EXCLUSIV | Medic stomatolog condamnat pentru șantaj, trimis de instanță să lucreze la Poliția Locală. Ce descoperiseră anchetatorii în laptopul bărbatului

EXCLUSIV | Medic stomatolog condamnat pentru șantaj, trimis de instanță să lucreze la Poliția Locală. Ce descoperiseră anchetatorii în laptopul bărbatului
Publicat: 30/06/2022, 18:19
Actualizat: 01/07/2022, 01:55

Un medic stomatolog de origine siriană a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Sectorului 1 după ce a șantajat o fostă colegă de facultate, originară tot din Siria, pe care a obligat-o să întrețină relații sexuale cu el. Femeia a fost puternic afectată emoțional, în condițiile în care a încălcat regulile impuse de religia musulmană. Dacă în Siria tatăl victimei ar fi putut chiar să-l ucidă pe medicul dentist, magistrații români l-au condamnat cu suspendare și l-au trimis să muncească la Poliția Locală Sector 1, pentru două luni, fără salariu.

Potrivit motivării redactate de magistrații Judecătoriei Sectorului 1, Mohamed Al Chaikh Khalil a venit în România, din Siria, pentru a studia medicina, specialitatea stomatologie. În februarie 2015, acesta a cunoscut la facultate o tânără venită tot din Siria. Cum cei doi vorbeau aceeași limbă și frecventau aceleași cursuri, între ei s-a înfiripat o legătură amoroasă platonică. Între timp, ea a obținut cetățenia română, iar el a renunțat la cea siriană și a devenit apatrid.

La scurt timp, Mohamed a început să-i ceară să facă sex cu el, însă femeia l-a refuzat constant, din rațiuni de natură religioasă. Ani la rând, cei doi au continuat să se vadă, însă, undeva în cursul anului 2018 Mohamed a început să fie agresiv.

În acest sens, victima a descris un episod pe care l-a considerat concludent. Astfel, după o ceartă, bărbatul a sunat-o în timp ce se afla într-un taxi și i-a transmis că, dacă nu coboară imediat, va provoca un accident și va face apoi scandal în fața blocului în care ea locuiește.

Din cauza crizelor de nervi și de gelozie ale bărbatului, în decembrie 2020 femeia a hotărât să pună capăt relației. Ulterior însă, stomatologul Mohamed Al Chaikh Khalil a început s-o șantajeze cu sute de fotografii pe care i le făcuse cu o camera ascunsă atunci când îl vizita, dar și capturi de ecran pe care apatridul de origine siriană le făcuse în timp ce vorbea cu ea prin intermediul unor apeluri video.

Bărbatul i-a spus fostei iubite că, dacă nu vrea ca imaginile să ajungă atât pe site-urile de socializare cât și la părinții ei din Siria, trebuie să întrețină relații sexuale cu el ori de câte ori i-o va cere.

După ce a trăit într-un stres teribil, femeia și-a luat inima în dinți și a mers la Poliție. Anchetatorii i-au pus lui Al Chaikh Khalil telefonul sub urmărire, iar ea a fost trimisă să se vadă cu el, în timp ce purta tehnică de înregistrare audio-video.

”R.: Eu nu ti-am oferit timpul meu? Vreau să înțeleg cum ai făcut filmarea.
Mahomed Al Chaikh Khalil: Ce problema ai cu ea ?
R.: Nu-mi imaginez cum ai filmat
Mahomed Al Chaikh Khalil: Așa!
R.: Cu ce ai filmat?
Mahomed Al Chaikh Khalil: Cu ce se filmează da obicei.
R.: De ce l-ai făcut atunci? Te gândeai la răzbunare, să te răzbuni pe mine?
Mahomed Al Chaikh Khalil: Bineînțeles!
R.: Și acum ce?
Mahomed Al Chaikh Khalil: Știi ce este cerut ! Ce detești cel mai mult. Sex.
R.: Până când?
Mahomed Al Chaikh Khalil: O anumita perioadă, apoi gata!
R.: Cum anumită perioada? După tine e normal sa te comporți așa cu mine?
Mahomed Al Chaikh Khalil: Vii să o faci cu mine, ți-am mai spus!
R.: Te simti barbat? Mă şantajezi ca sa vin la tine s-o fac cu tine, să se termine cu poze și cu stresul, te simți bărbat? Atunci de câte ori?
Mahomed Al Chaikh Khalil: Mult! Până când nu mai am chef!”

Mahomed a vrut să se răzbune

Ulterior, după ce au adunat probe, polițiștii l-au ridicat pe Mahomed Al Chaikh Khalil și au descins în locuința acestuia, de unde i-au ridicat calculatorul, dar și mai multe telefoane mobile și memory-stick-uri. Ulterior, la percheziția informatică s-au găsit peste 700 de poze în care iubita lui apărea în ipostaze considerate indecente și pe care acesta le folosea ca s-o șantajeze.

„Fiind întrebat de către procuror de ce era problematic să spună părinţilor ei despre relaţie, inculpatul a declarat că la ei la arabi e problemă pentru părinţi dacă au o relaţie înainte de căsătorie, deoarece relaţia începe la ei odată cu căsătoria, iar relaţiile sexuale, după căsătorie.

Arată că la ei la arabi, dacă părinţii fetei află că aceasta a avut o relaţie sexuală înainte de căsătorie, tatăl fetei vine şi îl omoară sau îl bate pe bărbatul cu care fata a avut relaţii sexuale, iar fata este obligată să se căsătorească cu o persoană aleasă de către părinţi. În cazul în care fata a avut relaţii sexuale, ea se poate căsători dacă se consideră că a fost violată, apreciindu-se că e încă virgină, iar dacă se arată că relaţia sexuală a fost cu voia ei, ea nu este văzută bine.

Fiind întrebat de către procuror dacă a ameninţat-o să aibă relaţii sexuale o singură dată sau de mai multe ori, inculpatul a declarat că a ameninţat-o să aibă relaţii sexuale de mai multe ori. Fiind întrebat de către procuror dacă i-a spus că la momentul filmării avea intenţia de a se răzbuna, inculpatul a răspuns că a făcut filmarea pentru a se vedea că nu a forţat-o să aibă relaţii intime”, se arată în motivarea magistraților.

După ce a făcut un acord de recunoaștere a faptelor, Mahomed Al Chaikh Khalil a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendare pentru șantaj și a fost obligat să-i plătească victimei daune morale în valoare de 10.000 de euro și 20.000 de lei cheltuieli de judecată, iar cheltuielile judiciare au fost stabilite la 42.000 de lei.

În același timp, medicul stomatolog a fost obligat de instanță să presteze muncă în folosul comunității, în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului sau în cadrul Poliţiei Locale a Sectorului 1.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult