EXCLUSIV| În ce ar putea investi milionara de la Loto ca să scoată și mai mulți bani. Și-ar putea lua un complex rezidențial sau proprietăți în Spania

EXCLUSIV| În ce ar putea investi milionara de la Loto ca să scoată și mai mulți bani. Și-ar putea lua un complex rezidențial sau proprietăți în Spania
Cu cele peste 10 milioane de euro, câștigătorii de la Loto și-ar putea achiziționa un complex rezidențial de apartamente în București foto: Gândul
Publicat: 02/07/2023, 08:00

O bucureșteancă a câștigat, în 25 iunie, cel mai mare premiu din istoria jocului Loto 6/49, în valoare de peste 10,10 milioane de euro. O sumă colosală, care îi va permite ca pe viitor să-și satisfacă orice capriciu. Câștigătoarea și soțul ei se gândesc deja să investească o mare parte din bani. Gândul a întrebat doi experți care ar fi cele mai inteligente investiții pe care le-ar putea face în acest moment proaspeții milionari.

A băgat 100 de euro într-un bilet la Loto și a câștigat peste 10,10 milioane de euro. O poveste despre noroc și perseverență, deoarece câștigătoarea marelui premiu juca la Loto 6/49 de peste 20 de ani.

Înainte să se îmbogățească peste noapte, ea și soțul ei și-au încercat șansa în afaceri, dar fără succes. Au avut un centru SPA și o firmă de IT, dar au ajuns să aibă pierderi mari, așa că au fost nevoiți să le închidă.

Cu toate acestea, imediat după ce și-au ridicat premiul de la Loterie, cei doi au mărturisit că vor să investească o parte din milioanele de euro câștigate, fără să dea mai multe detalii.

După ce și-au ridicat premiul de la sediul Loteriei, cei doi soți și-au făcut un selfie ca să marcheze această zi memorabilă

Deși suma este uriașă, banii se pot duce repede pe apa sâmbetei în cazul unor investiții neinspirate.

Președintele Asociației Investitorilor în Real Estate, Antoanela Comșa, și Adrian Codirlașu, vicepreședinte CFA România, organizație a profesioniștilor în investiții din România, deținători ai titlului Chartered Financial Analyst (CFA), ne-au spus cum și în ce ar trebui investiți cei peste 10 milioane de euro, astfel încât să fie rentabili.

”Cu 10 milioane de euro, aș putea să negociez cu un dezvoltator să intru în parteneriat cu cineva pentru un proiect. Ca idee, proiectul nostru de la Fabrica de Gheață este de 10 milioane de euro și cuprinde un număr de 79 de apartamente. Nu aș cumpăra apartamente în zonele limitrofe ale Bucureștiului. Pot cumpăra astăzi un apartament, însă când vor apărea probleme, vor fi costisitoare. Aș opta pentru un mix de apartamente, mai precis garsoniere și apartamente de două camere pentru middle market.

Aș lua un apartament în zona de nord a Capitalei, pe care să îl închiriez expaților cu peste 2.000 de euro. Aș face aceste investiții pentru că în București există nevoia de locuire și aceste imobile aduc venituri recurente. Oricum, valoarea imobilelor s-a apreciat tot timpul”, spune președintele Asociației Investitorilor în Real Estate.

Din punctul său de vedere, o altă investiție bună ar fi și cea în apartamente la munte. Litoralul românesc, în schimb, nu mai pare o afacere atât de rentabilă pentru investiții imobiliare.

Președintele Asociației Investitorilor în Real Estate, Antoanela Comșa, spune că în Spania s-au format comunități de români care achiziționează imobile

”Aș lua apartamente la Brașov. La munte este mereu sezon turistic. La mare nu aș cumpăra deoarece sunt deja multe imobile și nu văd în viitorul apropiat o îmbunătățire a calității serviciilor. În plus, mai nou, avem sezon în realitate de doar două luni pe an, nici măcar trei”, a mai spus Antoanela Comșa.

În ceea ce privește achizițiile în afara țării, Spania ar fi locul ideal pentru a cumpăra imobile.

”Aș mai lua în Spania, unde s-au format comunități de români care achiziționează imobile. Aici există o mobilitate bună, poți ajunge ușor dintr-un loc în altul. În sudul Spaniei, perioada de închiriere este mai mare”, a adăugat președintele Asociației Investitorilor în Real Estate.

Și Adrian Codirlașu, vicepreședinte CFA România, recomandă diversitatea ca și cheie a succesului când vine vorba de investiții atât de importante.

Vicepreședintele CFA România, Adrian Codirlașu, le recomandă noilor milionari în euro să își diversifice investițiile

”Ca principiu, ideal ar fi să diversifice investițiile, începând cu depozitele bancare și până la acțiuni. Diversificarea mi se pare esențială pentru a reduce riscul. Aș recomanda investițiile în monede diferite, în active diferite și în țări diferite, astfel încât valoarea economiilor (inclusiv puterea de cumpărare) să fie protejată”, a spus Adrian Codirlașu.

A jucat numere care aveau semnificație personală

În 25 iunie s-a câștigat cel mai mare premiu din istoria Loto 6/49. Pe biletul jucat la o agenție din Sectorul 6, care i-a adus 10,10 milioane de euro, norocoasa câștigătoare a bifat numere care aveau pentru ea o semnificație personală.

Când a fost să-și încaseze premiul, împreună cu soțul ei, bucureșteanca a mărturisit că în ultimul an a jucat constant scheme reduse și variante combinate și a fost convinsă că în felul acesta va câștiga marele premiu.

Pe lângă premiul de categoria I de 10,10 milioane de euro, pe biletul norocos s-au înregistrat și 23 de câștiguri de categoria a III-a în valoare de 9.791,1 de lei și 24 de câștiguri de categoria a IV-a în valoare de 720 de lei, suma totală câștigată fiind de 50.106.522,86 lei.


CITEȘTE ȘI:

FOTO EXCLUSIV | Cine sunt câștigătorii celui mai mare premiu din istoria Loto 6/49. Cum au apărut cei doi soți la Loterie să ridice banii

EXCLUSIV | Marea câștigătoare de la Loto 6/49 e casnică după ce a eșuat în afaceri. Ce s-a întâmplat cu firmele celor doi soți

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Se CONFISCĂ mașina. Acest lucru va deveni TOTAL INTERZIS în România: Să scriem negru pe...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
Marea greșeală pe care o fac românii în Săptămâna Mare. Este complet interzis înainte de...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
O femeie de 101 ani nu poate să-și cumpere bilete de avion din cauza vârstei