Dan Tudorache o pune la punct pe Clotilde Armand în scandalul finanțării spitalelor din Sectorul 1, dar și a salubrizării. “Nu mai investește, nu mai plătește… Unde sunt banii? Rolul primarului e să fie gospodar!”

Dan Tudorache o pune la punct pe Clotilde Armand în scandalul finanțării spitalelor din Sectorul 1, dar și a salubrizării. “Nu mai investește, nu mai plătește... Unde sunt banii? Rolul primarului e să fie gospodar!”
Dan Tudorache o pune la punct pe Clotilde Armand în scandalul finanțării spitalelor din Sectorul 1, dar și a salubrizării. “Nu mai investește, nu mai plătește... Unde sunt banii? Rolul primarului e să fie gospodar!”
Publicat: 05/02/2021, 08:48
Actualizat: 05/02/2021, 08:50

Dan Tudorache o pune la punct pe Clotilde Armand, după ce patru dintre cele mai mari și importante spitale din Capitală au rămas fără finanțarea de la Primăria Sectorului 1, după o decizie a actualului edil, Clotilde Armand. Nici problema salubrizării nu a fost trecută cu vederea.

Ultima decizie luată de Clotilde Armand, potrivit căreia Spitalul Clinic de Urgență București – Floreasca, Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu” și Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice să rămână fără finanțarea de la Primăria Sectorului 1 l-a enervat la culme inclusiv pe Dan Tudorache, fostul edil.

O cotă parte din banii pe care îi consumau în decursul unui an veneau şi de la Primăria Sectorului 1. Erau diverse investiiţii, era vorba de utilăţi, de asigurarea pazei celor patru spitale. Într-adevăr, a fost o decizie a Curţii de Conturi înainte ca eu să fiu primar. Decizia Curţii de Conturi a venit în primăvara anului 2016, pentru că era solicitarea administraţiei PNL de la acel moment, să renunţe la investirea în aceste patru spitale. Eu când am ajuns primar, în vara lui 2016, am avut o discuţie cu cei de la Curtea de Conturi şi am făcut o solicitare în acest sens, să pot investi sau să termin lucrările care au fost începute.

Mă refer la lucrările de investiţii în cele patru spitale. Eu în fiecare an făceam această solicitare, să îmi permită să investesc în cele patru spitale. E adevărat, acesta era rolul primarului, să hotărască dacă doreşte să investească într-un obiectiv sau nu. Toată lumea vede că în şedinţa de ieri nu se mai doreşte să se investească în cele patru spitale. Prin votul consilierilor USR şi PNL, acest proiect a trecut şi în consecinţă, Primăria Sectorului 1, nu mai poate investi şi nu mai poate asigura nici măcar paza la cele patru unităţi sanitare”, a declarat fostul primar al Sectorului 1, potrivit Antena 3.

Dan Tudorache, întrebare pentru Clotilde Armand: “Nu are bani pentru salubritate, nu are bani pentru spitale, dar atunci pentru ce are bani?”

Dan Tudorache nu a uitat nici de scandalul gunoaielor din Sectorul 1 și nu își explică de ce Clotilde Armand susține că nu sunt bani, din moment ce Instituția are un buget anual de 250 milioane de euro, fiind cea mai bogată din Capitală. Fostul edil nu-și explică unde ajung anumite sume, din moment ce au fost retrase nu doar investițiile din spitale și salubritate, ci și paza din școli și spitale.

Nu pot să îmi dau seama de ce nu sunt bani. Adică, nu mai are bani pentru spitale, nu are bani pentru salubritate, dar atunci, pentru ce are bani? Adică, stau și mă gândesc, cum va face bugetul, pentru că, în perioada următoare, până în luna aprilie trebuie să vină cu bugetul în fața consilierilor locali. Nu îmi dau seama unde vor să ducă acei bani pe care Primăria îi are. Este cea mai bogată Primărie. Are 1 miliard de euro pe patru ani, deci ar avea undeva la 200-250 milioane euro pe an. Nu pot să îmi dau seama unde investeşte. Gândiţi-vă că luni începe şcoala. A retras toată paza din şcoli. Deci fără pază în şcoli, fără pază la spitale. Nu mai investeşte în spitale, nu mai plăteşte facturile la curăţenie. Ăsta e rolul primarului, să fie gospodar”, a mai spus Dan Tudorache.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Anunțul făcut de Nicolae Bacalbașa despre Florin Piersic. Ce se întâmplă acum cu actorul: 'O...
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția!...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
'O sfidează pe soția lui Florin Piersic!' Scandal cu femeia nelipsită de lângă marele actor,...
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți...
Urmează 48 de ore critice pentru Florin Piersic. Medic: "Depinde şi de sistemul imunitar, depinde...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Florin Piersic a prevestit ceea ce urma să i se întâmple: „Nu cred că o...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Raportul lui Blinken este aşteptat să critice Israelul şi nu ar încălca termenii referitori la...
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
A devenit strict interzis, chiar DE ASTĂZI, 10 MAI. Regula care se aplică pe stradă,...
Cum se simte Kate Middleton. Răspunsul prințului William
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Cum a aflat Monica Tatoiu recent că mai are frați de pe urma tatălui: „I-a...
Ce tematică deosebită au ales Oana Mosneagu și Vlad Gherman pentru nunta lor: "Suntem absolut...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
A fost găsită o nouă proprietate a luminii