EXCLUSIV | Nicușor Dan, acuzat că vrea să se răzbune pe Poliția Locală și să dea afară 80 de oameni! „Nu au ascultat sfaturile prețioase în speța IOR”

EXCLUSIV | Nicușor Dan, acuzat că vrea să se răzbune pe Poliția Locală și să dea afară 80 de oameni! „Nu au ascultat sfaturile prețioase în speța IOR”
Publicat: 13/12/2023, 07:45

La Primăria Capitalei sunt în pregătire, în aceste zile, noile organigrame, din toate departamentele subordonate instituției conduse de Nicușor Dan. Surse administrative au precizat pentru Gândul că sute de posturi de conducere ar urma să se desființeze. Doar de la Poliția Locală, organigrama se reduce de la 514 posturi la 433, adică o tăiere de peste 80 de posturi. Potrivit lui Bogdan Hossu, liderul Confederației Sindicale Cartel Alfa, disponibilizările de la Poliția Locală nu ar fi justificate, ci ar reprezenta „o răzbunare a lui Nicușor Dan”.

Surse administrative au precizat pentru Gândul că Nicușor Dan ar intenționa să introducă pe ordinea de zi a următoarei ședințe de Consiliu General (cel mai probabil pe data de 18 decembrie) noile organigrame reduse din Primăria Capitalei.

Potrivit Legii 296 / 2023 intrată în vigoare în luna noiembrie, UAT-urile sunt obligate ca până la 31 decembrie să reducă numărul posturilor de conducere, astfel încât procentul de funcții de conducere să nu fie mai mare de 8% din totalul numărului de angajați.

Astfel, ca urmare a noii  legi „privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung”, numărul de posturi din Primăria Capitalei se reduce drastic.

Bogdan Hossu, lider Cartel Alfa: „Este o răzbunare personală a lui Nicușor Dan”

Primele „victime” ar fi angajații de la Poliția Locală a Municipiului București, unde noua organigramă pregătită de Primăria Generală este redusă cu 80 de posturi.

„Se pare că domnul primar general Nicușor Dan s-a supărat pe motivul că, după mine copilăresc, cei de la Poliția Locală nu ar fi respectat ordinele prețioase ale primarului general, în speța IOR, și pe motivul acesta se răzbună. Practic, este o răzbunare personală, care nu are nimic de-a face cu funcționalitatea și eficiența care ar trebui să existe în structura respectivă”, a declarat Bogdan Hossu pentru Gândul.

Liderul Cartelului Alfa mai spune că Poliția Locală nu se încadrează în prevederile Legii 296/2023.

„Numărul de personal și activitatea Poliției Locale nu se încadrează în prevederile Legii 296”, susține Bogdan Hossu.

Bogdan Hossu, lider Cartel Alfa: „Se poate ajunge la disponibilizarea unor șefi”

Pe de altă parte, liderul Cartel Alfa susține că în alte departamente ale municipalității se pot aplica prevederile Legii 296.

„La alte departamente se pot face restructurări. Legea 296 spune că dacă nu există un departament care are un anumit număr de salariați, adică nu există o dimensiune a oficiului respectiv, funcții precum șef de birou, șef de serviciu, nu s-ar mai justifica. Se poate ajunge la disponibilizarea unor șefi. Asta în ideea în care Legea 296 ar presupune, așa cum arată scopul declarat de guvernanți, o economie. Aceasta s-ar face prin scăderea numărului de șefi care există la momentul actual în sistemul public”, a conchis Bogdan Hossu.

Nicușor Dan trebuie însă să treacă noile organigrame prin votul Consiliului General, unde este foarte posibil să nu fie aprobate, asta în condițiile în care majoritatea edilului general, formată din PNL-USR-PMP este foarte fragilă. Reamintim că, la sfârșitul lunii octombrie, ordinea de zi a ședinței a fost respinsă de către consilierii PNL.

Legea 296 face ravagii în multe instituții

Liderii de sindicat de la Metrorex au protestat recent în fața Guvernului, în mai multe rânduri, și au amenințat cu greva, acuzând faptul că, prin prevederile Legii 296, li se taie din venituri.

Revendicările angajaților Metrorex:

  • Exceptarea angajaților Metrorex de la prevederile Legii 296 /2023;
  • Cer să li se acorde în continuare bonuri de masă;
  • Să nu se taie bonificațiile și primele;
  • Să nu se taie sporurile;

„Legea nu mai permite anumite beneficii. În Contractul Colectiv de Muncă există prevăzute tichete de masă pentru salariați, care, la fel, acum nu se mai dau. Nu se mai acordă niciun fel de bonus, nu se mai acordă nimic”, declara, recent, pentru Gândul, Marian Artimon liderul Sindicatului Metrorex.

Potrivit sindicalistului, noua lege stipulează faptul că nu se mai pot acorda bonificații pentru angajații companiilor de stat care au datorii către furnizori, cum este și cazul Metrorex.

„Dacă ai plăți restante față de furnizori, nu ți se mai acordă niciun drept, ceea ce încalcă Contractul Colectiv de Muncă, pentru că nu este vina salariatului pentru aceste probleme. Deci, cu o mână ne-au dat, iar cu trei mâini ne-a luat. Angajații au pierdut deja 3.000 de lei”, a mai spus Marian Artimon.

CITIȚI ȘI:

Poliția Locală a municipiului București va fi reorganizată. Nicușor Dan: O să avem aproximativ 200 de oameni care vor fi agenţi de teren

Una dintre mașinile folosite de Nicușor Dan, ridicată de Poliția Locală / „De 6 luni nu era mișcată de acolo și nu avea ITP” – VIDEO

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
INTRĂ BANII pe card de astăzi, 29 APRILIE. Informația confirmată oficial în direct la TV:...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Mă făceam că nu aud". Nicolae Botgros, întâmplare neașteptată la o înmormântare! Cererea pe care...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
O politiciană din SUA a stârnit controverse după ce a recunoscut că și-a împușcat câinele