EXCLUSIV | Giovani Becali dezvăluie cum l-a convins pe Abramovici să îi plătească jumătate din Rolls Royce-ul de 300.000 de dolari: ”M-a văzut puțin trist, tocmai preluase Chelsea. L-am zăpăcit până când a dat telefon” 

Agenda unui impresar celebru este mereu plină, iar drumurile în diferite colțuri ale lumii fac parte integrantă din acest scenariu care duce, într-un final, la contracte semnate cu jucători valoroși și cu marile cluburi ale lumii. Ioan Becali nu a făcut excepție de la această regulă nescrisă, intrând în contact cu patronii unor echipe cu bugete impresionante și cu un palmares bogat.

În interviul acordat Gândul, celebrul impresar povestește cum i-a cunoscut pe miliardarii ruși Roman Abramovici, atunci când acesta devenise patronul clubului Chelsea Londra, și pe Rinat Ahmetov, omul de afaceri care conduce clubul Șahtior Donețk.

Conflictul din Ucraina a plasat România în prima linie a flancului estic al Alianței Nord-Atlantice, iar Giovani Becali dezvăluie că a fost întrebat, în repetate rânduri, cât de gravă este situația, unul dintre cei care au dorit răspunsuri fiind cunoscutul antrenor Jose Mourinho.

Interviul poate fi urmărit și pe canalul de YouTube GÂNDUL

”Jumătate din Rolls Royce a plătit Abramovici”

Ioan Becali este convins că România, fiind stat-membru al NATO, nu va fi atacată niciodată de Rusia. Întrebat de Jose Mourinho, antrenorul lui AS Roma, ce se întâmplă în România într-o astfel de perioadă tensionată, impresarul i-a răspuns că ”românii își văd de treabă”.

”M-a întrebat Mourinho, m-au întrebat toți ce-i acolo. Nimic, românii își văd de treabă… România nu va intra niciodată în război cu Rusia și nu va fi niciodată atacată, din moment ce este în NATO”, spune Giovani Becali.

Dar, dincolo de tensiunea permanentizată dintre Rusia și Ucraina, Ioan Becali vorbește laudativ despre Abramovici și Ahmetov, cu care a făcut afaceri legate de transferuri de jucători.

Giovani Becali povestește și cum a reușit să cumpere primul Rolls Royce din România, cu ajutorul lui Roman Abramovici, pe care l-a convins să îi dea jumătate din cei 300.000 de dolari cât a costat bolidul de lux. Se întâmpla în 2003, când impresarul l-a transferat pe Adrian Mutu de la Parma la Chalsea pentru 24 de milioane de euro.

”Cu Ahmetov n-am mai vorbit de vreo 5 ani. Eu am tot respectul și pentru Ahmetov, și pentru Abramovici, Am făcut afaceri cu ei, am câștigat bani…

Mai mult decât atât, Abramovic mi-a plătit un comision separat pentru Mutu, după care am spus că vreau să iau un Rolls. El – auzind Giovanni – credea că sunt italian, dar când i-am spus că sunt român, a început să râdă. Pierduse vreo 20 de milioane de euro pe o fabrică la Arad, nu știu unde naiba.

I-am zis că vreau să am primul Rolls din România. Zice: «Păi nu ți-am dat comision?» «Nu, e prea scump, cum pot să dau eu 300.000 de dolari pe o mașină?» Jumătate din mașină mi-a plătit-o el și jumătate am plătit-o eu.

Eu am luat Rolls-ul să iau musafirii de la aeroport, nu să merg eu cu el. M-a văzut puțin trist, așa, era tocmai când preluase Chelsea și renova stadionul. Era cu vreo 10 bodyguarzi după el și-am intrat eu și zic: «Hei, Roman!». Eu vorbesc puțin rusește, că vorbesc bulgărește și macedoneana. Și zice: «Hei, Giovani!». Și mi-a spus de fabrica aia… «Hai – zice – ești mulțumit cum ți-a dat comisionul?», «Nu, nu sunt mulțumit». (n.red. – Ioan Becali i-a povestit că văzuse trei mașini foarte scumpe, trei limuzine, printre care și Rolls Royce). «Și care ți-a plăcut?», a întrebat Roman Abramovic. «Rolls Royce»”, își amintește Ioan Becali discuția de la întâlnirea la care a reușit să îl convingă pe fostul patron al clubului Chelsea să îi plătească jumătate din bolidul de lux.

