EXCLUSIV | „Frențer”, cel mai periculos violator în serie din România, ar putea să fie eliberat

EXCLUSIV | „Frențer”, cel mai periculos violator în serie din România, ar putea să fie eliberat
Publicat: 27/11/2022, 10:00

Iulian Fentzel, cel mai cunoscut violator în serie din România, ar putea să fie din nou liber, cu toate că are de executat o pedeapsă de peste 17 ani de detenție. Bărbatul în vârstă de peste 60 de ani, care suferă și de unele boli cronice grave, speră să fie pus în libertate de către magistrații Tribunalului Galați. 

Cunoscut în penitenciar sub numele de „Frențer”, deținutul și-a petrecut o bună parte din viață în spatele gratiilor, în special pentru infracțiuni de viol, dar și pentru tâlhării.

În lungii ani petrecuți în spatele gratiilor, violatorul în serie a învățat Codul penal și Codul de procedură de penală, ceea ce l-a ajutat să devină un fel de avocat al deținuților și să câștige o pâine, mai ales că, spun surse din anturajul acestuia, nu primea vizite din partea rudelor.

Așa a ajuns „Frențer” să scrie cereri pentru Sile și Nuțu Cămătaru, pentru liderul interlop din Piatra Neamț Puiu Mironescu și pentru mulți alții.

Deși violatorii nu sunt respectați în spatele gratiilor, deținutul Fentzel a fost privit cu ochi buni de restul răufăcătorilor, în condițiile în care una dintre cele cinci victime ale sale a fost mama unui procuror DIICOT, pe care acesta o siluise, în 2014, în Parcul Crâng din Buzău.

”Frențer” susține că este bătrân și bolnav

Eliberat cinci ani mai târziu, pe baza recursului compensatoriu, bărbatul a fost din nou arestat după ce a violat, în aceeași zi, două femei din București. Acesta a fost prins după ce prima victima a anunțat autoritățile, iar polițiștii care îl căutau l-au găsit în timp ce viola o a doua victimă.

Condamnat din nou, Iulian Fentzel a cerut, mai întâi, un regim de detenție mai blând, după care, acum doi ani, a solicitat o întrerupere de pedeapsă pe motiv că suferă de o boală gravă.

Instanța nu a mai apucat să se pronunțe pentru că Iulian Fentzel a decis să-și retragă cererea, motiv pentru care a rămas, în continuare, după gratii.

Anul acesta, în 10 octombrie, violatorul în serie a depus, la Tribunalul Galați, o contestație la executare, pentru care a primit termen la jumătatea lunii decembrie.

În 2019, judecătorii au fost de acord să-l lase în libertate, deși mai avea de executat aproape 4 ani din pedeapsă.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Polițieiciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase