EXCLUSIV GÂNDUL.RO. Primăria Sectorului 5, plângere prealabilă împotriva PMB! „Piedone” cere aprobarea PUZ-ului blocat de Nicușor Dan!

EXCLUSIV GÂNDUL.RO. Primăria Sectorului 5, plângere prealabilă împotriva PMB! „Piedone” cere aprobarea PUZ-ului blocat de Nicușor Dan!
EXCLUSIV GÂNDUL.RO. Primăria Sectorului 5, plângere prealabilă împotriva PMB! „Piedone” cere aprobarea PUZ-ului blocat de Nicușor Dan! / Sursa FOTO: https://ppusl.ro
Publicat: 29/03/2021, 19:00
Actualizat: 29/03/2021, 19:06

Primăria Sectorului 5, plângere prealabilă împotriva PMB! Războiul PUZ-urilor de sectoare din Capitală este departe de a se fi încheiat. Cristian Popescu „Piedone” iese la atac cu o plângere prealabilă (Plangere prealabila Primaria Sector 5) împotriva Primăriei Municipiului București și a edilului Nicușor Dan! Cu argumente, punct cu punct, primarul Sectorului 5 demontează tot planul pus la cale de Nicușor Dan, prin care s-a dispus blocarea PUZ-ului în „5”.

Plângerea prealabilă trimisă PMB are număr de înregistrare 1937698 și este datată 19.03.2021. În descrierea conținutului se precizează: „Plângere prealabilă prin care se solicită anularea HCGMB nr 68/26.02.2021 privind suspendarea HCGMB nr 242/18.06.2020”.

Primăria Sectorului 5, plângere prealabilă împotriva PMB! Cum contestă „Piedone” blocarea PUZ-ului

În plângerea prealabilă depusă la registratura PMB, Cristian Popescu „Piedone” arată de ce propunerea de suspendare pe o perioadă de 3 luni a PUZ-ului de sectoare este una greșită. „Se menționează eronat că aprobarea PUZ Sector 5 contravine principiilor asumate și stipulate de lege, de dezvoltare durabilă, unitară și coerentă a Municipiului București și se impune suspendarea acestuia până la aprobarea Planului Urbanistic General”, notează juriștii de la „5” în plângerea lor.

Astfel, „Piedone” insistă că „Hotărârea CGMB nr 68/26.02.2021, precum și actele administrative care au stat la baza aprobării sale, sunt nelegale și solicităm anularea acestora”. În continuare, sunt aduse o serie de argumente în favoarea acestei cereri. Iată ce susțin cei de la Primăria Sectorului 5:

„Învederăm faptul că aprobarea PUZ Coordonator Sector 5 și includerea în cuprinsul acestuia a tuturor reglementărilor care nu contraveneau, la data adoptarii sale, a generat efecte atât cu privire la organizarea rețelelor de transporturi, modul de utilizare a terenurilor, organizarea arhitectural-urbanistică, organizarea și dezvoltarea rețelelor edilitare, cât și cu privire la natura juridică a imobilelor din sfera acestuia de reglementare (situații întâlnite în ceea ce privește schimbarea domenialității unor imobile)”.

Cât spațiu verde are Sectorul 5

Privitor la calculul suprafeței de spațiu verde pe cap de locuitor, invocat în referatul prin care Nicușor Dan a suspendat PUZ-urile de sectoare, Primăria Sectorului 5 arată cum stau lucrurile în ograda proprie.

„Față de cele invocate (…) și anume că cifra de spațiu verde pe cap de locuitor pe care o propune PUZ Sector 5 este sub nivelul de 26 mp prevăzut de art. 10 din Legea nr. 24/2007 a spațiitor verzi, menționăm că (…) înainte de aprobarea PUZ Coordonator la nivelul Sectorului 5 erau 1.825.172,30 mp de spații verzi, iar prin implementarea PUZ s-ar ajunge la 2.850.571,60 mp de spații verzi”. La un calcul simplu, asta înseamnă un plus de 1.025.399,3 mp de spațiu! Nici vorbă, așadar, de o reducere cu 41% a spațiului verde, cum insinua primarul Capitalei.

În fine, PMB a invocat și un așa-zis „fond forestier” în povestea blocării PUZ-ului de la „5”. Problema e că suprafața cu pricina este, în realitate, doar un teren de 103 hectare aparținând MAPN și pe care nu se află niciun copac! „În realitate este cea mai mare sursă de poluare cu ambrozie de la nivelul municipiului București”, arată „Piedone” în plângerea depusă împotriva PMB.

Concluzionând, Primăria Sectorului 5 solicită numaidecât „anularea Hotărârii Consiliului General at Municipiului București nr.68/26.02.2021 privind suspendarea HCGMB nr.242/18.06.2020 privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal Sector 5”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu a răbufnit: Nu are ce căuta în funcția de președinte al României
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”