Cele mai temute clanuri interlope au început BĂTĂLIA pentru București. O armată de peste 300 de bătăuși sălbatici, mobilizată lângă Capitală

Cele mai temute clanuri interlope au început BĂTĂLIA pentru București. O armată de peste 300 de bătăuși sălbatici, mobilizată lângă Capitală
Costel Răducan este considerat liderul incontestabil al clanului Caran
Publicat: 06/03/2024, 08:30

Unul dintre cele mai violente clanuri care operează în București ar fi declarat război grupării Caran, slăbită după descinderile din noiembrie ale polițiștilor și procurorilor DIICOT. Pentru a face o demonstrație de forță, rivalii Caranilor au mobilizat aproximativ 300 de oameni gata de luptă, într-o localitate situată nu departe de Capitală.

Clanul Caran a fost destructurat în noiembrie anul trecut după ce ofițerii specializați în investigarea grupărilor violente din cadrul Poliției Române și procurorii DIICOT au organizat peste 80 de percheziții în București și județele Ilfov, Dolj, Gorj, Timiș și Brăila. Potrivit anchetatorilor, gruparea era condusă de frații Costel, Aurel și Emil Răducan, trei dintre cei patru frați cunoscuți sub numele de Caran.

Originari din satul Piteasca, județul Ilfov, Costel, Aurel, Emil și Ștefan Răducan au venit la București când erau încă mici, aduși cu căruța de tatăl lor, Mitu al lui Caran. Aceștia fuseseră izgoniți de acasă de un clan rival, cunoscut și astăzi sub numele de Zoicăreanu.

În Capitală, clanul s-a dezvoltat, iar membrii acestuia s-au impus prin fapte de mare violență, comise, în general, cu sprijinul altor grupări care s-au pus în solda lor, așa cum a fost cazul unei părți din clanul Duduienilor.

Deveniți foarte bogați în special de pe urma faptelor de cămătărie și taxelor de protecție, Caranii au atras atenția și altor grupări infracționale.

Potrivit unor surse judiciare, după descinderile DIICOT din toamna anului trecut, soldate cu arestarea preventivă a fraților Caran, la nici 30 de kilometri de București, în localitatea călărășeană Fundeni Frunzănești, liderii temutului clan Chira ar fi organizat o adunare la care s-ar fi stabilit că a venit momentul să doboare supremația Caranilor.

Interlopii s-ar fi amenințat reciproc

Îmbogățiți la rândul lor de pe urma traficului cu țigări de contrabandă, aceștia ar fi decis că este un moment propice să preia afacerile clanului Caran. Un prim semnal că războiul stă să înceapă a avut loc, recent, la clubul Atmosphere din Herăstrău.

Acolo, Aurel Caran ar fi avut un conflict cu un interlop cunoscut sub numele de Robert Chira și puțin a lipsit ca cei doi să nu se încaiere. Ulterior, fratele lui Aurel, Costel Caran, liderul de facto al clanului, ar fi avut o întâlnire cu Albert Chira, un lider al grupării rivale.

Cei doi s-ar fi amenințat reciproc, însă nu ar fi recurs la acte de violență. Totuși, conform surselor citate, liderii clanului Chira ar fi strâns, la Fundeni Frunzănești, aproximativ 300 de bărbați, pentru a le arăta rivalilor că sunt numeroși și gata de luptă.

CITIȚI ȘI:

EXCLUSIV | Mii de apartamente ridicate în București de cele mai periculoase clanuri. De ce investesc grupările infracționale în construcțiile de blocuri

EXCLUSIV | Rugbistul-polițist de la Dinamo avea legături cu două clanuri foarte periculoase. Cine îl sprijinea pe cămătarul Ciprian Căplescu

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
INTRĂ BANII pe card de astăzi, 29 APRILIE. Informația confirmată oficial în direct la TV:...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Mă făceam că nu aud". Nicolae Botgros, întâmplare neașteptată la o înmormântare! Cererea pe care...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
O politiciană din SUA a stârnit controverse după ce a recunoscut că și-a împușcat câinele