EXCLUSIV | Fiica unui fost șef al SRI a stat în arest la domiciliu într-un penthouse uriaș. Ioana Timofte a căpătat casa de la un cartofor cunoscut

EXCLUSIV | Fiica unui fost șef al SRI a stat în arest la domiciliu într-un penthouse uriaș. Ioana Timofte a căpătat casa de la un cartofor cunoscut
Ioana Timofte stă în arest la domiciliu într-un penthouse situat în nordul Capitalei
Publicat: 11/07/2023, 07:00

Ioana Timofte, fiica fostului director SRI Radu Timofte, și-a executat arestul la domiciliu, decis de instanță în luna mai, într-un apartament de lux din nordul Bucureștiului, de peste 260 de metri pătrați, cu patru camere și patru terase, donat de o româncă stabilită la Dubai și un afacerist controversat, cunoscut mai degrabă ca jucător profesionist de poker. Deși actul de donație a fost întocmit pe numele mamei Ioanei Timofte, în penthouse locuiește, de fapt, fiica ei și acolo a și stat o lună în arest la domiciliu, în dosarul privind presupusa delapidare a CNCIR cu aproximativ două de milioane de euro.

Fiica fostului director SRI Radu Timofte (n.r. decedat în 2009) a fost reținută de procurorii DIICOT în 25 mai, alături de alte 11 persoane, după ce a fost acuzată că, în calitate de director al Companiei Naţionale pentru Controlul Cazanelor, Instalațiilor de Ridicat și Recipientelor sub Presiune (CNCIR), ar fi delapidat instituția cu aproximativ două milioane de euro.

Procurorii DIICOT susțin că, din mai 2020 până în mai 2023, grupul infracțional condus de Ioana Timofte a organizat 485 de achiziții publice fictive, prin care ar fi devalizat compania statului de 9,7 milioane de lei, echivalentul a două milioane de euro.

În 26 mai, anchetatorii au cerut la Curtea de Apel București arestarea preventivă a Ioanei Timofte, însă instanța a decis ca aceasta să fie plasată în arest la domiciliu.

Arestul fiicei fostului director al SRI a ajuns astfel să fie într-un penthouse din nordul Capitalei, care, conform extrasului de carte funciară al imobilului, are patru camere, dependințe și patru terase, cu o suprafață totală de 260,69 metri pătrați.

Ioana Timofte a stat în arest la domiciliu mai puțin de o lună, pentru că, din 16 iunie, judecătorii Curții de Apel București i-au admis cererea de înlocuire a măsuri preventive cu controlul judiciar. Fiica fostului șef al SRI Radu Timofte are însă interdicție să părăsească Bucureștiul, să meargă la sediile care aparțin CNCIR și să se apropie sau să ia legătura cu ceilalți coinculpați din dosar, dar și cu suspecții și martorii indicați de procurorii DIICOT.

Apartamentul, primit printr-un act de donație

Conform documentului respectiv, apartamentul din strada Ion Ionescu de la Brad este trecut pe numele mamei Ioanei Timofte, care l-a primit în folosință, pentru zece ani, printr-un act de donație semnat de A.M.N. și de C.Ș.I., reprezentantul unei societăți.

Puțin cunoscută în mediul de afaceri din România, A. M. N. locuiește, în realitate, în Emiratele Arabe Unite, la Dubai, unde ar deține mai multe proprietăți.

La rândul său, C. Ș. I. este cunoscut mai degrabă, din postura de jucător profesionist de poker decât ca jucător pe piața imobiliară. Totuși, în anul 2009, acesta a fost implicat într-un scandal public cu șefii de atunci ai FC Rapid, după ce clubul nu a plătit chiriile pentru locuințele mai multor jucători străini către societatea pe care o deținea la momentul respectiv.


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | După falimentul City Insurance și Euroins, service-urile românești se închid pe capete. „Avem datorii de sute de mii de euro la furnizori!”

EXCLUSIV| Motivul șocant pentru care Vlad Obu și-a bătut una dintre ”sclavele sexuale”. Procurorii au stabilit că le „dresa” pe fete ca pe câini

EXCLUSIV | Mama fetei sugrumate de concubin a dormit, fără să știe, cu fiica moartă sub pat. Bărbatul a spus la telefon cum a omorât-o pe Ana Maria

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
România este paradisul băncilor