EXCLUSIV. Cele 4 spitale din Capitală care nu mai primesc finanțare de la Primăria Sectorului 1 vor trebui să se autofinanțeze: ”Utilitățile și toate cheltuielile de renovare sau consolidare nu vor mai putea fi susținute” (DOCUMENT)

Redactor:
Adrian Nicolae
EXCLUSIV. Cele 4 spitale din Capitală care nu mai primesc finanțare de la Primăria Sectorului 1 vor trebui să se autofinanțeze: ”Utilitățile și toate cheltuielile de renovare sau consolidare nu vor mai putea fi susținute” (DOCUMENT)
EXCLUSIV. Cele 4 spitale din Capitală care nu mai primesc finanțare de la Primăria Sectorului 1 vor trebui să se autofinanțeze: ”Utilitățile și toate cheltuielile de renovare sau consolidare nu vor mai putea fi susținute” (DOCUMENT)

Primarul Clotilde Armand a propus, iar Consiliul Local al Sectorului 1 a aprobat transferul clădirilor și terenurilor a patru spitale din București – Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu, Spitalul Clinic de Urgență de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri, Spitalul Clinic de Urgență Floreasca și Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice – din administrarea primăriei de sector în administrarea unităților sanitare. 

Decizia a dus la un val de controverse, însă cele patru spitale din București sunt anunțate, printr-o adresă, că trebuie sa își desemneze reprezentanți pentru predarea-preluarea clădirilor și terenurilor pentru care până acum se asigura finanțarea de către Primăria Sectorului.

Surse GÂNDUL.RO ne-au transmis, ÎN EXCLUSIVITATE, că aceste spitale vor trebui sa se autofinanțeze, ceea ce va fi, practic, imposibil.

”Cele patru spitale vor trebui, acum, să se autofinanțeze, ceea ce va fi imposibil. Acesta acesta e un pas pentru privatizarea spitalelor. Altfel, utilitățile și toate cheltuielile de renovare, consolidare etc. nu vor mai putea fi susținute”, spun sursele GÂNDUL.RO.

”De menționat că până la data redactării prezentei motivări, la registratura generală a sectorului 1 al Municipiului București a fost înregistrată adresa nr. 5895/05.02.2021 a Primăriei Municipiului București, Direcția patrimoniu prin care s-a comunicat adresa nr. 2821/2021 a ”ASSMB în care se apreciază CGMB că nu poate prelua administrarea spitalelor în cauză.” Mai mult decât atât, ASSMB menționează în adresă faptul că ”analizând cadrul legal aplicabil și Decizia Curții de Conturi, se poate constata pasivitatea autorității publice locale in cauză care, deși avea obligația potrivit OG 70/2002 să transmită dreptul de administrare asupra imobilelor, terenuri și clădiri către unitățile sanitare, a înființat o structură căreia i-a transmis acest atribut a1 dreptului de proprietate publică”.

 Aceasta fiind situația de fapt și de drept, consider că atât proiectul, cât și Hotărârea Consiliului Local sector 1 nr. 35/2021 privind aprobarea transmiterii din administrarea Consiliului Local a1 Sectorului 1 a terenurilor și clădirilor aferente a 4 spitale în administrarea unităților sanitare publice respective îndeplinesc condițiile de legalitate prevăzute de lege, fiind respectate și dispozițiile art. 136 alin. 8 din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare”, se precizează în MOTIVAREA semnată de Lavinia Ionescu, secretar general al Sectorului 1.

”Să fie întreprinse demersuri în vederea punerii în aplicare a actului administrativ”

Managerii celor 4 spitale din Capitală care nu vor mai primi finanțare de la Primăria Sectorului 1 au fost înștiințați, printr-o adresă prezentată, mai jos, de GÂNDUL.RO, că trebuie să comunice către Primarul Sectorului 1 documentul prin care sunt desemnați conform legii, reprezentanții fiecărei unități sanitare publice care asigură încheierea și semnarea fiecărui proces-verbal de predare-preluare a terenurilor și clădirilor aferente.

”Constatând îndeplinite prevederile art. 197 alin. (1) și alin. (2) din Ordonanța de Urgență nr.57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, prin comunicarea actelor administrative  Prefectului Municipiului București, potrivit adresei înregistrate sub nr. 4296/15.02.2021, respectiv comunicarea acestora Primarului Sectorului 1, potrivit adresei nr. K/539/15.02.2021;

În temeiul art.197 alin.(4) și art.199 din Ordonanța de Urgență nr.57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, vă comunicăm Hotărârea nr. 35 pentru privind aprobarea transmiterii din administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 a terenurilor și clădirilor aferente a 4 spitale în administrarea unităților sanitare publice respective și Motivarea contrasemnării de către Secretarul General al Sectorului 1 a acesteia, înregistrată sub nr.C20/12.02.2021, adoptată de Consiliul Local al Sectorului 1 în ședința extraordinară  convocată de îndată  în data de 03.02.2021.

În termenul prevăzut  este necesar să fie întreprinse demersuri în vederea punerii în aplicare a actului administrativ, prin comunicarea către Primarul Sectorului 1 a documentului prin care sunt desemnați conform legii, reprezentanții fiecărei unități sanitare publice care asigură încheierea și semnarea fiecărui proces-verbal de predare-preluare a  terenurilor și clădirilor aferente”, se menționează în adresa transmisă către cele patru spitale de Serviciul Tehnică Legislativă, Secretariat și Arhivă al Primăriei Sectorului 1.

BOMBĂ! Prezentatoarea TV care s-a cuplat cu un copil de 17 ani. Ea este cu...
Breaking News. S-A SINUCIS. Tragedia care a șocat astăzi toată România
FOTO, Prodanca, apariție interzisă într-un costum de baie ireal de mic! Doar Reghe ar trebui...
Un om al strazii a gasit un portofel de firma, plin cu bani si l-a...
FOTO. Anamaria Prodan s-a pozat în vacanță și a primit mii de like-uri! Cea mai...
S-a aflat tot adevărul. Cu cine l-a înșelat Lidia Buble pe Răzvan Simion
Cifrele incredibile reușite de Dacia. Cum a ajuns mașină indispensabilă pentru francezi
Politişti reţinuţi pentru tortură. Poliţia Capitalei, în mijlocul unui scandal major. Valeriu Şuhan, fost ofiţer...
BANCUL ZILEI – Spionată de soț în timp ce făcea sex cu un prieten
Grupa de sânge care te face mai sensibil în fața infectării cu SARS-CoV-2
Breaking News. S-A SINUCIS. Tragedia care a șocat astăzi toată România
Are 72 de ani, dar asta nu l-a oprit să se iubească cu o studentă....
Descoperire UNICĂ și FĂRĂ PRECEDENT în Italia! „Este EXTRAORDINAR, mai avem încă 20 de hectare...
Vremea o ia razna în România. Se întâmplă în următoarele 24 de ore
De ce vor fi date mii de laptopuri pentru bugetari: eMAG a câștigat contractul de...
Adevătul trist din spatele depozitelor din „Storage Wars”. Nu te vei mai uita la fel...
Vestea ȘOC a dimineții în România: A MURIT. Medicii nu au mai putut face nimic...
Alimentul care sporeşte inteligenţa. TOP 8 mâncăruri pentru creier, potrivit dr. Mihaela Bilic
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Revoluţie la WhatsApp! Se introduce funcţia pe care milioane de utilizatori o aşteptau
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
×
Inchide