EXCLUSIV | Parlamentar AUR, înregistrat când îl înjura, noaptea, la telefon, pe un coleg de la PSD: „Să-ți dau la @###”. Cum se apără Titi Stoica?

Publicat: 07/06/2023, 18:20
Actualizat: 07/06/2023, 19:53

Deputatul AUR Ciprian Titi Stoica l-a înjurat la telefon pe colegul său de la PSD Gheorghe Şoldan, în toiul nopții, folosind un limbaj halucinant. Stoica i-ar fi sunat, de altfel, pe zeci de colegi din Parlament, inclusiv pe liderii PSD, PNL și USR. Parlamentarul AUR se apără susținând că ”acest duș rece” i-a fost aplicat doar lui Șoldan, nu și altor parlamentari. Cu toate acestea, reprezentantul PSD care l-a înregistrat pe Stoica înjurând de mama focului a menționat că mai mulți parlamentari au fost sunați de Titi Stoica la ore târzii din noapte, inclusiv colege, printre care Laura Vicol sau Alina Tănăsescu. Alfred Simonis ar fi fost ”sunat de peste 20 de ori noaptea trecută”, a povestit Gheorghe Șoldan. GÂNDUL are înregistrarea convorbirii telefonice: ”Să-ți dau la @###, de-aia te sun”, a transmis la telefon parlamentarul AUR.

Transcriptul discuției telefonice din toiul nopții dintre deputatul AUR, Ciprian Titi Stoica și parlamentarul PSD, Gheorghe Şoldan:

” Titi Stoica: Jegule, înregistrezi, jegule?

Gheorghe Șoldan: Titi, suni la ora asta colegii?

Titi Stoica: Da, mă, să-ți dau la @###, de-aia te sun.

Gheorghe Șoldan: Am înțeles, bine, Titi.

Titi Stoica: La toți ca tine mă, mânca-mi-ați #@#$ de gropari.

Gheorghe Șoldan: Am înțeles, Titi, bine. Acuma cine vorbește, prietenul tău sau cine vorbește?

Titi Stoica: Da, da, mă-ta.

Gheorghe Șoldan: Așa, așa se vorbește cu un parlamentar, nu? Sunat la 2:00 dimineața să fie înjurat, nu? De cineva de la AUR?

Titi Stoica: Exact.

Gheorghe Șoldan: Exact. Bine, dacă asta e politica pe care o promovați…

Titi Stoica: Mâine să nu vii la Parlament, jegule.

Gheorghe Șoldan: Da’ de ce să nu vin la Parlament?

Titi Stoica: Că-ți rup chiloții de @#%$# ce ești, mă m#$%%le?

Gheorghe Șoldan: Am înțeles. Și te ții și de nas când vorbești, Titi, doar atâta poți? Adică chiar nu poți să-ți asumi bărbătește ceva?

Titi Stoica: Am să te trimit la oi, mă m@#%$le mă, acolo ți-e locul, mă, pi@#$le?

Gheorghe Șoldan: Am înțeles și mai ce-mi faci?

Titi Stoica:  Și am să ți-o-ndes.

Gheorghe Șoldan: Titi Stoica, hai, mai spune, ce faci?

Apărarea deputatului AUR: ”Amenințări nu au fost, cu moartea și alte aberații”

Deputatul AUR Ciprian Titi Stoica a recunoscut că l-a sunat în toiul nopții pe colegul său de la PSD, Gheorghe Șoldan, dar susține că este singurul coleg pe care l-a contactat, în ciuda faptului că mai mulți parlamentari au primit apeluri telefonice anonime chiar în aceeași seară:

”Singurul lucru adevărat este că cel față de care am greșit și cu care am avut mai multe dispute de-a lungul timpului este domnul Șoldan, i-am cerut scuze și iertare pentru limbajul avut ca o refulare și o reacție la injuriile și la tratamentul la care am fost supus”, a declarat deputatul AUR legat de apelurile pe care le-a dat în toiul nopții.

”Nu i-am sunat și i-am întrebat și au zis că au primit apeluri cu număr necunoscut și zic băi oameni buni, și eu primesc noapte de noapte apeluri de la diferiți cetățeni de pretutindeni și de pe numere necunoscute, dar ce înseamnă, că mă sunați voi? Numerele sunt publice, cel puțin al meu și al multora, mai ales cele de la Parlament”, s-a scuzat parlamentarul.

Cu toate acestea, Gheorghe Șoldan a enumerat colegi de la mai multe partide printre care PSD și USR care au primit apeluri similare.

Deputatul AUR amenință cu plângere penală pentru abuz în serviciu

În urma incidentului, Ciprian Titi Stoica a amenințat inclusiv cu plângerea penală:

”Se ajunge aici deoarece constant, de 2 ani jumate suntem făcuți în toate felurile acolo în sala de plen. Ieri am avut 5 minute ca să îmi susțin apărarea. Și în acele 5 minute, când eu am vorbit, el și alți colegi de-ai lui, dar în special el și mai este unul care strigă și zbiară și ne fac în toate felurile, iar ieri din punctul meu de vedere a exagerat și a întrecut orice măsură când m-au înjurat de morți.”

