EXCLUSIV | Atacul mafiot din București organizat de motocicliștii Hells Angels ascunde un secret îngropat în Mexic. Este cod roșu la Poliția Română

EXCLUSIV | Atacul mafiot din București organizat de motocicliștii Hells Angels ascunde un secret îngropat în Mexic. Este cod roșu la Poliția Română
Între bandele Hell's Angels și Bandidos există o ură necondiționată
Publicat: 16/06/2023, 08:00

Atacul de tip mafiot organizat împotriva patronului unui lanț de restaurante din București ascunde un secret care își are rădăcinile tocmai pe teritoriul Mexicului. În noaptea incidentului, în urma căruia doi bărbați au fost bătuți, iar unul dintre ei a fost și înjunghiat în picior, polițiștii au reușit să evite un adevărat măcel. 

Polițiștii bucureșteni ai Secției 8 au intervenit, miercuri, în jurul orei 20.30, în zona Foișorul de Foc, unde tocmai avusese loc un atac de tip mafiot, comis de mai mulți motocicliști cu veste inscripționate „Hells Angels”, care îl viza pe Dragoș Furtună, patronul restaurantului cu specific cubanez La Negra, și pe un apropiat al acestuia.

Cei doi bărbați au fost bătuți, iar patronul a avut nevoie inclusiv de o ambulanță, după ce unul dintre atacatori l-a tăiat cu un briceag la gamba piciorului drept. Aflat în fața restaurantului său în momentul atacului, Dragoș Furtună a reușit să fugă, într-o primă fază, dar ar fi fost ajuns repede de bărbații pe motociclete, care l-au prins pe strada Iancu Căpitanu. Mai mult, potrivit unor martori, agresorii ar fi tras, pentru intimidare, cu pistoale neletale.

Speriat, barmanul ar fi chemat în ajutor mai mulți prieteni ai patronului său, la rândul lor membri ai unui club moto. Cu toate că aceștia ar fi ajuns în aproximativ șapte minute, bikerii Hells Angels reușiseră deja să dispară.

Zeci de motocicliști, ținuți în secția de poliție

Cam tot atunci au ajuns și echipajele de poliție, însoțite de mascați, care i-au ridicat pe toți ce prezenți și i-au dus la sediul Secției 8, sub pretextul că ar fi martori ai incidentului și trebuie audiați. Sursele citate au precizat că, deși era evident că n-au văzut nimic, în condițiile în care au ajuns când totul se terminase, aceștia au fost ținuți în sediul Poliției până în jurul orei 05:00 dimineața. Anchetatorii bucureșteni ar fi încercat, astfel, să evite o încleștare sângeroasă între cluburile de moto, care, la momentul respectiv, era foarte probabilă.

Surse apropiate anchetei au dezvăluit, pentru Gândul, că rădăcinile scandalului se află tocmai în Mexic, la peste 10.000 de kilometri de România. Patron al mai multor restaurante cu meniu din America Latină, Dragoș Furtună ar fi ajuns, la un moment dat, în Mexic, să caute un bucătar bun, dispus să muncească în România.

Furtună, avertizat de membrii Hells Angels

Pasionat de motocicletele Harley Davidson, antreprenorul român s-ar fi împrietenit, în Mexic, cu unii membri ai temutei organizații de motocicliști Bandidos, care, la fel ca și Hells Angels, are filiale la nivel mondial.

În contextul acestei prietenii, mexicanii l-ar fi întrebat pe Furtună dacă nu vrea să fie și el membru Bandidos. Bărbatul ar fi acceptat fără să-și imagineze ce necazuri îi va aduce, în România, o asemenea decizie. Totodată, sursele Gândul au precizat că, recent, patronul lanțului de restaurante ar fi fost abordat de reprezentanții Hells Angels din București, care i-ar fi transmis că nu pot permite ca, pe teritoriul României, să existe membri Bandidos.

Reacția acestora a venit în contextul în care, la nivel internațional, între cele două cluburi există o rivalitate de moarte, iar motocicliștii ar fi acționat din principiu și nu că ar fi avut ceva de împărțit cu Dragoș Furtună.

Atacul a fost organizat strategic

Pentru că, în ciuda pericolului, membrul Bandidos a ales să-i ignore, un grup de motocicliști cu veste Hells Angels a decis să-i dea o lecție și a pus la cale un atac de inspirație mafiotă.

Astfel, spun surse apropiate anchetei, intervenția a fost bine organizată, în sensul că Dragoș Furtună și prietenul său au fost abordați de un grup de bărbați care au coborât de pe motociclete, în timp ce, de rezervă, au existat două autoturisme pline cu bătăuși, un Volvo și o Dacia Logan, care ar fi trebuit să sară și ei în cazul în care era necesar.

Autoritățile au declanșat o amplă anchetă, iar la nivelul Inspectoratului General al Poliției Române a fost creat un grup de lucru, din care fac parte mai multe structuri specializate în gestionarea infracționalității violente, pentru a preveni o eventuală baie de sânge între grupurile de motocicliști din România.

Până acum, nici Dragoș Furtună și nici prietenul său nu au depus plângere.


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | Mama fetei sugrumate de concubin a dormit, fără să știe, cu fiica moartă sub pat. Bărbatul a spus la telefon cum a omorât-o pe Ana Maria

Membru Hells Angels, extrădat din România în SUA / Marius Lazăr este acuzat de trafic de droguri și spălare de bani

Cum arată și ce plan de eliberare „coace” Bucătarul de metamfetamină al traficanților Hells Angels – FOTO EXCLUSIV

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru...
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
Ce amendă riscă românii care stau la bloc și nu respectă legea. O femeie din...
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
SE CONFISCĂ mașina pe loc. Decizie pentru cei care merg să facă ITP-ul
Schimbări uluitoare de vreme. Anunțul de ultimă oră de la ANM
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Oana Moșneagu, însărcinată? Toată lumea a observat burtica: ”Vine bebe”
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Frații Montgolfier, inventatorii balonului cu aer cald. Pionierii zborului cu echipaj uman