EXCLUSIV | Giovani Becali, dezvăluiri despre despărțirea cu scandal dintre Răducioiu și Janine: ”Am intrat în casă peste ea și i-am luat banii, că l-a tâlhărit. Blănurile i le-a tăiat, din gelozie”

Publicat: 19/07/2022, 20:30
Actualizat: 20/07/2022, 12:10

Expansiv, cu glumele la purtător, bun povestitor și decis să scoată la lumină unele experiențe mai puțin cunoscute pe care le-a trăit de-a lungul timpului, fostul impresar Ioan Becali a dezvăluit și momentul despărțirii cu scandal dintre Florin Răducioiu și fostul fotomodel Janine Sârbu, de la începutul anilor ’90. După legendele care au circulat de atunci despre moment, Giovani Becali spune, în interviul pe care l-a acordat pentru Gândul, cum a ajuns să intre peste Janine în casă ca să recupereze banii pe care aceasta îi luase de la fotbalistul aflat atunci la început de carieră internațională.    

Giovani Becali povestește și cum i-a făcut cunoștință fotbalistului Florin Răducioiu, pe care îl avea sub contract, cu viitoare soție, Astrid, dar și cum acesta, la un moment dat, nu l-a mai vrut ca impresar.

Fostul mare impresar povestește și cum i-a fost furată o mașină Mercedes în Italia, în 1994, când era la nunta lui Răducioiu.

Interviul poate fi urmărit și pe canalul de YouTube GÂNDUL

”Mi-au furat un Mercedes la nunta lui Răducioiu”

Răducioiu – la anii lui, are mintea coaptă, dar e încă un copil nevinovat, a rămas copil încă – a fost cu mine, a fost la Bari, l-am dus la Verona, l-am dus la Brescia, l-am dus la Milan. S-a însurat cu Astrid, o fată care servea în pauza meciurilor la Brescia, cu încă una… Le-am făcut prezentările, așa s-au cunoscut, a devenit soția lui, m-a invitat la nuntă…

La nuntă, mi-au furat și un Mercedes. M-am dus la Brescia, la nuntă, am parcat mașina la hotel și, când vin cu nevastă-mea, spun «hai să-mi iau niște țigări». Dar nu e mașina. Merg sus cu nevastă-mea, îi spun: «Ce te uiți, mami?» «Poate s-a răzgândit și a adus mașina înapoi!» «Taci, dracului, din gură, că nu mai vine mașina înapoi!».

Am făcut reclamație, că trebuia să depun reclamație, a venit peste un an, au găsit-o nemții, dezmembrată… Dar mi-a dat banii asigurarea, nu e problemă”, își amintește Giovani Becali.

Ioan Becali: ”La nunta lui Răducioiu mi-au furat și un Mercedes…”

”Răducioiu, după asta, s-a dus cu Bonetti și m-a lăsat pe mine”

Fostul impresar Ioan Becali a povestit și cum a ajuns Florin Răducioiu să renunțe la contractul cu el, deși îl ajutase și să scape de relația cu Janine Sârbu, care îi luase mai mulți bani.

”Și Răducioiu, după asta, s-a dus cu Bonetti (n.red. – impresarul Bonetti) și m-a lăsat pe mine. Minte de copil, uită-te la Răducioiu cine e azi și cine ar fi fost dacă era cu mine.

Mai mult decât atât, îi salvez și vreo 2-300.000 de dolari cu Janine (n.red. – fosta) nevasta lui Sârbu. Am intrat în casă, peste ea, și i-am luat banii, că ea l-a tâlhărit pe Răducioiu. Dacă ai cheltuit vreo 250-300.000 și băiatul a prins-o, cu un detectiv, cu băiatul lui Voloșeniuc, Cătălin, care era guvernator la… (…)

Ne-am dus cu doi martori, frumos, am recuperat niște bani din câți i-a dat Răducioiu, am recuperat niște blănuri, dar blănurile le tăia de gelozie, cu cuțitul... Am prins-o în casa lui Cătălin ăsta, se ascunsese sus, la mansardă…”, dezvăluie Ioan Becali momentul din 1991 despre care au circulat, de-a lungul vremii, foarte multe variante.

Ioan Becali: ”Și Răducioiu, după asta, s-a dus cu Bonetti și m-a lăsat pe mine”

”Și băiatul lui Voloșeniuc, fiind copil atunci, la facultate, mi-a deschis ușa, am pus piciorul, i-am spus: «Stai, că nu suntem tâlhari, dar sunt cu Răducioiu, care vrea să își recupereze din pagubă». «Păi, da, că Janine nu-i acasă…» «Lasă, mă, că-i acasă, am văzut mașina parcată, că i-a luat-o Răducioiu». Un Renault cu care am mers eu după aia, vreo lună, pe aici…

Am intrat, am luat două foi cu indigo, Janine (n.red. – a scris): «Dau, de bunăvoie, cutare, cutare, dau, de bunăvoie, mașina lui Răducioiu»… Eram un procurator din ăsta (n.red. – s-a spus că Giovani Becali era recuperator, după episodul respectiv), eram avocat, tată, cu patalamale, cu indigo…”, povestește celebrul impresar.

”L-am calmat pe Răducioiu, i-am spus lui Cătălin «stai liniștit, nu se întâmplă nimic». Omul a zis: «Da, domnule…» Răducioiu avea un detectiv care o urmărise pe ea… Chestii de 21 de ani…

Și Răducioiu, după aia, zice: «M-am dus cu unul Bonetti»… Dacă era cu mine, poate era lângă mine azi”, a mai spus Giovani Becali.

În prima parte a acestui interviu, Ioan ”Giovani” Becali a vorbit, despre perioada pe care a petrecut-o în spatele gratiilor.

Celebrul impresar s-a referit și la legătura pe care o are cu Dumnezeu, dar și la ”păcatele” pe care le-a adunat de-a lungul anilor, vorbind, totodată, și despre familia sa și soția de origine columbiană.

În partea a treia a interviului, Ioan Becali a dezvăluit că, acum, nu mai este impresar, ci doar ”consilier” la holdingul Becali, că a renunțat la toate investițiile și nu mai are nimic pe numele lui, că este pensionar și vrea să fie ”întreținut”.

Interviul poate fi urmărit și pe canalul de YouTube GÂNDUL

Adina Anghelescu-Stancu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat în Drept, specializat în nișa subiectelor din sfera justiției, cofondator al site- ului luju.ro, citeste mai mult
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult