EXCLUSIV | Ce viață duce astăzi soțul educatoarei care și-a înecat în baie fetița de doar patru ani. Povestea lui Marius Neț, după tragedia din 2018

EXCLUSIV | Ce viață duce astăzi soțul educatoarei care și-a înecat în baie fetița de doar patru ani. Povestea lui Marius Neț, după tragedia din 2018
În timp ce fosta soție se află după gratii pentru uciderea fetiței lor, Marius Neț și-a găsit liniștea alături de altă femeie și au împreună un băiețel sursă foto: arhivă personală
Publicat: 12/11/2023, 08:30
Actualizat: 12/11/2023, 17:25

O crimă înfiorătoare șoca opinia publică în anul 2018. O educatoare din Timișoara și-a înecat în cadă fetița de numai 4 ani, apoi i-a tăiat venele. Oana Neț ar fi recurs la acest gest ca să se răzbune pe soțul ei, care voia să o părăsească. După dramă, tatăl fetiței a avut gânduri sinucigașe, dar a reușit să depășească momentul critic. Marius Neț și-a refăcut viața și are acum un băiețel de 4 ani. Locuiește tot în casa în care s-a întâmplat tragedia, dar baia în care a fost ucisă fetița a fost refăcută complet. Tatăl a păstrat aproape toate jucăriile și lucrurile micuței.

Moartea micuței Eliza, care a fost ucisă chiar de femeia care i-a dat viață, a fost una dintre cele mai cutremurătoare crime din ultimii ani.

Mama copilei, Oana Neț, care avea atunci 38 de ani și era educatoare, și-a înecat fetița în cadă, apoi i-a tăiat venele și a lăsat cadavrul copilei timp de câteva ore în apa plină cu sânge.

Abia după trei ore, educatoarea a sunat la Poliție să anunțe oribila crimă, timp în care a încercat să se sinucidă ingerând o substanță toxică.

Femeia a declarat că și-a omorât fetița ca să se răzbune pe soțul ei, care o amenințase că o va părăsi. Pentru fapta sa, Oana Neț a fost condamnată la 19 ani de închisoare. Soțul ei, Marius Neț, a divorțat de ea acum doi ani, când mama criminală se afla după gratii. Divorțul a fost însă doar o formalitate.

”Mă bătea gândul sinuciderii”

Nu și-a vizitat niciodată fosta soție la închisoare, dar spune că dacă aceasta i-ar fi cerut să vină să o vadă, ar fi făcut-o. Imediat după tragedie, Marius Neț recunoaște că a vrut să-și pună capăt zilelor. Nu mai găsea motivația de a merge mai departe, cu atât mai mult cu cât nici părinții săi nu mai trăiau.

”După decesul Elizei, am rătăcit bine de tot în gânduri. Nu era depresie, era mai degrabă acel sentiment că am pierdut tot. Da, mă bătea gândul sinuciderii și mă bătea destul de bine. Am consultat vreo doi psihologi care să mă ajute să îmi dau seama ce este cu mine.

Nu m-au ajutat prea mult. În schimb, niște prieteni adevărați m-au întrebat «și când ajungi pe lumea cealaltă, ce-i vei spune mamei tale, că ți-a fost greu și ai dat bir cu fugiții? Nu îți va fi rușine ? Și dacă, pe lumea cealaltă, dai nas în nas cu Eliza, ce-i vei spune? Ăsta este exemplul de tată pe care l-ai fi dat? Asemenea tată ai fi fost?»”, mărturisește Marius Neț.

Marius Neț, alături de fetița sa, Eliza, care a fost ucisă chiar de mama ei

”Nu am cum să o iert, mi-a luat ceva ce nu poate fi recuperat”

În ceea ce o privește pe fosta soție, a încercat să o ierte pentru liniștea lui sufletească, dar nu este deloc ușor.

”O iert și nu o iert. O iert pentru că altfel nu știu cum să fac, cumva îmi dă acel sentiment de liniște și pace interioară. Este foarte greu să te stăpânești emoțional după așa ceva și atunci apare cumva această iertare. Pe de altă parte, nu o voi ierta niciodată, ca faptă vorbind. Nu am cum să o iert, mi-a (ne-a) luat ceva ce nu poate fi recuperat”, ne-a mai spus bărbatul.

