EXCLUSIV GÂNDUL.RO. Primăria Sectorului 5, plângere prealabilă împotriva PMB! „Piedone” cere aprobarea PUZ-ului blocat de Nicușor Dan!

EXCLUSIV GÂNDUL.RO. Primăria Sectorului 5, plângere prealabilă împotriva PMB! „Piedone” cere aprobarea PUZ-ului blocat de Nicușor Dan!
EXCLUSIV GÂNDUL.RO. Primăria Sectorului 5, plângere prealabilă împotriva PMB! „Piedone” cere aprobarea PUZ-ului blocat de Nicușor Dan! / Sursa FOTO: https://ppusl.ro
Publicat: 29/03/2021, 19:00
Actualizat: 29/03/2021, 19:06

Primăria Sectorului 5, plângere prealabilă împotriva PMB! Războiul PUZ-urilor de sectoare din Capitală este departe de a se fi încheiat. Cristian Popescu „Piedone” iese la atac cu o plângere prealabilă (Plangere prealabila Primaria Sector 5) împotriva Primăriei Municipiului București și a edilului Nicușor Dan! Cu argumente, punct cu punct, primarul Sectorului 5 demontează tot planul pus la cale de Nicușor Dan, prin care s-a dispus blocarea PUZ-ului în „5”.

Plângerea prealabilă trimisă PMB are număr de înregistrare 1937698 și este datată 19.03.2021. În descrierea conținutului se precizează: „Plângere prealabilă prin care se solicită anularea HCGMB nr 68/26.02.2021 privind suspendarea HCGMB nr 242/18.06.2020”.

Primăria Sectorului 5, plângere prealabilă împotriva PMB! Cum contestă „Piedone” blocarea PUZ-ului

În plângerea prealabilă depusă la registratura PMB, Cristian Popescu „Piedone” arată de ce propunerea de suspendare pe o perioadă de 3 luni a PUZ-ului de sectoare este una greșită. „Se menționează eronat că aprobarea PUZ Sector 5 contravine principiilor asumate și stipulate de lege, de dezvoltare durabilă, unitară și coerentă a Municipiului București și se impune suspendarea acestuia până la aprobarea Planului Urbanistic General”, notează juriștii de la „5” în plângerea lor.

Astfel, „Piedone” insistă că „Hotărârea CGMB nr 68/26.02.2021, precum și actele administrative care au stat la baza aprobării sale, sunt nelegale și solicităm anularea acestora”. În continuare, sunt aduse o serie de argumente în favoarea acestei cereri. Iată ce susțin cei de la Primăria Sectorului 5:

„Învederăm faptul că aprobarea PUZ Coordonator Sector 5 și includerea în cuprinsul acestuia a tuturor reglementărilor care nu contraveneau, la data adoptarii sale, a generat efecte atât cu privire la organizarea rețelelor de transporturi, modul de utilizare a terenurilor, organizarea arhitectural-urbanistică, organizarea și dezvoltarea rețelelor edilitare, cât și cu privire la natura juridică a imobilelor din sfera acestuia de reglementare (situații întâlnite în ceea ce privește schimbarea domenialității unor imobile)”.

Cât spațiu verde are Sectorul 5

Privitor la calculul suprafeței de spațiu verde pe cap de locuitor, invocat în referatul prin care Nicușor Dan a suspendat PUZ-urile de sectoare, Primăria Sectorului 5 arată cum stau lucrurile în ograda proprie.

„Față de cele invocate (…) și anume că cifra de spațiu verde pe cap de locuitor pe care o propune PUZ Sector 5 este sub nivelul de 26 mp prevăzut de art. 10 din Legea nr. 24/2007 a spațiitor verzi, menționăm că (…) înainte de aprobarea PUZ Coordonator la nivelul Sectorului 5 erau 1.825.172,30 mp de spații verzi, iar prin implementarea PUZ s-ar ajunge la 2.850.571,60 mp de spații verzi”. La un calcul simplu, asta înseamnă un plus de 1.025.399,3 mp de spațiu! Nici vorbă, așadar, de o reducere cu 41% a spațiului verde, cum insinua primarul Capitalei.

În fine, PMB a invocat și un așa-zis „fond forestier” în povestea blocării PUZ-ului de la „5”. Problema e că suprafața cu pricina este, în realitate, doar un teren de 103 hectare aparținând MAPN și pe care nu se află niciun copac! „În realitate este cea mai mare sursă de poluare cu ambrozie de la nivelul municipiului București”, arată „Piedone” în plângerea depusă împotriva PMB.

Concluzionând, Primăria Sectorului 5 solicită numaidecât „anularea Hotărârii Consiliului General at Municipiului București nr.68/26.02.2021 privind suspendarea HCGMB nr.242/18.06.2020 privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal Sector 5”.

Planul lui Victor Orban în România funcţionează! Adevărul despre locul în care Ungaria investeşte milioane...
BOMBĂ: Pepe și-a asumat prima relație după divorț! Avem dovada: sărut și...
FOTO. Maria Constantin și-a pus silicoane noi și își etalează bustul peste tot! Cât de...
„Scutul” natural împotriva ţânţarilor. Top 11 plante care alungă ţânţarii din casă
SOC TOTAL! Theo Rose în filme pentru adulți??? I-a lasat pe toti MUȚI: „O sa...
Simona Halep a radiat de fericire la petrecerea de logodnă! Cum a fost surprinsă alături...
PRĂPĂD ÎN ROMÂNIA! Meteorologii, AVERTISMENT despre ce urmează să se întâmple cu vremea
Healthcare Trends VIDEO. Cum alegem cea mai bună albire dentară? Despre carii, măsele de minte...
BANCUL ZILEI – Necuratul își caută soție cuminte, frumoasă, deșteaptă
Dosarul „camionul morții”, unde au decedat 39 de vietnamezi. Unul dintre românii implicați a fost...
Medicii au rămas șocați! Ce și-a introdus o femeie în organul genital întrece orice imaginație
Noi tensiuni între MARILE PUTERI! Incidentul aerian dintre SUA și RUSIA care dă FIORI alianței...
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Cea mai PROASTĂ veste pentru toți cei cu mașini pe benzină și motorină. Se întâmplă...
Top 10 cele mai vizionate videoclipuri de pe YouTube din toate timpurile
Se spală de Rusalii 2021? Ce spun preoții. Este sărbătoare mare în calendarul ortodox
Klaus Iohannis e în stare de ȘOC! Anunțul făcut de un PROCUROR
Încă o victimă pe lista morților suspecte din preajma familiei Clinton. Jurnalistul care a dezvăluit...
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Cum arată maşina care sperie piaţa auto mondială, şi de care se tem chiar şi...