EXCLUSIV. Cele 4 spitale din Capitală care nu mai primesc finanțare de la Primăria Sectorului 1 vor trebui să se autofinanțeze: ”Utilitățile și toate cheltuielile de renovare sau consolidare nu vor mai putea fi susținute” (DOCUMENT)

EXCLUSIV. Cele 4 spitale din Capitală care nu mai primesc finanțare de la Primăria Sectorului 1 vor trebui să se autofinanțeze: ”Utilitățile și toate cheltuielile de renovare sau consolidare nu vor mai putea fi susținute” (DOCUMENT)
EXCLUSIV. Cele 4 spitale din Capitală care nu mai primesc finanțare de la Primăria Sectorului 1 vor trebui să se autofinanțeze: ”Utilitățile și toate cheltuielile de renovare sau consolidare nu vor mai putea fi susținute” (DOCUMENT)
Publicat: 17/02/2021, 13:50
Actualizat: 17/02/2021, 13:59

Primarul Clotilde Armand a propus, iar Consiliul Local al Sectorului 1 a aprobat transferul clădirilor și terenurilor a patru spitale din București – Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu, Spitalul Clinic de Urgență de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri, Spitalul Clinic de Urgență Floreasca și Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice – din administrarea primăriei de sector în administrarea unităților sanitare. 

Decizia a dus la un val de controverse, însă cele patru spitale din București sunt anunțate, printr-o adresă, că trebuie sa își desemneze reprezentanți pentru predarea-preluarea clădirilor și terenurilor pentru care până acum se asigura finanțarea de către Primăria Sectorului.

Surse GÂNDUL.RO ne-au transmis, ÎN EXCLUSIVITATE, că aceste spitale vor trebui sa se autofinanțeze, ceea ce va fi, practic, imposibil.

”Cele patru spitale vor trebui, acum, să se autofinanțeze, ceea ce va fi imposibil. Acesta acesta e un pas pentru privatizarea spitalelor. Altfel, utilitățile și toate cheltuielile de renovare, consolidare etc. nu vor mai putea fi susținute”, spun sursele GÂNDUL.RO.

”De menționat că până la data redactării prezentei motivări, la registratura generală a sectorului 1 al Municipiului București a fost înregistrată adresa nr. 5895/05.02.2021 a Primăriei Municipiului București, Direcția patrimoniu prin care s-a comunicat adresa nr. 2821/2021 a ”ASSMB în care se apreciază CGMB că nu poate prelua administrarea spitalelor în cauză.” Mai mult decât atât, ASSMB menționează în adresă faptul că ”analizând cadrul legal aplicabil și Decizia Curții de Conturi, se poate constata pasivitatea autorității publice locale in cauză care, deși avea obligația potrivit OG 70/2002 să transmită dreptul de administrare asupra imobilelor, terenuri și clădiri către unitățile sanitare, a înființat o structură căreia i-a transmis acest atribut a1 dreptului de proprietate publică”.

 Aceasta fiind situația de fapt și de drept, consider că atât proiectul, cât și Hotărârea Consiliului Local sector 1 nr. 35/2021 privind aprobarea transmiterii din administrarea Consiliului Local a1 Sectorului 1 a terenurilor și clădirilor aferente a 4 spitale în administrarea unităților sanitare publice respective îndeplinesc condițiile de legalitate prevăzute de lege, fiind respectate și dispozițiile art. 136 alin. 8 din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare”, se precizează în MOTIVAREA semnată de Lavinia Ionescu, secretar general al Sectorului 1.

”Să fie întreprinse demersuri în vederea punerii în aplicare a actului administrativ”

Managerii celor 4 spitale din Capitală care nu vor mai primi finanțare de la Primăria Sectorului 1 au fost înștiințați, printr-o adresă prezentată, mai jos, de GÂNDUL.RO, că trebuie să comunice către Primarul Sectorului 1 documentul prin care sunt desemnați conform legii, reprezentanții fiecărei unități sanitare publice care asigură încheierea și semnarea fiecărui proces-verbal de predare-preluare a terenurilor și clădirilor aferente.

”Constatând îndeplinite prevederile art. 197 alin. (1) și alin. (2) din Ordonanța de Urgență nr.57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, prin comunicarea actelor administrative  Prefectului Municipiului București, potrivit adresei înregistrate sub nr. 4296/15.02.2021, respectiv comunicarea acestora Primarului Sectorului 1, potrivit adresei nr. K/539/15.02.2021;

În temeiul art.197 alin.(4) și art.199 din Ordonanța de Urgență nr.57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, vă comunicăm Hotărârea nr. 35 pentru privind aprobarea transmiterii din administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 a terenurilor și clădirilor aferente a 4 spitale în administrarea unităților sanitare publice respective și Motivarea contrasemnării de către Secretarul General al Sectorului 1 a acesteia, înregistrată sub nr.C20/12.02.2021, adoptată de Consiliul Local al Sectorului 1 în ședința extraordinară  convocată de îndată  în data de 03.02.2021.

În termenul prevăzut  este necesar să fie întreprinse demersuri în vederea punerii în aplicare a actului administrativ, prin comunicarea către Primarul Sectorului 1 a documentului prin care sunt desemnați conform legii, reprezentanții fiecărei unități sanitare publice care asigură încheierea și semnarea fiecărui proces-verbal de predare-preluare a  terenurilor și clădirilor aferente”, se menționează în adresa transmisă către cele patru spitale de Serviciul Tehnică Legislativă, Secretariat și Arhivă al Primăriei Sectorului 1.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
O NOUĂ TAXĂ obligatorie. Intră în vigoare de astăzi, 25 APRILIE
Noi dezvăluiri bombă! Generalii Coldea și Dumbravă cereau 720 de mii de euro pentru a-i...
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția