EXCLUSIV | Dezastru aviatic învăluit în mister. Încă nu se știe cum s-a prăbușit magnatul Dan Petrescu, la peste 2 ani de la tragedia de la Milano

Publicat: 16/01/2024, 08:30

La doi ani și trei luni de la moartea magnatului Dan Petrescu, care s-a prăbușit cu avionul personal la Milano, autoritățile italiene nu au emis încă un raport al acestui dezastru. Potrivit surselor Gândul, investigația este una extrem de grea, din cauza faptului că aeronava de tip Pilatus s-a lovit de sol cu o viteză de 600 de kilometri la oră. Totodată, identificarea rămășițelor umane ale celor opt persoane decedate în accident a fost una extrem de grea.

Accidentul aviatic de la Milano, din octombrie 2021, în care milionarul Dan Petrescu a sfârșit alături de familia sa, este în continuare un dezastru învăluit în mister.

Potrivit lui Cristian Tecuceanu, șeful Autorității de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (AIAS), autoritățile din Italia nu au transmis până în prezent un raport al investigației.

„Investigația este extrem de grea. Gândiți-vă că avionul s-a prăbușit cu o viteză de 600 de kilometri la oră. Practic, nu a mai rămas nimic din el, s-a spulberat tot. Pe de altă parte, investigația este foarte dificilă din cauza faptului că înregistratoarele de bord nu funcționau, mai ales că la acest tip de avion, care s-a prăbușit la Milano, nu este o cerință ca înregistratoarele să funcționeze”, a declarat, pentru Gândul, Cristian Tecuceanu.

Potrivit directorului AIAS, rămășițețe victimelor au fost identificate de către autoritățile medico-legale de la Milano cu foarte mare greutate, și după foarte mult timp de la accident.

Director AIAS: Italienii au spus că ne trimit raportul în august

La investigația de la Milano, desfășurată de Agenția Națională pentru Siguranța Zborului din Italia (ANSV) a participat și un reprezentant AIAS din România.

„Aeronava era înmatriculată în România, iar instituția noastră a fost implicată în anchetă, am mers acolo cu încă un coleg. Colegii italieni ne-au spus anul trecut că ne vor trimite și nouă raportul în luna august. Iată că e ianuarie 2024 și nu am primit nimic”, a mai declarat Cristian Tecuceanu pentru Gândul.

Pe parcursul acestei investigații, Gândul a relatat detalii importante din acest caz dramatic și extrem de complicat.

Potrivit surselor Gândul, investigația a mers pe două piste mari.

Una dintre ipoteze ar fi o defecțiune tehnică, iar a doua, foarte probabilă, ar fi o incapacitare de pilot, adică o stare gravă de sănătate a milionarului Dan Petrescu.

„Pare un caz de incapacitare de pilot, care a căzut pe manșă, din cauza unei stări grave de sănătate”

Surse din aviația română au analizat pentru Gândul imaginile cu avionul pilotat de miliardarul Dan Petrescu, care s-a prăbușit pe o traiectorie aproape verticală. Potrivit experților, una dintre cauzele care pot conduce un apart de zbor într-un unghi atât de agresiv poate fi legată de starea de sănătate a pilotului.

„Pare un caz de incapacitare de pilot, care a căzut pe manșă, din cauza unei stări grave de sănătate. Poate pilotul a suferit un infarct, sau un anevrism cerebral, a căzut pe manșă și a împins-o. Altfel, este greu de explicat de ce a ajuns avionul în această situație, într-un unghi atât de abrupt. Orice avion căruia îi cedează motoarele, sau singurul motor în cazul de la Milano, poate fi planat și pus pe un câmp”, a explicat pentru Gândul o sursă din aviație.

Avionul „morții” avea destinația Sardinia

Pe data de 3 octombrie 2021, la ora 13.04, avionul pilotat chiar de magnatul Dan PetrescuPilatus PC-12, cu un singur motor, înmatriculat YR-PDV – a decolat de pe aeroportul din Milano, având ca destinație Sardinia.

Trei minute mai târziu, la ora 13.07, aparatul de zbor s-a prăbușit, s-a lovit aproape în plan vertical de pământ și a luat foc, cei opt pasageri aflați la bordul aeronavei de mici dimensiuni neavând nicio șansă de supraviețuire.

Cele opt persoane care au murit în accidentul de la Milano:

  • magnatul Dan Petrescu, cel care se afla la manșa avionului;
  • soția sa, Regina Balzat, în vârstă de 65 de ani, născută în România, cu cetățenie franceză;
  • Dan Ștefan Petrescu, fiul miliardarului, în vârstă de 30 de ani, născut la München, dublă cetățenie;
  • Julien Brossard, în vârstă de 35 de ani, prieten cu fiul magnatului;
  • Claire Stephanie Caroline Alexandrescu, în vârstă de 33 de ani; născută în Franța, manager de publicitate (senior digital advertising and content digital manager pentru Europa de Sud la Pernod Ricard); Claire era fiica lui Miki Alexandrescu, comentator de Formula 1;
  • Filippo Nascimbene, în vârstă de 32 de ani, soțul Carolinei; născut în 1988, manager la Milano, în cadrul consultanței Start Hub;
  • Fiul lor de un an, Raphael; născut la Milano, pe data de 16 ianuarie 2020;
  • Mama Carolinei Alexandrescu, Miruna Anca Wanda Lozinschi, în vârstă de 65 de ani.

Citește și:

EXCLUSIV | Ce a făcut miliardarul Dan Petrescu cu 24 de ore înainte să moară

EXCLUSIV | Cadavrele celor care au murit în avionul pilotat de magnatul Dan Petrescu încă nu au fost identificate, la două luni de la accident: „Distrugerile au fost extrem de mari, încă se lucrează”

Primele imagini cu cutia neagră a avionului miliardarului Dan Petrescu. De ce nu a înregistrat dispozitivul zborul de la Milano, în urma căruia au murit 8 persoane

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
Actrița care i-a ÎNNEBUNIT pe bărbați! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un rezervor uriaș de apă a fost găsit ascuns adânc sub suprafața Pământului