Lună neagră pentru mama polițistului mort în timp ce deschidea coloana oficială a lui Gabriel Oprea. ”Ultima dată când ușa casei s-a deschis”

Lună neagră pentru mama polițistului mort în timp ce deschidea coloana oficială a lui Gabriel Oprea. ”Ultima dată când ușa casei s-a deschis”
Publicat: 05/03/2024, 08:00

Se spune că cea mai mare dramă pe care o poate trăi un om este aceea de a-și pierde copilul. La aproape 8 ani și jumătate de la moartea lui Bogdan Gigină, agentul de poliție care și-a pierdut viața într-un accident rutier, când însoțea coloana oficială a fostului ministru Gabriel Oprea, mama sa nu a reușit să treacă peste tragedie. Această perioadă a anului îi răscolește amintiri dureroase: fiul său obișnuia să-i aducă mereu flori de 1 și 8 Martie. Carmen Gigină păstrează la vedere fotografia cu ultimul buchet, de stânjenei și lalele, primit în dar de la fiul său. 

Bogdan Cosmin Gigină, poliţist la Brigada Rutieră a Capitalei, a murit în seara de 20 octombrie 2015, pe o ploaie torențială, după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă adâncă de trei metri, săpată în mijlocul drumului, mai exact pe Strada Știrbei Vodă.

În urma accidentului, tânărul a suferit o hemoragie cranio-cerebrală, consecinţă a unui traumatism cranio-cerebral şi facial cu fractură craniană, leziuni care i-au fost fatale. Bogdan Cosmin Gigină făcea parte din coloana oficială a fostului ministru de Interne și vicepremier Gabriel Oprea, care mergea spre casă.

La aproximativ 8 ani și jumătate de la moartea tânărului, durerea mamei sale, care l-a pierdut pe Bogdan când acesta avea doar 28 de ani, este la fel de intensă ca în seara tragediei. 1 și 8 Martie sunt zilele din an în care suferința devine și mai apăsătoare.

Bogdan era foarte atent cu mama sa și obișnuia ca, în fiecare an, de Mărțișor și de Ziua Femeii, să îi aducă flori celei care i-a dat viață. Femeia păstrează la vedere, ca pe o comoară a sufletului său, o fotografie cu ultimul buchet, de stânjenei și lalele, oferit în dar de fiul său, de 8 Martie.

Acesta este ultimul buchet de flori pe care Bogdan i l-a oferit mamei sale de 8 Martie | Sursă foto: Facebook

”Această fotografie rămâne pentru totdeauna… ultima lună martie de care noi ne-am bucurat ca familie. Ultima urare pe care tu, Cosmin, mi-ai adresat-o! Ultima dată când ușa casei s-a deschis și acolo erai tu….”, este mesajul pe care Carmen Gigină l-a scris pe rețelele sociale în dreptul fotografiei.

Mama polițistului a postat și un video în memoria fiului său, care surprinde cele mai importante momente din viața acestuia, încă din copilărie până la vârsta de adult.

Bogdan Gigină se căsătorise cu doar câteva luni înainte de tragedie | Sursă foto: Facebook

”Când cel mai drag suflet al tău dispare, dispar părți din noi”

”Se spune că trebuie să-ți continui viața. La început, toți înțeleg și suferă alături de tine. Dar, după un timp, ți se cere să-ți continui viața. Dar nu, nu o poți continua, doar mergi înainte și trăiești o viață ce nu mai pare a fi a ta, o viață care nu are nimic în comun cu viața pe care o știai, o viață ce ți-e complet străină.

Pierderea celui mai drag suflet zguduie viața ta și o năruie din temelii. Atunci când cel mai drag suflet al tău dispare, dispar părți din noi, dar, în același timp, cât trăim noi, și sufletul nostru drag rămâne aici, în noi. Așa că nimeni nu trebuie silit să-și continue viața așa cum era. E imposibil. Mergi doar înainte, știind că porți acel suflet drag cu tine tot timpul, până la ultima ta suflare!”, este un alt mesaj scris de Carmen Ginghină pentru fiul său, însoțit și de un comentariu care vorbește de la sine: ”Te iubește mama mult, mi-e dor de tine, Cosminul meu!”.

Luna martie înseamnă pentru Carmen Gingină nu doar perioada anului în care simte acut lipsa fiului său, care nu îi mai calcă pragul casei cu flori.

În luna martie 2023, fostul ministru de Interne Gabriel Oprea a fost achitat în primă instanță de Tribunalul București în procesul în care era acuzat de ucidere din culpă.

”Credeți-mă că, în țara asta, este greu să se schimbe ceva! Am înțeles că dreptatea nu mai există în România. Să îl lăsăm pe Bogdan să se odihnească!”, a spus, pentru Gândul, Carmen Gigină.

Polițistul Bogdan Gigină a fost înmormântat cu onoruri militare la Cimitirul Ghencea III | Sursă foto: Facebook

„Bogdane, mergi și fă breșă, mergi pe contrasens, fă breșă!”

Potrivit anchetatorilor, în seara în care și-a pierdut viața, polițistul Bogdan Cosmin Gigină circula cu o viteză de 84 km/h, în condiții de vizibilitate redusă determinate de întuneric și ploaie. Dinamica producerii accidentului și lipsa unor manevre de frânare au indicat că poliţistul nu a văzut obstacolele de pe carosabil (amenajările rutiere temporare) înainte de a intra în contact cu primul dintre acestea.

Procurorii au mai spus că Gabriel Oprea ar fi fost cel care a impus, folosindu-se de funcția sa și cu încălcarea dispozițiilor legale care reglementează însoțirea demnitarilor, ca deplasarea să se facă cu viteză foarte ridicată. Aceasta ar fi fost cauza care a dus la producerea accidentului rutier în urma căruia Bogdan Gigină și-a pierdut viața.

Polițistul Bogdan Gigină a murit în timp ce deschidea drumul pentru coloana oficială a lui Gabriel Oprea sursă foto: Facebook

În spațiul public au apărut ulterior înregistrări din comunicările pe care le-ar fi primit tânărul polițist în timpul deplasării din seara fatidică.

„Bogdane, mergi și fă breșă, mergi pe contrasens, fă breșă!”, este unul dintre ordinele pe care le-ar fi primit Bogdan Gigină.

Administratorul societății, condamnat la 2 ani și 8 luni cu suspendare

Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea a fost achitat în primă instanță de Tribunalul București în procesul în care era acuzat de ucidere din culpă. Tribunalul București a decis că Oprea nu trebuie să plătească nici daune către familia polițistului mort.

Instanța a condamnat însă General MPM Impex SRL, societatea care executa lucrarea din zonă și nu a semnalizat corespunzător groapa din asfalt, la amendă penală de 330.000 lei și daune morale în valoare de 100.000 de euro pentru părinții lui Bogdan și de 250.000 euro pentru fosta soție a acestuia. Administratorul societății, Mazilu Petre, a fost condamnat la 2 ani și 8 luni cu suspendare sub supraveghere.

În iulie 2023, fostul ministru Gabriel Oprea a fost achitat definitiv în procesul în care a fost judecat pentru ucidere din culpă, decizia fiind luată de Curtea de Apel București, după ce dosarul s-a plimbat ani de zile între instanțe.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | Avocat, despre achitarea lui Gabriel Oprea: „Bogdan Gigină era la ordin, nu putea să refuze, a fost trimis să moară. Este o mare dramă și o mare dezamăgire, părinții lui plâng întruna, nu le vine să creadă”

Imagini tulburătoare de la mormântul lui Bogdan Gigină, polițistul care a murit în timp ce deschidea drumul pentru coloana oficială a lui Gabriel Oprea

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente. Legea e pentru toată lumea
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Dieta prin care putem încetini evoluția cancerului de prostată