EXCLUSIV | Cine sunt motocicliștii Hells Angeles care au bătut cu ciocanul un patron de restaurant. Pentru anchetatori a fost o mare surpriză

EXCLUSIV | Cine sunt motocicliștii Hells Angeles care au bătut cu ciocanul un patron de restaurant. Pentru anchetatori a fost o mare surpriză
Publicat: 25/06/2023, 08:00
Actualizat: 25/06/2023, 16:57

Militarul care făcea parte din banda de motocicliști Hells Angels și care a participat, în 14 iunie, la atacul de tip mafiot organizat în București, împotriva patronului unui lanț de restaurante, este subofițer în cadrul unei unități de elită a Ministerului Apărării, implicată în misiuni internaționale periculoase. Alți trei atacatori sunt angajați ai unor corporații de renume, în timp ce un altul este proprietarul unui restaurant din Capitală. Toți suspecții fac parte, însă, din galeria FC Dinamo București.

Anchetatorii care cercetează atacul împotriva omului de afaceri Dragoș Furtună, bătut, tăiat și lovit cu un ciocan de mai mulți motocicliști, membri Hells Angels, au descoperit că tentativa de omor ar fi făcut parte, de fapt, dintr-un ritual specific bandelor de motocicliști.

Surse apropiate anchetei au declarat, pentru Gândul, că atacul ar fi fost ordonat din SUA, de la nivelul conducerii clubului Hells Angels. Aceștia i-ar fi anunțat pe liderii filialei din România că încercarea clubului rival Bandidos de a intra pe piața de la noi din țară trebuie oprită prin orice mijloace. Altfel, conform mesajului venit de peste Ocean, clubul mamă urma să-și retragă sprijinul financiar și logistic.

În consecință, gruparea românească a căutat niște executanți în rândul așa-numitelor structuri de suport din cadrul organizației, adică motocicliști care intenționau să intre în Hells Angels, dar care se aflau încă în perioada în care trebuiau să demonstreze că merită încrederea șefilor. Ca urmare, pentru a-și dovedi loialitatea față de interesele clubului, au acceptat să meargă și să-l pună la punct pe Dragoș Furtună, liderul Bandidos România.

Surse apropiate anchetei au dezvăluit, pentru Gândul, că șefii Hells Angeles România nu le-ar fi spus că trebuie să-l bată, ci doar să facă o demonstrație de forță în fața unuia dintre restaurantele acestuia, pentru a arăta astfel că, din punct de vedere numeric, Hells Angels este clubul dominant numeric din România.

Numai că, în mod neașteptat, Dragoș Furtună ar fi ieșit singur în fața restaurantului, unde ar fi început să-i înjure și să-i amenințe. Mai mult, la un moment dat i-ar fi strigat cuiva să aducă „geanta cu pistolul”.

Atunci ar fi existat un conflict, iar șase dintre cei 12 motocicliști ajunși în fața localului La Negra s-ar fi năpustit la Dragoș Furtună. Aflat în inferioritate, bărbatul a fugit, însă a fost prins imediat și lovit cu pumnii și cu picioarele. În timpul agresiunii, unul dintre atacatori i-ar fi dat cu un ciocan în cap, iar un altul l-ar fi zgâriat cu un briceag la gamba dreaptă.

I-au dat cu ciocanul în cap

Surse judiciare au afirmat că bătaia ar fi fost una oarecum ritualică, în condițiile în care lovitura de ciocan, care nu a fost foarte puternică, ar fi fost una simbolică. Conform unei cutume din lumea bandelor de motocicliști, odată lovit cu ciocanul în cap, liderul Bandidos România, Dragoș Furtună, ar fi devenit un fel de proprietate Hells Angels.

Sursele citate au precizat că, dintre suspecți, doi sunt informaticieni și sunt angajați ai unor corporații de renume, unul este patron de restaurant, iar un al patrulea este militar angajat în cadrul Batalionului 2 Infanterie Călugăreni, primul batalion românesc care a avut misiuni în afara granițelor țării după al Doilea Război Mondial.

Unitatea din care face parte bărbatul a luptat, de partea trupelor SUA, atât în Irak, cât și în Afganistan.

Alți doi suspecți au apucat să fugă din țară înainte ca polițiștii Serviciului Omoruri și procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București să descindă la adresele lor.

Surse din rândul anchetatorilor au afirmat, pentru Gândul, că aceștia ar explicat, în fața procurorilor, că nu ar fi știut că trebuie să meargă la o bătaie, ci doar la o discuție din care Dragoș Furtună să înțeleagă faptul că Hells Angeles reprezintă un club dominant și nu îi este permis să înființeze, în România, clubul Bandidos.

Prezentați în fața judecătorilor, cu propunere de arestare preventivă, cei patru bărbați reținuți au fost lăsați să plece și vor fi cercetați, în continuare, sub control judiciar.

Luptătorul a fost prezentat în fața unei instanțe militare, în condițiile în care, în cazul său, s-a făcut o disjungere către Parchetul Militar București. Nici instanța militară nu a considerat, însă, că acesta trebuie să fie trimis în arest.


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | Dezvăluiri din ziua atacului motocicliștilor Hells Angels. Ce detalii șocante s-au aflat la audierile suspecților

EXCLUSIV | Atacul mafiot din București organizat de motocicliștii Hells Angels ascunde un secret îngropat în Mexic. Este cod roșu la Poliția Română

EXCLUSIV | Ce afaceri a ajuns să învârtă în România mafia motocicliștilor. Răufăcătorii sunt dirijați din străinătate, iar legea tăcerii este sfântă

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Gigi Becali a donat 25.000.000 de euro. Dezvăluirea a venit chiar înainte de Înviere
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
S-a stins marele artist al țării. A murit chiar în Sâmbăta Mare. Drum lin!
Economie în vacanță. Cum eviți capcanele care îți toacă banii în călătorii
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Samuel Colt, inventatorul revolverului. „Oamenii buni din această lume sunt foarte departe de a fi...