pe prietenii celui lovit, care au sărit la bătaie. Polițiștii au început să dea cu spray lacrimogen, în timp ce jandarmul s-a luat la bătaie cu un bărbat care a încercat să-l lovească. După ce a blocat, cu brațele, câteva lovituri, militarul l-a lovit cu piciorul, iar apoi i-a tras un pumn în bărbie. În urma loviturii, atacatorul a căzut secerat, pe nisip.

Surse din Ministerul Afacerilor Interne (MAI) au dezvăluit, pentru Gândul, că jandarmul care apare în imagini în timp ce se luptă cu agresorii furioși este fost soldat în cadrul Legiunii Străine. Sursele citate au afirmat că bărbatul este originar chiar din Costinești și este fost rugbist la un club din Mangalia.


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | Jandarmul care i-a făcut praf pe bătăușii din Costinești a fost în Legiunea Străină. Doi dintre scandalagii sunt infractori periculoși

EXCLUSIV | Petre Geamănu, acuzat că l-a înșelat pe temutul traficant de droguri Uțu de la Arad cu 200.000 de euro. „Petre, îți vine timpul în curând!”

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Locul din România în care oamenii s-au întors în timp, în 1888. Cel mai ciudat...
FOTO. Mădălina Ghenea, despărțire oficială bombă de iubit chiar în ziua de Paște! Românca a...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
“Am plâns pentru Vlad Pascu. Este o victimă!”. Elena Merișoreanu a șocat și tulburat România...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Vestea primită acum de Simona Halep. WTA a făcut anunțul oficial luni, 6 mai
Codrin Ștefănescu, mărturii șocante. Și-a organizat înmormântarea, pas cu pas
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Test de cultură generală. Care forță naturală doboară orice copac?