EXCLUSIV | Medicii legiști, șocați de ce au găsit în urma autopsiei lui Dănuț, tânărul care a sfârșit carbonizat: „Rar se întâlnește așa ceva într-un accident”

Publicat: 31/05/2022, 16:24
Actualizat: 31/05/2022, 16:45

Medicii legiști ieșeni care au făcut autopsia tânărului de 18 ani ce a murit carbonizat în accidentul care a avut loc între localitățile Lețcani și Podu Iloaiei din județul Iași spun că tânărul nu a avut nicio șansă.

Până când au ajuns la acesta echipele de prim-ajutor, flăcările i-au distrus aproape în întregime corpul. Legiștii susțin că a fost o carbonizare completă, cum se întâlnește mai rar în urma accidentelor rutiere.

„La nivelul picioarelor, arsura a distrus tot țesutul moale și nu au mai rămas decât oasele. Rar se întâlnește o astfel de carbonizare completă în urma unui accident rutier”, au precizat surse din cadrul Institutului de Medicină Legală.

Tânărul a fost preluat marți, 31 mai, de la Institutul de Medicină Legală Iași și va fi înmormântat zilele următoare în localitatea Hodora din Belcești. Accidentul a avut loc luni seară când trei tineri se aflau într-un autoturism Audi A4 care a ieșit în decor într-o curbă, după ce șoferul a pierdut controlul. Acolo a lovit un copac, s-a răsturnat și a luat foc în timp ce oamenii încercau să îi scoată pe cei trei tineri din mașină. Momentul impactului a fost surprins de o cameră de bord.

Momentul impactului poate fi văzut AICI.

Șoferul de la volan a fost reținut

Victimele au fost scoase din mașină de doi tineri care tractau un camion spre Iași și care au văzut accidentul. Aceștia i-au scos pe băiatul care se afla la volan și pe fata care era pe bancheta din spate din mașină, însă când au vrut să scoată și victima care se afla pe scaunul din dreapta față, autoturismul a luat foc. Tânărul a murit înainte ca salvatorii să îl mai poată ajuta.

La volan se afla un prieten de-al tânărului care a murit și care s-ar fi aflat sub influența băuturilor alcoolice. Au fost prelevate probe biologice care au fost trimise către Institutul de Medicină Legală Iași pentru a se determina care era alcoolemia din sânge. Între timp, procurorii au decis să îl reținut pentru 24 de ore și este cercetat pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, vătămare corporală și ucidere din culpă. În primă fază, acesta le-a spus oamenilor legii că nu el conducea mașina, ci băiatul de 18 ani care s-a stins din viață.

Mădălina Olariu
Mădălina Olariu a absolvit licența și masteratul în Jurnalism și Științe ale Comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Din anul 2016 este reporter responsabil de domeniul „Sănătate” la Ziarul de Iași, unde acoperă citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase