EXCLUSIV | Petre Geamănu, acuzat că l-a înșelat pe temutul traficant de droguri Uțu de la Arad cu 200.000 de euro. „Petre, îți vine timpul în curând!”

Publicat: 18/08/2023, 07:00

Gheorghe Ilie, zis Gigi Geamănu, a declanșat un adevărat război rece în interiorul unuia dintre cele periculoase clanuri din România, după ce a anunțat, pe un site de socializare, că atât pentru el, cât și pentru frații săi Sandu și Marin, Petre Geamănu este „decedat.” Gigi Geamănu nu s-a oprit aici și a făcut mai multe dezvăluiri care ar putea provoca incidente grave la vârful lumii interlope. „Îți vine timpul, în curând, o să te taie lumea!”, i-a transmis Gigi Geamănu fratelui său mai mic. 

Clanul Gemenii își are rădăcinile în școlile de corecție din perioada comunistă, când doi frați gemeni, Alexandru și Marin, deveniseră copiii problemă ai sistemului de reeducare pentru infractorii minori. Există mărturii ale unor persoane care i-au cunoscut în detenție, la închisorile destinate minorilor, și care au povestit că cei doi frați erau, încă de mici, de o violență mai rar întâlnită.

Ulterior, aceștia au reușit să se impună în lumea interlopă a anilor ’90, când au devenit cunoscuți ca frații Gemeni. Cei doi își băteau victimele cu sălbăticie, dar, la nevoie, foloseau cuțite și arme de foc fără absolut nicio reținere.

Această notorietate a făcut ca numele de Geamănu să revină și celorlalți doi frați ai lor, Gheorghe și Petre Ilie, cu toate că, potrivit autorităților, din cei patru, numai trei s-au remarcat prin acte de violență. Este vorba despre Sandu, Marin și Petre, în timp ce fratele cel mare, Gheorghe, a preferat să muncească și să se ocupe de creșterea animalelor.

Odată cu trecerea anilor, clanul a fost fărâmițat de numeroasele arestări soldate cu pedepse grele. Sandu a primit 10 ani, pentru sechestrare, în dosarul „Portbagajul”, apoi a fost implicat în furtul mașinii lui Gigi Becali, iar acum execută o pedeapsă de 27 de ani de închisoare pentru omor deosebit de grav.

Marin a executat și el o condamnare grea, iar fratele lor de mamă, Petre, a primit 11 ani pentru o infracțiune cu violență comisă în Belgia, în urma căreia un om a suferit răni grave.

Petre Geamănu și-a construit propria grupare

Revenit acasă, Petre Geamănu a început să-și construiască propria grupare. Și-a organizat cartierul general pe malul lacului Străulești, situat la marginea Sectorului 1, unde s-a apucat să organizeze petreceri la care erau invitați lideri interlopi importanți din București și Ilfov, și unde își făcea veacul inclusiv fratele său Marin.

Cu ajutorul platformelor de socializare, Petre și-a creat imaginea unui lider important la nivel de țară. Din această postură, accepta să fie naș de cununie sau botez pentru cât mai multe persoane, iar la petreceri se lăsa filmat în timp ce plătea dedicații muzicale cu sume mari.

Primul semnal legat de faptul că în interiorul clanului există probleme a fost dat de Sandu Geamănu, care, în contextul unui interviu acordat unui post de televiziune, s-a plâns că Petre nu îl ajută cu bani la închisoare și nici nu-i ajută familia, cu toate că se folosește de numele Geamănu ca să facă avere.

Ulterior, Petre a fost și el arestat, împreună cu fratele lui Marin Ilie și cu alte persoane, într-un dosar în care liderii grupării au fost acuzați de cămătărie și de faptul că extorcau diverși dezvoltatori imobiliari care construiau în Sectorul 1.

După un an și jumătate de arest preventiv, Petre și Marin au fost eliberați și plasați în arest la domiciliu. Petre Ilie și-a ales domiciliu pe malul bălții, în timp ce Marin a fost luat în grijă de Gheorghe, fratele lor cel mare, care l-a cazat la stână.

Faptul că Petre Geamănu nu l-ar fi ajutat cu nimic, deși acesta consideră că a stat în arest un an și jumătate pentru el, a destrămat complet unitatea clanului, iar toți frații s-au îndreptat împotriva celui care-și spune și „Împăratul lumii”.

Gigi Geamănu: „Pentru noi, frații, Petre este decedat!”

Pe acest fond, la sfârșitul săptămânii trecute, pe TikTok au fost publicate două filmulețe în care Gigi Geamănu a anunțat că, pentru întreaga familie, Petre nu mai există.

„Fostul frate al meu, Petre. El, pentru mine, este decedat. La fel și pentru Sandu și pentru Marin. L-a băgat la pușcărie pe Marin, un an și jumătate, stă la mine de șase luni, în arest la domiciliu, deci are deja doi ani executați. Din cauza lui Petre, a stat un an și jumătate la pușcărie, nu i-a dat un leu, nu i-a luat și lui o casă, nu i-a făcut niciun avantaj și acum i-ar închiria un apartament cu chirie, dar Marin nu pleacă de lângă mine. S-a învățat cu mine, e frățiorul meu, Sandu la fel. Trăim și noi cum putem”, a spus Gheorghe Ilie în filmulețul de pe TikTok.

Cel mai mare dintre frații Geamănu a făcut și o dezvăluire care, dacă este reală, i-ar putea aduce lui Petre probleme cu adevărat serioase. Acesta susține că fratele lui l-ar fi înșelat cu suma de 200.000 de euro pe temutul Uțu Rohozneanu, considerat de mulți drept liderul absolut al lumii interlope din Arad. În acest sens, Gheorghe Ilie crede că, nu peste mult timp, Petre Geamănu ar putea fi bătut sau chiar înjunghiat.

„Petre se vede împăratul lumii, dar care împărat? Cineva îl recunoaște drept împărat pe Petre Geamănu? Nu văd cine! Împărat cu chirie? (…) Nicidecum! Cu un țepar? L-a ars pe Uțu de la Arad cu 200.000 de euro? Eeee, Petre Geamănu, îți vine timpul în curând. Să zbieri, să țipi, să te taie lumea, să te bată, să stai țurchidit pe la protejați…”, a mai spus Gheorghe Ilie.


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV| Cum a scăpat de acuzații procurorul care a așteptat cuminte în fața porții lui Dincă, deși știa că Alexandra ceruse disperată să fie salvată

EXCLUSIV | Anaser Duduianu a fost prins în SUA. Liderul interlop era „most wanted” în România, după ce l-ar fi jefuit pe Florin Salam

EXCLUSIV | Ce pedeapsă au primit oamenii temutului Florin Ghenosu după un atac de tip mafiot. Incidentul este legat de o răfuială din Marea Britanie

EXCLUSIV | Mama fetei sugrumate de concubin a dormit, fără să știe, cu fiica moartă sub pat. Bărbatul a spus la telefon cum a omorât-o pe Ana Maria

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Ce trebuie să faci neapărat azi, pe 6 mai, în a doua zi de Paște....
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Locul din România în care oamenii s-au întors în timp, în 1888. Cel mai ciudat...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Alertă pentru cei care stau la BLOC. Decizia de care nu s-a aflat până acum:...
Cinci zodii obsedate de control. Le place să dea ordine și să aibă mereu dreptate
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Din ce sunt făcute stelele? Răspunsul l-a dat Cecilia Payne Gaposchkin în 1925