Marius Neț locuiește în continuare în casa în care s-a întâmplat tragedia. A făcut unele modificări, iar baia în care a avut loc crima a fost refăcută integral. El păstrează și acum o parte din jucăriile și lucrurile fetiței sale.

”O parte din jucării au fost donate, o parte le-am păstrat, unele la vedere, altele împachetate în lucrurile ei”, a adăugat bărbatul.

În camera în care dormea copila, tatăl său are și acum puși pe unul dintre pereți fluturașii care îi plăceau atât de mult fetiței.

S-a gândit să adopte o fetiță

În drumurile sale, bărbatul este însoțit în fiecare zi de un talisman neprețuit.

”Primul ei pantofior l-am pus pe bord, în mașină, ca să fie zilnic cu mine. Cele mai bune haine, rochița cu Elsa și bluza cu unicorni, au plecat cu ea. A fost dorința mea expresă, așadar, dacă există îngeri, unul sigur este îmbrăcat așa. Totodată, au plecat cu ea și cele mai dragi jucării, animăluțul pink și tigruțul”, ne-a mai mărturisit Marius Neț.

Timișoreanul și-a pus pe bordul mașinii un pantofior din prima pereche purtată de Eliza | Sursă foto: arhivă personală

Deși, după tragedie, întreaga sa lume s-a prăbușit, viața l-a ridicat de la pământ și l-a purtat pe un drum pe parcursul căruia și-a regăsit liniștea. După un an în care părea că nimic nu mai are sens pentru el, a întâlnit o femeie alături de care a luat-o de la zero. Deși nu sunt căsătoriți, Marius Neț și partenera sa de viață au o relație stabilă. Aceasta i-a dăruit și un băiețel, care acum are 4 ani.

La un an după tragedia prin care a trecut, Marius Neț a devenit tatăl unui băiețel

Marius Neț și-a dorit foarte mult ca fiul său să aibă și o surioară, iar cum asta nu s-a întâmplat însă, a luat în calcul, la un moment dat, și varianta adopției, dar procedura complicată l-a dezarmat. Rănile sufletești deschise odată cu pierderea fiicei sale, Eliza, nu se vor închide niciodată.

”Pot spune că trăiesc o viață duplicitară. Una cu restul lumii, în care sunt vesel și mă bucur pentru tot, și o alta, în care sunt doar eu și acel episod”, ni s-a mai destăinuit bărbatul.

Sursă foto: arhivă personală

CITEȘTE ȘI:

Crimă oribilă în Timișoara. O educatoare și-a omorât fetița și a încercat apoi să se sinucidă. Detaliile șocante descoperite de anchetatori și explicația femeii

19 ani de ÎNCHISOARE pentru educatoarea din Timișoara care ȘI-A ÎNECAT fetița de patru ani

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Anunțul făcut de Nicolae Bacalbașa despre Florin Piersic. Ce se întâmplă acum cu actorul: 'O...
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția!...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
'O sfidează pe soția lui Florin Piersic!' Scandal cu femeia nelipsită de lângă marele actor,...
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți...
Urmează 48 de ore critice pentru Florin Piersic. Medic: "Depinde şi de sistemul imunitar, depinde...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Florin Piersic a prevestit ceea ce urma să i se întâmple: „Nu cred că o...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Raportul lui Blinken este aşteptat să critice Israelul şi nu ar încălca termenii referitori la...
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
A devenit strict interzis, chiar DE ASTĂZI, 10 MAI. Regula care se aplică pe stradă,...
Cum se simte Kate Middleton. Răspunsul prințului William
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Cum a aflat Monica Tatoiu recent că mai are frați de pe urma tatălui: „I-a...
Ce tematică deosebită au ales Oana Mosneagu și Vlad Gherman pentru nunta lor: "Suntem absolut...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
A fost găsită o nouă proprietate a luminii