EXCLUSIV | Cum își teroriza soția fostul pilot de raliu Daniel Onoriu. „A supus-o oprobriului public”

EXCLUSIV | Cum își teroriza soția fostul pilot de raliu Daniel Onoriu. „A supus-o oprobriului public”
Publicat: 17/12/2022, 08:00

Instanța care a emis, în noiembrie, ordinul de protecție pe numele fostului pilot de curse Daniel Onoriu a stabilit că bărbatul și-a „terorizat psihic” soția, pe care a amenințat-o, a înjurat-o și a urmărit-o la locul de muncă. Cu toate că acesta a negat aproape toate acuzațiile și a afirmat că nu este un om violent, instanța a arătat că Onoriu este un om cunoscut cu antecedente, care are o condamnare la închisoare cu suspendare, pentru că în 2017 a incendiat mașina fostei sale concubine, fapt care îl recomandă drept o persoană periculoasă.

După o căsnicie de cinci ani, Daniel Onoriu și soția lui, Isabela, s-au despărțit. Ruptura s-a produs la scurt timp după ce fostul pilot de raliu s-a trezit dintr-o comă care a durat 55 de zile, în urma unei operații de reducere a stomacului.

Revenit la viață, nepotul celebrei artiste Gabi Luncă ar fi reînceput să conducă mașini de curse, însă acest lucru ar fi nemulțumit-o pe Isabela Onoriu, care, după mai multe discuții tensionate cu soțul ei, despre faptul că își pune viața în pericol, a decis să ceară divorțul.

Inițial, cei doi stabiliseră, de comun acord, să rupă căsnicia în fața unui notar. Între timp, Daniel Onoriu s-a răzgândit și a început să-și denigreze nevasta. Odată cu trecerea timpului, atitudinea lui Onoriu s-a transformat într-o adevărată „teroare psihică”, așa cum arată instanța Judecătoriei Sectorului 1 în motivarea deciziei de emitere a unui ordin de protecție cerut de soția sa.

În plus, în motivarea deciziei din 2 noiembrie, judecătorul a arătat că Isabela Onoriu ar fi fost urmărită la serviciu de soțul ei, care, mai mult, i-ar fi vizitat, inopinat, unele rude apropiate, în încercarea de a obține informații legate de ea.

Instanța a reținut, din datele de la dosar, că, în 20 octombrie, un agent din cadrul Secţiei 2 Poliţie a emis un ordin de protecţie provizoriu pe numele presupusului agresor, despre care a menționat, în procesul verbal, că „a amenințat persoana vătămată cu acte de violență, în repetate rânduri, cauzându-i acesteia o stare reală de temere pentru integritatea sa fizică”.

Instanţa a arătat, în motivare, că „în mod repetat, Daniel Onoriu a postat pe rețele de socializare (în special reţeaua Facebook), diverse informaţii cu conținut intim despre petentă, din cuprinsul mesajelor, dar şi din atitudinea intimatului în cursul procedurii de judecată deducându-se că scopul acestora a fost de a umili şi supune oprobriului public soția care l-a părăsit, dar şi de a o determina în acest fel să se întoarcă acasă”.

Daniel Onoriu este recidivist

Fostul pilot de curse nu a recunoscut niciuna dintre acuzații, însă judecătorul a subliniat că acuzatul „este înscris în cazierul judiciar, în anul 2017 fiind condamnat la pedeapsa închisorii de 1 an şi 4 luni”, cu suspendare, pentru distrugere. La acel moment, Onoriu incendiase mașina fostei sale concubine.

Astfel, instanța a emis, în 2 noiembrie, un ordin de protecție care îi interzice, timp de trei luni, lui Daniel Onoriu să se apropie la mai puțin de 300 de metri de soția lui și s-o mai caute la telefon sau pe alte căi.

Daniel Onoriu nu a respectat, însă ordinul de protecție și s-a dus în fața imobilului în care locuiește soția sa, motivând că „nu poate să trăiască fără ea”. Acesta a fost ridicat de polițiști, iar în 12 noiembrie, judecătorii au emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Daniel Onoriu a stat în arest preventiv până în 13 decembrie, când Tribunalul București i-a admis contestația și a dispus plasarea lui în arest la domiciliu.

Fostul pilot de curse a încercat să anuleze ordinul de protecție, dar în 8 decembrie, judecătorii de la Tribunalul București i-au respins contestația.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ștafeta torței olimpice de la Paris 2024 va include 30 de situri din patrimoniul UNESCO