EXCLUSIV | Nati Meir, reținut în Dubai și preluat de Ambasada Israelului. Fostul candidat la Președinție este dat în urmărire din 2017. ”Mi-e dor de România, dar voi muri în Israel”

EXCLUSIV | Nati Meir, reținut în Dubai și preluat de Ambasada Israelului. Fostul candidat la Președinție este dat în urmărire din 2017. ”Mi-e dor de România, dar voi muri în Israel”
Publicat: 15/07/2022, 20:09
Actualizat: 15/07/2022, 21:34

Presa din Israel a publicat, vineri, informații despre Nati Meir, fost candidat la Președinția României și deputat în perioada 2004-2008, care ar fi fost reținut în momentul în care a ajuns în Dubai, pentru că este căutat prin Interpol pentru o pedeapsă pe care o are de executat în România.

Nati Meir locuiește de aproape 7 ani în Israel. Potrivit presei israeliene, acesta a ajuns în Dubai pe 5 mai, împreună cu soția, numai că la aeroport s-a lovit de un refuz categoric, pe motiv că ar avea ”o problemă”, potrivit presei din Israel. După câteva ore, ar fi sosit și poliția, informându-l pe Nati Meir că are un mandat de arestare emis în România, fiind urmărit internațional.

Nati Meir ar fi suferit un atac de cord, în jurul ora 03:00, pe fondul emoției și a tensiunii crescute, fiind transportat de urgență la spital, cu pareză pe partea stângă a corpului, și internat până pe 12 mai.

În aceeași zi, în jurul orei 09:00, la spital au ajuns reprezentanții Ambasadei Israelului, care i-ar fi spus lui Nati Meir că au aflat că nu se mai află în posesia pașaportului, dar că va fi externat și va merge în Israel.

Nati Meir a fost internat la Rashid Hospital, după ce a suferit un atac de cord pe 5 mai 2022

”Am prieteni în România cu care vorbesc la două-trei zile sau, uneori, chiar în fiecare zi”

Inițial, după de a primit vestea, Nati Meir a crezut că va fi trimis în România și că va merge, din nou, la închisoare, notează presa israeliană. Dar, prin intervenția ambasadei israeliene, s-a hotărât ca acesta să fie dus în Israel chiar în acea zi și să nu fie trimis în România.

Contactat de Gândul, Nati Meir a declarat, în exclusivitate, că îi este dor de România, înainte de orice.

”Eu nu vreau să mă cert cu România. Au trecut 7 ani de când nu mai sunt în România. În Israel, la un așa nivel, nimeni nu minte. Mi-e dor de România, mi-e dor foarte mult, am prieteni în România cu care vorbesc la două-trei zile sau, uneori, chiar în fiecare zi. Eu voi muri în Israel, am 67 de ani”, ne-a declarat Nati Meir.

Nati Meir: ”Eu voi muri în Israel, am 67 de ani”

Nati Meir, probleme de sănătate și în 2014

În luna august a anului 2014, în timp ce se afla în spatele gratiilor, Nati Meir a avut probleme de sănătate.

“Am rămas singur în România și am făcut o pareză pe partea stângă, am slăbit și 25 de kilograme”, spunea, la momentul respectiv, fostul deputat.

Acesta mai preciza, tot atunci, că nu mai poate folosi nici măcar telefonul din închisoare pentru a-și suna rudele.

Nati Meir a mai avut probleme de sănătate și în alți ani, inclusiv atunci când se afla în închisoare. Acum a stat în spitalul Rashid Hospital din data de 5 mai până pe 12 mai.

Nati Meir, dat în urmărire din 2017, pentru o condamnare de 11 ani

În anul 2014, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv pe fostul deputat de origine israeliană Nati Meir la 7 ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzat de înşelarea a 35 de persoane, cărora le-a promis că le trimite la muncă în Israel.

Atunci, Nati Meir mai avea o condamnare tot de 7 ani de închisoare, într-un alt dosar în care era acuzat că a înșelat opt persoane, pe care fostul deputat încercase să le plătească pentru unele servicii cu bancnote specimen. La noua pedeapsă a fost adăugat un spor de pedeapsă de un 1 an, astfel încât Nati Meir a avut de executat, în final, 8 ani de închisoare. Curtea de Apel București a menţinut atunci decizia dată de Judecătoria Sectorului 1 pe 20 septembrie 2013, păstrată ulterior şi de Tribunalul Bucureşti.

Nati Meir a rămas în închisoare până în 2016, atunci când a fost eliberat condiționat. Ulterior, acesta a părăsit România și s-a stabilit în Israel.

Ulterior, Nati Meir a mai fost condamnat, la 11 ani de închisoare, tot pentru înșelăciune. Pentru că nu mai era în țară la acel moment, Nati Meir a fost dat în urmărire internațională. Numele lui este pe lista de urmăriți a Poliției Române.

Nati Meir este dat în urmărire din 2017. Sursa: Poliția Română
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politicăciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase