EXCLUSIV | Motociclistul Hells Angels care l-a lovit în cap cu ciocanul pe membrul grupului Bandidos a fugit din țară. Procurorii cer să fie arestat

EXCLUSIV | Motociclistul Hells Angels care l-a lovit în cap cu ciocanul pe membrul grupului Bandidos a fugit din țară. Procurorii cer să fie arestat
Publicat: 05/07/2023, 09:00
Actualizat: 05/07/2023, 17:33

Cazul Hells Angels, care se află în investigare la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, după ce a fost schimbată încadrarea juridică în tentativă de omor, este unul destul de complicat, după cum reiese și din Ordonanța de punere în mișcare a acțiuni penale din 23 iunie, document din care Gândul prezintă, exclusiv, cele mai importante detalii.

Anchetatorii vor trebui să stabilească exact cine este autorul tentativei de omor și celelalte vinovății, dacă ele există și sub forma coautoratului sau complicității, pentru fiecare dintre participanții la atacul urmat de loviri cu pumni, picioare și cu un ciocan, precum d și înjunghierea în pulpa piciorului drept a lui Dragoș Furtună, patronului restaurantului La Negra, din strada Traian.

Instanța va judeca miercuri cererea procurorilor de arestare preventivă în lipsă pentru Mihai Ghioc și Marius Florian Oneață, doi dintre membrii Hells Angels care au participat la atacul de tip mafiot organizat în București și l-au bătut pe omul de afaceri Dragoș Furtună, din grupul rival Bandidos România.

Procurorii cer mandate de arestare preventivă în lipsă, pentru că cei doi membri ai Hells Angels ar fi fugit din țară. Judecarea cererii de arestare a fost amânată în urmă cu două zile pentru ca avocaților să le fie pus la dispoziție dosarul și filmările de la atacul din seara zilei de 14 iunie.

În acest dosar, începerea urmăririi penale, din 15 iunie, a fost făcută în ce privește săvârșirea infracțiunilor de loviri sau alte violențe și tulburarea liniștii și ordinii publice. A doua zi a fost dată altă ordonanță, schimbându-se încadrarea în infracțiunea de tentativă la omor și tulburarea ordinii și liniștii publice. Apoi, în 22 iunie, a fost din nou schimbată încadrarea în tentativă de omor calificat și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Lista celor cinci suspecți de săvârșirea acestor infracțiuni – Marian Chițu, Marian Cocu, Marius Florian Oneață, Mihai Vlad Chioc  și Gheorghe Vasile – s-a mărit prin extinderea urmăririi penale față de Sorin Sabău și Vlăduț Flocea, precum și extinderea urmăririi penale pentru aceleași infracțiuni cu privire la faptele comise de Ștefan Florin Luca, toți fiind membri ai grupului Hells Angels.

Ce probe au găsit anchetatorii la locul atacului de tip mafiot

Conform documentului aflat în posesia Gândul, polițiștii au fost sesizați, în 14 iunie, că în zona localului La Negra din Sectorul 2, un bărbat este bătut de mai multe persoane. Incidentul era anunțat pe strada Iancu Căpitanu, în jurul orei 20:21.

Veniți la locul indicat, polițiștii l-au găsit bătut pe omul de afaceri Dragoș Furtună. Acesta le-a povestit că, în timp ce era pe terasa restaurantului La Negra, împreună cu trei bărbați, au venit 12 motocicliști care purtau geci Hells Angels și unii dintre ei au început să-i lovească.

De la locul atacului au fost ridicate nouă probe, printre care un obiect din plastic de culoare roșie, circular, având în interior o sferă ce pare a fi metalică (de culoare argintie, care a fost găsit lângă bordură, în dreptul imobilului nr. 240 de pe str. Traian), un obiect de plastic de culoare roșie, cu formă circulară, tip tub, care se afla pe trotuar, la 20 cm de restaurant, mai multe pete de culoare brun roșcat ce păreau a fi de sânge, o pereche de ochelari ce se aflau în autoturismul Honda model CRV de culoare albă parcat în dreptul imobilului nr. 1 din str. Biserica Sf. Pantelimon.

Totodată, din zona atacului au fost ridicate și înregistrările camerelor de supraveghere care au surprins momentul atacului și persoanele care l-au bătut pe Dragoș Furtună.

Ce a declarat la audieri omul de afaceri bătut

Unul dintre aspectele evidențiate în ordonanță este cel legat de audierea lui Dragoș Furtună în calitate de martor, și nu de victimă.

„La data de 15.06.2023 (n.r. – a doua zi după incident), a fost audiată victima Furtună Octavian Dragoș Andrei, în calitate de martor, întrucât acesta a declarat că nu dorește să formuleze plângere împotriva agresorilor și nu vrea să participe în procesul penal în calitate de  persoană vătămată”.

La audierii, omul de afaceri Dragoș Furtună le-a povestit anchetatorilor că era la o masă a restaurantului cu trei amici când au venit motocicliștii Hells Angels, urmați de câteva mașini, moment în care el a ieșit în fața localului să vadă ce se întâmplă.

Dragoș Furtună susține că unul dintre motocicliști l-a înjurat fără motiv, “astfel că a început și el să îl înjure și a mers în direcția lor să vadă care este cauza”.

Omul de afaceri a mai spus că i-a văzut pe motocicliști înarmați cu un ciocan sau o bară metalică, care veneau spre el, moment în care i-a cerut cumnatului său cu care stătuse la masă borseta în care avea un spray lacrimogen, pentru a se apăra.

Imediat după ce a început să pulverizeze sprayul, a simțit câteva lovituri de proiectil, ”care fuseseră trase probabil cu arme neletale“. Dragoș Furtună a mai declarat că a descărcat primul jet din spray în direcția celui care avea un ciocan în mână, după care a fugit pe stradă.

Întrucât nu a avut resurse fizice prea mari, la scurt timp a căzut la pământ, după care a simțit cum mai multe persoane îl loveau, simțind inclusiv o lovitură de ciocan în zona capului și o lovitură cu un obiect ascuțit în zona piciorului drept“, potrivit ordonanței procurorului de la Parchetul Tribunalului București care anchetează cauza.

Al doilea detaliu care surprinde în ordonanță este legat de reaudierea lui Dragoș Furtună, la șase zile după atac.

Nici de data aceasta Dragoș Furtună nu a vrut să se constituie parte vătămată, dar cu toate acestea, procurorul i-a atribuit această calitate.

„La data de 20.06.2023 a fost reaudiat Furtună Octavian Dragoș Andrei, ocazie cu care i-au fost aduse la cunoștință calitatea de parte vătămată, drepturile și obligațiile pe care le are în această calitate, acesta precizând că nu dorește să participe în procesul penal în calitate de persoană vătămată, nu depune plângere împotriva agresorilor și nu are nicio pretenție împotriva acestora”, a mai scris procurorul în ordonanță.

Identificările făcute după planșele fotografice

Procurorii i-au audiat și pe cei trei bărbați care erau la masă cu Dragoș Furtună la momentul atacului membrilor Hells Angels, confirmând cele declarate de omul de afaceri.

Deși unul dintre cei trei martori le-a spus anchetatorilor că a fost și el lovit de un motociclist Hells Angels în timpul atacului și chiar a auzit ”zgomotul specific unei arme”, a menționat că „nu dorește să depună plângere împotriva persoanelor care l-au agresat“ .

La reaudierea unui alt martor, acesta l-a identificat fără ezitare pe Marius Florin Oneață ca fiind cel care avea asupra sa un ciocan la momentul atacului. Tot el l-a identificat din planșa fotografică prezentată și pe Sorin Tomescu, spunând că este cel care l-a abordat și l-a înjurat pe Dragoș Furtună.

Martor-cheie al momentului în care Dragoș Furtună este lovit cu ciocanul în cap

Unul dintre martori le-a oferit anchetatorilor amănunte importante legate de momentul în care Dragoș Furtună a fost lovit în cap cu ciocanul. Martorul era client obișnuit al restaurantului La Negra și era acolo în 14 iunie pentru a mânca.

Potrivit declarațiilor date în fața anchetatorilor, martorul a ieșit din restaurant pentru a se întâlni cu un taximetrist la care avea o datorie și a auzit gălăgie, iar când s-a uitat spre restaurant, „a observat cum motocicliștii respectivi trăgeau cu focuri de armă în direcția proprietarului restaurantului, acesta scoțând la rândul lui un pistol cu care a ripostat”.

În legătură cu momentul în care Dragoș Furtună a fost lovit cu ciocanul, martorul a declarat, conform documentului aflat în posesia Gândul:

„În cele din urmă, proprietarul restaurantului a căzut la pământ, unde a fost lovit în mod repetat de aproximativ 15 persoane, unii dintre aceștia folosind cuțite cu care au tăiat persoana vătămată, iar un altul a folosit un ciocan, observându-l foarte clar pe agresor când a lovit victima cu ciocanul în zona capului, de 4-5 ori. Una dintre lovituri a văzut că a fost chiar în zona tâmplei”.


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | Cine sunt motocicliștii Hells Angeles care au bătut cu ciocanul un patron de restaurant. Pentru anchetatori a fost o mare surpriză

EXCLUSIV | Dezvăluiri din ziua atacului motocicliștilor Hells Angels. Ce detalii șocante s-au aflat la audierile suspecților

EXCLUSIV | Atacul mafiot din București organizat de motocicliștii Hells Angels ascunde un secret îngropat în Mexic. Este cod roșu la Poliția Română

EXCLUSIV | Ce afaceri a ajuns să învârtă în România mafia motocicliștilor. Răufăcătorii sunt dirijați din străinătate, iar legea tăcerii este sfântă

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Șoferii nu pot fi obligați prin lege. Gestul la volan pentru care niciun polițist nu...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Urangutan văzut în premieră cum a folosit plante medicinale pentru a se trata