EXCLUSIV | Cum s-au apărat în fața superiorilor polițiștii acuzați că i-au sprijinit pe frații Tate să-și abuzeze sclavele sexuale. Ar fi aruncat vina pe victime

EXCLUSIV | Cum s-au apărat în fața superiorilor polițiștii acuzați că i-au sprijinit pe frații Tate să-și abuzeze sclavele sexuale. Ar fi aruncat vina pe victime
Publicat: 10/02/2023, 07:00

Mai mulți polițiști de la Voluntari au fost nevoiți să explice de ce au fost „îngropate” toate reclamațiile depuse pe numele fraților Andrew și Tristan Tate, dar și pe numele Georgianei Naghel și al fostei polițiste Luana Radu, de către una dintre femeile care au reușit să fugă din imobilul în care era studioul de videochat al milionarilor britanici. Ancheta internă a fost declanșată după ce, la dosarul procurorilor DIICOT care îi cercetează pe cei patru pentru trafic de persoane au apărut indicii legate de faptul că aceștia ar fi fost protejați de unii dintre polițiști.

După ce au descins, la sfârșitul anului trecut, la vila și la studioul de videochat din Pipera ale fraților Tate, procurorii DIICOT au chemat la audieri mai multe dintre tinerele care au lucrat pentru cei doi britanici. Una dintre acestea, care, de altfel, a și primit calitatea de victimă, a povestit că, în octombrie 2021, luase decizia să nu mai lucreze pentru frații Tate, pe motiv că ar fi fost obligată să stea online 12 ore pe zi, cu pauze de câte cinci minute și era, pe deasupra, supusă unei presiuni psihice căreia nu reușea să-i mai facă față.

Aceasta ar fi mers la Poliția din Voluntari, unde ar fi depus, în timp, nu mai puțin de patru reclamații. Conform anchetatorilor antimafia, în 28 octombrie 2021, tânăra s-ar fi certat cu Luana Radu, fostă polițistă la Secția 7 din București, și cu Georgiana Naghel. Aceasta din urmă ar fi bătut-o și ar fi obligat-o să ridice brațul, în condițiile în care abia suferise o operație de mărire a bustului, iar gestul respectiv, interzis de medicul chirurg, îi provoca suferință.

Victima ajunsese în sediul Poliției cu hainele de pe ea, fără niciunul dintre bunurile de valoare. Ulterior, ar fi ajuns și cele două femei de încredere ale fraților Tate, care i-ar fi adus o parte din bunuri, într-o pungă din plastic.

Femeia a depus o plângere și a plecat, iar a doua zi ar fi revenit la sediul Poliției Voluntari, unde polițistul de caz ar fi încercat s-o determine să renunțe la acuzații, invocând faptul că Luana Radu este fostă polițistă și „nu ar face așa ceva”.

Apariția în presă a acestor detalii a forțat conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov să trimită la Poliția Orașului Voluntari o echipă de control. Surse judiciare au dezvăluit, pentru Gândul, că polițiștii chestionați ar fi oferit o altă versiune.

„Îngerii” fraților Tate i-ar fi cerut înapoi banii pentru silicoane

Sursele citate au precizat că polițiștii ar fi spus că femeia a ajuns la sediul Poliției după ce s-ar fi certat cu foștii angajatori, pentru că i-ar fi anunțat că vrea să plece la scurt timp după ce aceștia i-ar fi plătit o operație estetică pentru mărirea bustului. Georgiana Naghel și Luana Radu i-ar fi spus că trebuie să returneze costurile intervenției chirurgicale, însă aceasta ar fi refuzat. În acest context, i-ar fi fost oprit un laptop și un telefon mobil.

Polițiștii ar fi menționat că presupusa victimă nu ar fi depus plângere și ar fi plecat din orașul Voluntari într-o localitate situată în județul Mehedinți.

Ulterior, aceasta ar fi fost sunată și chemată să depună plângere, însă ar fi refuzat să se deplaseze și le-ar fi cerut anchetorilor să vină ei la ea, lucru care nu s-a întâmplat.

În ce privește afirmația aceleiași femei în legătură cu faptul că unul dintre polițiști ar fi spus că o cunoaște pe Luana Radu, care ar fi fost colega lui, sursele citate au precizat că ofițerul ar fi menționat în fața echipei de control că ar fi fost coleg cu ea în Academia de Poliție, și nu la același loc de muncă.

Andrew și Tristan Tate sunt acuzați că, în 2021, „au constituit un grup infracțional organizat în vederea comiterii pe teritoriul României, dar și al altor state, precum Statele Unite ale Americii și Marea Britanie, a infracțiunii de trafic de persoane”.

„Victimele au fost ulterior transportate și adăpostite în imobile din județul Ilfov unde, prin exercitarea de acte de violență fizică și constrângere psihică (prin intimidare, supraveghere constantă, controlul și invocarea de pretinse datorii), au fost exploatate sexual de membrii grupului prin obligarea la manifestări pornografice în vederea producerii și difuzării prin intermediul unor platforme de socializare de material având un astfel de caracter și prin supunerea la executarea unei munci, în mod forțat, în scopul obținerii de beneficii financiare importante constând în sumele de bani obținute ca urmare a accesării materialelor de către utilizatori”, potrivit DIICOT.


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | Ancheta în cazul fraților Tate a fost extinsă în alte patru țări. Bolidul lor preferat, un Bugatti de 5,4 milioane de euro, adus din Dubai, la cererea anchetatorilor

EXCLUSIV | Criptomonedele fraților Tate, sub sechestrul DIICOT. Gândul a obținut lista cu sumele de bani, terenurile, casele și ceasurile aflate sub măsura asigurătorie

EXCLUSIV | Fabuloasa colecție de ceasuri ridicată din vila fraților Andrew și Tristan Tate. Un singur ceas costă cât o garsonieră

EXCLUSIV | Frații Andrew și Tristan Tate, acuzații grave în fața judecătorilor de la CAB: „Suntem ținuți în arest ca să cedăm psihic”

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Anunțul momentului pentru cei cu PENSII SUB 2.000 DE LEI. Este obligatoriu până pe 31...
Viața la bloc. Se schimbă regulile pentru chiriași
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Câți bani alocă Pentagonul pentru avionul care va înlocui F-22 Raptor?