EXCLUSIV | Duhovnicul vedetelor, condamnat în secret pentru mai multe violuri. Părintele Marin profita de un băiețel sărac

EXCLUSIV | Duhovnicul vedetelor, condamnat în secret pentru mai multe violuri. Părintele Marin profita de un băiețel sărac
Preotul Marin Ene a fost condamnat pentru viol după ce a abuzat sexual de un băiat în vârstă de 16 ani
Publicat: 04/11/2023, 08:00

Preotul Marin, cunoscut și ca duhovnicul vedetelor, a fost condamnat în secret de magistrații Curții de Apel București la o pedeapsă aspră.  Acesta a fost judecat pentru viol în formă continuată după ce a profitat, în mod repetat, de un adolescent în vârstă de 16 ani.

Pe numele său adevărat Marian Ene, părintele Marin a devenit cunoscut din postura de preot al bisericii din Fotăchești, o localitate din județul Teleorman, situată în apropierea orașului Videle. Odată cu trecerea anilor, preotul Marin a strâns în jurul său mai multe persoane publice, după ce i s-a dus faima de ghicitor.

Acesta „deschidea cartea” și „călca” enoriașii, în contextul în care reușise să-i convingă pe mulți că poate descifra viitorul și poate vindeca unele boli. Pentru serviciile sale, acesta ar fi încasat de la credincioșii creduli și 3.000 de lei pentru o ședință. Printre persoanele cunoscute care ar fi apelat la serviciile de ghicitor ale acestuia ar fi fost vedeta de televiziune Oana Zăvoranu.

Ce nu știau enoriașii care călcau pragul bisericii din Fotăchești era faptul că, deși era căsătorit și avea copii, părintele căuta băieți pentru relații sexuale. În acest context, în anul 2021 acesta a mers la Secția 24 Poliție, din București, unde s-a plâns că este șantajat de mai mulți tineri care dețin o filmare „trucată” în care întreținea relații sexuale orale cu unul dintre ei.

De fapt, preotul le plătise șantajiștilor sume mari de bani. După ce a sărăcit și a fost nevoit să împrumute și de de la cunoscuți, acesta a fost nevoit să anunțe Poliția, de teamă ca nu care cumva filmul să ajungă pe internet.

Imaginile au ajuns, însă, la Episcopia Alexandriei și Teleormanului, unde a fost declanșată o anchetă internă, iar imaginile au fost trimise, pentru expertiză, la o firmă specializată.

În timp ce superiorii îi hotărau viitorul profesional, polițiștii bucureșteni primiseră o informație potrivit căreia preotul șantajat profita, la rândul său, de un minor instituționalizat din Capitală. Ca urmare, după o lungă perioadă în care l-au filat pas cu pas, anchetatorii au reușit să-l prindă în flagrant în timp ce făcea sex cu un adolescent în vârstă de 16 ani, cazat în Centrul de plasament „Pinocchio”, din Sectorul 5.

Preotul Marin, dat în judecată și de prieteni

Preotul îi promisese minorului că, dacă „este cuminte”, îl va duce într-o vacanță exotică. În urma cercetărilor s-a stabilit că părintele Marin de la Videle îl cunoscuse pe băiat, în calitate de preot, încă de când acesta era mic, însă ar fi început să-l exploateze sexual numai după ce a împlinit vârsta de 14 ani.

Marian Ene a fost arestat de magistrații Judecătoriei Sectorului 5, iar, în locul lui, la biserica din Fotăchești, a fost trimis să predice chiar fiul său, considerat de conducerea Episcopiei Alexandriei și Teleormanului un „înger în trup de om”.

Aflat în arest preventiv, Ene a încercat permanent să obțină eliberarea sub control judiciar, însă instanța i-a respins, pe rând, toate solicitările. Ba mai mult, deținutul s-a ales, între timp, cu alte procese, deschise de cei de la care împrumutase bani.

După doi ani, fostul preot a fost condamnat definitiv de instanța Curții de Apel București la 6 ani de închisoare pentru viol în formă continuată. Decizia instanței s-a luat în secret, în condițiile în care procesul făcea referire la infracțiuni de natură sexuală care au avut ca victime persoane minore.

CITEȘTE ȘI:

Preotul care își călca enoriașii în picioare pentru a-i vindeca de boli și ghicea în Evanghelie, șantajat cu un film compromițător, cu tentă sexuală. În patru luni, a plătit peste 60.000 de euro!

VIDEO EXCLUSIV | Călugărul-amant a dezvăluit la GÂNDUL ceea ce nu a spus nimănui până azi: orgii sexuale cu 10 juni înfierbântați + sex în hotelul închiriat de partid! A IZBUCNIT ÎN PLÂNS LA FINALUL MĂRTURISIRILOR!

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Ce trebuie să faci neapărat azi, pe 6 mai, în a doua zi de Paște....
FOTO. Mădălina Ghenea, despărțire oficială bombă de iubit chiar în ziua de Paște! Românca a...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Locul din România în care oamenii s-au întors în timp, în 1888. Cel mai ciudat...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Lando Norris a obținut prima victorie din carieră în Formula 1. Pilotul britanic l-a învins...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Vestea primită acum de Simona Halep. WTA a făcut anunțul oficial luni, 6 mai
Codrin Ștefănescu, mărturii șocante. Și-a organizat înmormântarea, pas cu pas
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Test de cultură generală. Care forță naturală doboară orice copac?