Întrebat dacă a băut înainte de a-l suna pe parlamentarul PSD, deputatul AUR a menționat că este sub tratament și că era conștient că e înregistrat:

”Eu sunt cu tratament cu antibiotic și cred că am o perioadă lungă de timp de când nu mai beau nici măcar ocazional. În cel mai rău caz, ciocnesc câte un pahar la o aniversare. ” (…) ”Eu știam foarte clar că mă înregistrează”.

Înainte de episodul din toiul nopții, Titi Stoica fusese sancționat de Camera Deputaților cu diminuarea indemnizaţiei cu 50% pe o perioadă de 6 luni pentru că a perturbat lucrările plenului din 10 mai şi ale şedinţei Comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare din 9 mai.

„Alfred Simonis cred că a fost sunat de 20 de ori aseară”

Deputatul PSD Gheorghe Șoldan a povestit pentru GÂNDUL întregul episod halucinant trăit cu o noapte în urmă și a relatat că și Alfred Simonis ar fi fost sunat „de 20 de ori”.

”Eu am discutat cu toți colegii de-a lungul acestor săptămâni și săptămâna trecută și săptămâna aceasta. În fiecare seară, domnul Titi Stoica nu avea altceva de făcut decât să apeleze colegii după ora 1 seara. Am înțeles de la colegi că au fost sunați în fiecare seară. Astăzi stăteam de vorbă și cu liderul de grup PSD, Alfred Simonis, și-mi arăta în lista de apeluri cum aseară cred că a fost sunat de 20 de ori”.

Deputatul PSD susține că l-a avertizat pe Titi Stoica de faptul că, la următorul apel telefonic, îl va înregistra.

”I-am explicat frumos că în viitorul apel telefonic pe care îl va face, dacă va face un apel telefonic, am să-l înregistrez. Adică l-am și avertizat. La al 2-lea apel am înregistrat”, a declarat pentru GÂNDUL Gheorghe Șoldan.

Printre ”victimele” apelurilor: Laura Vicol, Alina Tănăsescu, Andrei Moșteanu, Nelu Tătaru

Gheorghe Șoldan a declarat că printre „victimele” apelurilor telefonice în miez de noapte se află și colege din Parlament, nu doar colegi.

”Eu am vorbit și cu ceilalți colegi, inclusiv doamne. Nu știu exact ce a vorbit la telefon cu doamnele respective, dar vă pot confirma. Nu contează partidul. El a sunat și la USR și la PNL, la Laura Vicol, Alina Tănăsescu, cred că și Cristina-Elena Dinu, de la USR, domnul Moșteanu, liderul de grup de la USR, domnul Alfred Simonis, lider de grup la PSD, domnul Nelu Tătaru, de la PNL, adică lista e foarte lungă” a povestit parlamentarul.

George Simion ”a rămas și el efectiv blocat”

Deputatul PSD a povestit pentru GÂNDUL că inclusiv președintele AUR ”a rămas și el efectiv blocat” când a auzit înjurăturile de pe înregistrarea telefonică.

”Am vorbit cu domnul Simion chiar înainte să să urc la tribuna Parlamentului și să am acea declarație. I-am spus despre ce e vorba. I-am arătat inclusiv mesajul, înregistrarea, și s-a uitat.

Așa a rămas și el efectiv blocat. Nu cred că s-a așteptat la asemenea atitudine din partea unui coleg. Vom vedea ce decizie va lua domnul Simion. Așteptăm o decizie oficială a celor de la AUR, să vedem exact ce ce vor face în continuare”.

Gheorghe Șoldan ia în calcul să depună o plângere penală împotriva deputatului AUR, Ciprian-Titi Stoica.

Deputatul PSD Gheorghe Şoldan a prezentat, de altfel, miercuri, 7 iunie, în plenul Camerei Deputaţilor, episodul cu deputatul AUR Ciprian Titi Stoica, susținând că acesta a sunat marți noapte mai mulţi parlamentari social-democraţi, pe care i-ar fi amenințat și i-ar fi înjurat.
După intervenția lui Gheorghe Șoldan, liderul AUR, George Simion a replicat că vor fi luate măsuri împotriva deputatului Titi Stoica.
Declarațiile din Camera Deputaților pot fi văzute de la minutul 1:27:00 al înregistrării de mai jos:

Lia Ruscea
Jurnalist Politic
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Cât de sănătos este, de fapt, pateul vegetal! Ce aditivi conține și cât de periculos...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Scandal uriaș în showbizul românesc. Protagoniști, Smiley, Damian Drăghici și Dinu Maxer
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
O turistă a murit în timp ce își făcea un selfie lângă lacul din craterul...