L-am zăpăcit, l-am zăpăcit până când a dat telefon managerului de la Manchester United. Câștiga 2 milioane de lire acolo, i-a dat 4 ca să vină să facă echipă la Chelsea. «Dă-i lui Giovani 150.000, plătește direct la Rolls Royce 150.000 de dolari, el să bage jumătate». Mi-am luat mașina”, povestește fostul impresar. 

Ioan Becali: ”L-am zăpăcit, l-am zăpăcit până când a dat telefon managerului de la Manchester United”

Ahmetov îmi punea muzică atunci când mă duceam acolo”

În ceea ce privește relația cu Rinat Ahmetov, Ioan Becali spune că a avut mai mulți jucători sub contract cu clubul Șahtior Donețk, însă legătura a fost una mai presus de afaceri.

Giovani Becali povestește că, în timp, au ajuns la o prietenie strânsă, iar patronul lui Șahtior Donețk îl aștepta cu 20 de bodyguarzi și îi punea muzică.

Drumurile l-au purtat pe Giovani Becali chiar și în Cecenia, acolo unde l-a cunoscut pe controversatul lider Ramzan Kadîrov, unul dintre aliații lui Vladimir Putin în conflictul din Ucraina.

”Cu Ahmetov am avut șapte, opt jucători. Ahmetov îmi punea muzică atunci când mă duceam acolo. Muzică lăutărească, țigănească, frumos, cu balerine, mă respecta… Mergeam numai cu 20 de bodyguarzi în toate mașinile, toate blindate.

Dacă eu am fost în Cecenia, la nebunul ăla, cum îl cheamă? Președinte, nebun cu ghilimele, pentru că omul a fost boier cu mine. Și cu mine, și cu jucătorii mei. Îți dai seama, eu duc acolo doi ani pe Florentin Petre, pe Mărgăritescu – cine era Mărgăritescu? –  și pe Pancu, la sfârșit de carieră. Au câștigat câte două milioane de euro, fiecare, pe an. Kadîrov…. Și mergeam cu el la meci, în mașină, cu 20 de mașini de bodyguarzi și mă gândeam să nu explodeze vreo mașină. Îți dai seama?

Acolo, la meci (n.red. – s-a mai întâlnit cu Kadîrov), în ziua aia când a dat Pancu gol și i-a dat și 100.000 de dolari lui Pancu. Era tânăr, avea 30 și ceva de ani atunci, el îmi spunea «gospodin Giovani». Însemna domnul Giovani”, își amintește fostul impresar.

Ioan Becali, despre Kadîrov: ”Omul a fost boier cu mine”

În prima parte a interviului, Ioan Becali a vorbit despre perioada pe care a petrecut-o în spatele gratiilor.

Celebrul impresar s-a referit și la legătura pe care o are cu Dumnezeu, dar și la ”păcatele” pe care le-a adunat de-a lungul anilor, vorbind, totodată, și despre familia sa și soția de origine columbiană.

În partea a treia a interviului, Ioan Becali a dezvăluit că, acum, nu mai este impresar, ci doar ”consilier” la holdingul Becali, că a renunțat la toate investițiile și nu mai are nimic pe numele lui, că este pensionar și vrea să fie ”întreținut”.

Giovani Becali a dezvăluit, apoi, amănunte ”picante” despre relația dintre Florin Răducioiu și Janine Sârbu și ce s-a întâmplat atunci când aceștia s-au despărțit.

Interviul poate fi urmărit și pe canalul de YouTube GÂNDUL

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesor ieșit din comă a fost în anul 3906 și știe...
Cât costă o manichiură și un tuns simplu înainte de Paște! Prețurile au explodat, în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Marele ACTOR al țării a MURIT! Durere infinită: Actor extraordinar și un om și mai...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
EXCLUSIV! Matteo, dezvăluiri inedite din postura de tată: "Fericirea este pe măsură". La ce provocări...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Sonda Voyager 1 comunică în sfârșit cu Pământul după luni bune de mesaje fără sens